Mengen Aşçılık Festivalinde Mangalda Rekor Deneme...

Festival kapsamında 111 metrelik mangalda, 2 ton tavuk kullanılarak rekor denemesi gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde yakılan mangalda şişlere...

Mengen Aşçılık Festivalinde Mangalda Rekor Deneme...Mengen Aşçılık Festivalinde Mangalda Rekor Deneme..
 
Tavukların çevrildiği mangalın 111 metre olması dikkati çekti... Bolu'nun Mengen ilçesinde düzenlenen 34’üncü Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali kapsamında Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için 111 metre uzunluğundaki mangalda, 2 ton tavukla Mangalda 'tavuk çevirme' rekor denemesi yapıldı.
 
Bolu’nun Mengen ilçesinde Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivali’nin 34’üncüsü başladı. Mengen Terminali'nden ilçe merkezindeki festival alanına kadar bando eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başlayan festivalde yöresel halk oyunları gösterileri yapıldı.
 
 
Festivalin açılış töreninde konuşan Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, "Bugün 34’üncüsü düzenlenen festivalimiz, her zaman sonsuza dek yaşatacağımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün doğum yılının 100’üncü yılına tekabül eden 1981 yılında, Mengen’in en güzel köylerinden Konak köyünde düzenlendi. Mengen’de ve Türkiye’de her şeyin çok güzel olmasını diliyorum" dedi.
 
Mengen Aşçılık Festivalinde Mangalda Rekor Deneme...Rekor denemesi
Festival kapsamında 111 metrelik mangalda, 2 ton tavuk kullanılarak rekor denemesi gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde yakılan mangalda şişlere geçirilerek, pişirilen 2 bin tavuk katılımcılara ikram edildi.
 
Ulusal Aşçılık Federasyon Başkanı Melik Altundağ, "111 metrelik bir rekor denememiz var. Bugün de bunu gerçekleştirdik. Guinnes’e başvurularımız hazırlanıyor" dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler