Şef Eyüp Çevik: Türk Mutfağı Modernize Edilerek Sunulmalı

Şef Eyüp Çevik: Türk Mutfağı Modernize Edilerek Sunulmalı

Izgara ve fırında pişirme ise bu tekniklerin en başında geliyor. Ama özel günlerde ve etkinlik lerde bambaşka mönüler...

Şef Eyüp Çevik: Türk Mutfağı Modernize Edilerek Sunulmalı
Mesleğe İngiltere’deki Türk restoranlarında çalışarak başlayan Şef Eyüp Çevik, farklı restoran deneyimlerinin ardından 1995 yılında otelcilik sektörüne giriş yapmış. Son altı yıldır CVK Park Bosphorus Hotel’in mutfak şefliği görevini başarıyla yerine getiren Çevik burada ekibiyle birlikte Izaka Restaurant, Park Patisserie, Hezarfen 1 ve 2, Gümüşsuyu Restaurant gibi mekanların yanında 24 saat hizmet veren oda servisi, balo ve toplantı salonları ve Bosphorus Teras’ta yeme-içme hizmeti sunuyor.
 
Otelin önemli restoranlarından olan Izaka Restaurant’ta moleküler bar, sushi, balık restoran ve kebap restoran konseptleri yer alıyor. Diğer restoranlardaysa dünya lezzetlerinden özel lezzetlere imza atılıyor.
 
Bu kadar büyük bir organizasyonun içerisinde çok yoğun bir şekilde hizmet ürettiklerini söyleyen Çevik, mönü çalışmalarındaki hassasiyetlerini şöyle anlatıyor: 
COĞRAFİ İŞARETLER“Misafir portföyü mönülerin oluşumunda çok büyük bir etken. Onların beklentileri, alışkanlıkları ve beğenileri tabii ki mönüde kullandığımız doneler oluyor. Bu anlamda oda servisi mönümüzde de yemek çeşitliliği ve içeriği açısından tüm misafirlerimizin beklentilerine cevap oluşturabildik. Bu da memnuniyetin oluşmasına zemin hazırlıyor. Ayrıca bu noktada ekibimize de vurgu yapmak isterim. Otelimizin mutfakları gerek A La Carte gerekse banket açısından çok gelişmiş bir yapıya sahip. Ekipman, kaliteli ürün kullanımı, yetişmiş usta aşçılarla birleşince en iyi tabaklara imza atıyoruz.”
 
“İnovatif lezzetler yaratmayı seviyorum”
Şef Eyüp Çevik, ülkemize birçok önemli şefi kazandıran bir ilçe olan Mengen doğumlu. Bu mesleği seçmesinin en büyük etkenlerinden birisinin de aşçılığın köklerinden gelen bir meslek olmasının yattığını söylüyor. Çevik, mesleğini Bu mesleği yapmasaydım ne yapardım diye zaman zaman düşünüyorum. Zorlukları olsa da bir malzemeyle oynayarak onu başka bir şeye dönüştürmek ve insanlara sunmak beni motive eden kısımları. Ayrıca düşünmeye ve her zaman yeniliğe zorluyor Dolayısıyla bu meslek benim için her şey kelimesinin anlamı aynı zamanda” sözleriyle anlatıyor. 
 
Yeni reçeteler çalışmayı çok seven Çevik bu zamana kadar birçok inovatif lezzete de imza atmış bir isim.
Bu tarz çalışmalarında önce tabağı çıkartıp ardından reçeteyi oluşturduğunu söylüyor. Bu bağlamda sumak, çay, çikolata gibi malzemelerle inovatif lezzetler çalışmayı sevdiğini söyleyen Çevik, “Örneğin, geçtiğimiz aylarda çaylı kestane çorbası yaptık” diyor. Ancak klasik yemeklerde orijinal reçetelere sadık kalmayı tercih ettiğini belirtiyor.
 
TESCİLLİ YEMEKLERPişirme teknikleri konusunda da birçok tekniği uyguladığını ifade eden Çevik, yoğunluklu olarak klasik olarak tabir edebileceğimiz seçenekleri kullanmayı sevdiğini belirtiyor. Izgara ve fırında pişirme ise bu tekniklerin en başında geliyor. Ama özel günlerde ve etkinliklerde bambaşka mönüler oluşturduklarını da söyleyen Şef Çevik, ekliyor: “Sous vide, moleküler gibi birçok tekniği de kullanmayı seviyorum. Özel etkinliklerde farklı pişirme teknikleriyle konuklarımızı şaşırtmayı seviyoruz.”
 
“Türk Mutfağı modernize edilerek sunulmalı”
Yoğun iş temposundan fırsat buldukça özellikle Türk ve İtalyan mutfağından yemekler hazırlamayı sevdiğini söyleyen Çevik, “Akdeniz Mutfağı çalışmayı seviyorum. El yapımı makarnalar, carpaccio’lar hazırlıyorum. Ayrıca İtalyan pişirme tekniklerini de kullanmayı seviyorum” diyor. Hazırlanan yemeklerin ilk önce göze hitap etmesi gerektiğine inanan Çevik’e göre sunum bir yemek için çok önemli bir husus.
 
Ama tat her zaman daha da önemli. Bu anlamda da Türk mutfağından lezzetlerin sunumlarının modernize edilebileceğini savunan Çevik, “Türk mutfağı iyi bir noktada ve daha da iyiye gidiyor. Ancak ben yemeklerimizi biraz daha modernize ederek sunmanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Bunu yaparken de yapısıyla ve lezzetiyle oynamadan sadece görsellik üzerine çalışılmalı” diyor.
 
GASTRONOMİ HARİTAMIZYoutube’a özel proje
Mutfakta ekip olarak çalışmanın en önemli koşulunun disiplin ve saygı olduğunu söyleyen Çevik, “Ekip arkadaşlarımdan beklentim kurallar ve disiplin dahilinde çalışmaları. İşi sonradan da öğrenebilirler ama saygılı bir kişiliğe sahip olmak çok daha önemli bir konu”diyor. Şef Çevik ve mutfak ekibi yakın zamanda CVK Park Bosphorus Hotel’in Youtube sayfasında yayınlanan keyifli bir içeriğe imza atmaya başladı. Seçilen yemeklerin tariflerinin paylaşıldığı bu projede yemekleri evinde yapmak isteyenlere özel tüyolar da veriliyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler