Şef Mehmet Altaş: Yöresel Lezzetleri Menülerimize Kazandırıyoruz

Türk mutfağının dünya mutfağı ile harman lanmasının bir sonucu Biz de Türk insanının

Şef Mehmet Altaş: Yöresel Lezzetleri Menülerimize Kazandırıyoruz ...
 
Yenilikçi bakış açısıyla Vadi İstanbul’da hayata geçirilen Polonez Brasserie, seçkin menüsünde lokal lezzetlere geniş yer ayırıyor. Brasserie’nin execuite chef’i Mehmet Altaş, son zamanlarda yerel lezzetlerin misafirler tarafından daha çok tercih edildiğine dikkat çekiyor.
 
“Misafirlerin tercihi yerel lezzetlerden yana oluyor.”
Mehmet Altaş yaklaşık 32 yıldır gıda sektöründe çalışmalarına devam ediyor. Çocuk yaşlarda meslek hayatına atılan Altaş, son 10 yıldır çalışmalarına Polonez’de devam ediyor. Üçüncü brasserie’lerini Vadi İstanbul’da açtıklarını dile getiren başarılı şef, “Toplamda yedi şubeye ulaştık. Polonez’de brasserie başarımız her geçen gün artış gösterdi. 
 
Türkiye’de brasserie kültürü bir şekilde Türk mutfağının dünya mutfağıyla harmanlanmasının bir sonucu. Biz de Türk insanının damak tadına uyarlayarak Geleceğin Menü Trendlerine göre misafirlerimizin beklentisine göre menülerimizi hazırlıyoruz” açıklamalarına yer veriyor.
 
“Yöresel lezzetleri menülerimize kazandırıyoruz”
Başarılı şef Mehmet Altaş, son yıllarda menülerine Türk mutfağından birçok lezzet eklediklerini dile getirerek, “Dünya mutfağı olarak misafirlerimize hizmet sunuyoruz ama son zamanlarda yerel ürünlere ağırlık veriyoruz. 
 
Örneğin, geçtiğimiz günlere kadar tarhana çorbasını menümüze koyamazdık, insanların yadırgayacağını düşünürdük ama şimdi işin rengi değişti artık insanlar Türk lezzetlerini talep eder hale geldiler. Bence de doğrusu artık bu. Gönül rahatlığı ile istediğimiz yöresel lezzetleri menülerimize kazandırıyoruz, gelen misafirler tarafından da çok ilgi görüyor” diyor.
 
Brasserie’lerde en çok tercih edilen lezzetler
Mehmet Altaş, brasserie’lerde yerel ürünlerin daha çok revaçta olduğunu şöyle ifade ediyor: “Tüm yöresel yemekleri misafirlerimize sunuyoruz örnek verecek olursak menüde bir çok yemeğin yanında garnitür olarak Kastamonu’nun siyez bulgurunu kullanıyorum. Aynı zamanda siyez bulgurundan salatalar ve çorba çeşitleri yapıyoruz. 
 
Brasserie’lerde en çok tercih edilen lezzetlerimiz; burgerler, köfteler, sosisler, sucuklar ve et çeşitlerimiz oluyor. Baklava yufkasında levrek balığı, hellim peynirinde piliç şiş, ekşi kremalı etli pazı sarmamız da en çok sevilen lezzetlerimiz.”    
 
Geleneksel Türk mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, “Mehmet Altaş”ın dilininden özel bir balik tarifi olan “Baklava yufkasında deniz levreği tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için araştırdık. 
 
Örnek Türk Şefi Mehmet Altaş'ın Nefis yemek tarifi Baklava yufkasında deniz levreği tarifini de izleyebilirsiniz.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler