Yön. Pastane Şefi Ejder Tunalı; Orijinal Dünya Lezzetleri

Yön. Pastane Şefi Ejder Tunalı; Orijinal Dünya Lezzetleri

Aşçılık Kursu’nu bitirdikten sonra çeşitli otellerde çalışarak mesleğe erken yaşta başlayan Ejder Tunalı, 22 yaşından...

Yön. Pastane Şefi Ejder Tunalı; Orijinal Dünya Lezzetleri 
Cennet Koyu’ndaki müthiş konumuyla dinginlik ve lezzeti bir arada sunan Mandarin Oriental Bodrum, rahatlatıcı spa tesisi, süitleri ve villalarıyla olduğu kadar bünyesinde bulunan gurme restoranlarıyla da farkını ortaya koyuyor. Executive Pastry Chef Ejder Tunalı’dan, Mandarin Oriental, Bodrum’un yeme-içme tesislerini ve öne çıkan pastane ürünlerini dinledik.
 
İzmir’deki TUREM Aşçılık Kursu’nu bitirdikten sonra çeşitli otellerde çalışarak mesleğe erken yaşta başlayan Ejder Tunalı, 22 yaşından beri otellerde pastane şefliği yapıyor. Kariyerinde her zaman yetenekli insanlarla çalışma fırsatı bulduğunu söyleyen Tunalı, bu etkileşimlerin başarısını da olumlu yönde etkilediğini belirtiyor:
 
MUTFAK SANATLARI "MYO"“İlk şefim Paul Metay, Fransız’dı ve işin inceliklerine dair çok şey öğretti. 
Daha sonra Alman, Avusturyalı ve Türk şeflerle de çalışma imkânı buldum. Beraber çalıştığım şeflerin her birinden farklı deneyimler edindim, aralarından Ertan Korkmaz’ın da yeri ayrıdır benim için. Kaliteli insanlarla omuz omuza çalışıp, onlardan aldıklarımı bildiklerimle harmanlayarak farklı şeyler çıkarmaya çabaladım her zaman.
 
Bence başarının sırrı da buradan geliyor.” 
Orijinal dünya lezzetleri ve Bodrum mandalinası Son beş yıldır da Mandarin Oriental Bodrum ile yolları kesişen Şef Tunalı, ayrıca yurt dışındaki Mandarin Oriental otellerinde de zaman zaman görevler almaya devam ediyor. 
 
Otel bünyesinde servis ettikleri fırın ve pastane ürünlerine değinen usta şef, otelin farklı konseptlerdeki yeme-içme tesislerini de sıraladı: “Deniz ürünleri sunan Bodrum Balıkçısı, İtalyan mutfağı sunan Assaggio, Türk mutfağı için Sofra, plajdaki misafirlerimize hizmet veren Blue Beach Bar ve Asya mutfağını modern bir şekilde yorumlayan Kurochan by IOKI gibi farklı ve çeşitli restoranlarımız bulunuyor. 
 
AŞÇILIK MESLEĞİ HAKKINDAAçık büfe olarak sadece kahvaltıda hizmet veriyoruz.
Ben ve ekibim ekmek büfesinde kruvasan, poğaça, simit, boyoz ve benzeri lezzetler de dahil olmak üzere 50 farklı çeşit ekmek çıkarıyoruz. Dünya üzerindeki lezzetlerin bire bir orijinalini yapmaya özen gösteriyoruz. Bir de hepsinin yanı sıra farklı damak zevklerine hitap eden ve ev yapımı lezzetleri titizlikle sunduğumuz Mandarin Cake Shop’umuz var.” 
 
Sezonda servis edilecek menünün ana hatlarını kış mevsiminden belirlediklerini söyleyen Şef Tunalı ve ekibi, bu sene özellikle Bodrum mandalinası üzerine yoğunlaşmışlar. Suyunu, püresini ve kabuğunu ayrı ayrı değerlendirdikleri mandalinadan yapılan, mandalinalı dondurma, ekler, reçel, çikolata, macaron ve hatta mandalinalı cheesecake gibi değişik lezzetlere menüde rastlamak mümkün. 
 
“Yeni sezonda trend pastalar olacak”
Mutfak ekibi ile ilgili olarak ise “Çıkan ekmekler dahil, her şey burada günlük olarak ve A kalite malzemeyle üretiliyor. 26 kişilik ekiple çalışıyoruz.” diyen Mandarin Oriental Bodrum Executive Pastry Chef, Ejder Tunalı için Bodrum’un yerel lezzeti olan mandalina, özel bir ilgi konusu.
 
MUTFAK SANATLARI "MYO"“Olmazsa olmazım!” dediği Bodrum mandalinası üzerine iki yıldır çalışmalar yapan deneyimli pasta şefi, lokumdan milföye kadar Bodrum mandalinalı bütün ürünlerin olumlu dönüşler aldığının altını çizerek, ekliyor: “Cake Shop’umuzda 40 çeşit ürünümüz var. Orada da misafirlerimizin ilgisini çekecek, şeker oranlarının düşük olduğu ve orijinal tatların öne çıktığı ürünlerimiz bulunuyor. Sezona girdiğimizde trend pastalar da olacak, frambuaz ve bitter çikolatalı pasta gibi oldukça lezzetli ve sık tercih edilen ürünlerimiz.” 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler