Olympos Koruma Amaçlı İmar Planı Toplantısı Yapıldı

Olympos Koruma Amaçlı İmar Planı Toplantısı Yapıldı

Kumluca'ya bağlı Yazır Mahallesi'nde bulunan Olympos Kazı Evinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kumluca...

Olympos Koruma Amaçlı İmar Planı Toplantısı Yapıldı
Kumluca'ya bağlı Yazır Mahallesi'ndeki Olympos bölgesine ilişkin Koruma Amaçlı İmar Planı için toplantı yapıldı. 
 
Kumluca'ya bağlı Yazır Mahallesi'nde bulunan Olympos Kazı Evinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kumluca Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü, Olympos Kazı Başkanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bölge Müdürlüğü Beydağları Sahil Milli Parkı Müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla Olympos Koruma Amaçlı İmar Planı tartışıldı.
 
Toplantıda bir dizi karar alındı. Bu çerçevede alanın 'turizm alanı' alması ve plan yapma yetkisinin Kültür ve Turizm Bakanlığına ait olması nedeniyle burada oluşturulan görüş ve önerilerin nihai yol haritasının oluşturulabilmesi için Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü'nde Kumluca Belediyesi başkanlığında ivedilikle bir toplantı yapılması kararlaştırıldı.
 
Toplantıda ayrıca; 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı yapılması, planlama sınırlarının belirlenmesi çalışmaları sonuçlandırılarak ilgili kurumlara iletilmesi, hali hazır haritaların belirlenmesi, kadastro bilgilerinin güncellenmesi, analiz çalışmalarının yapılması, anket çalışmalarının yapılması, plan raporuna girmek üzere alanın arkeolojik değerlendirme raporu ile kazı başkanlığınca daha önce elde edilen flora ve faunasına ilişkin raporlar ile plan altlığının sayısal verisinin Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne iletilmesine karar verildi. Toplantı sonunda çalışmaların 6 ay içinde tamamlanması uygun görüldü.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler