Şef İbrahim Selam’ dan Mutfağımız Adına Anlamlı Çalışma

Şef İbrahim Selam’ dan Mutfağımız Adına Anlamlı Çalışma

Bir başka Şef Deniz Karagöz ise meslektaşlarına çağrı yaptı “Yöresel yemeklerini mönülerimize koyalım...

Şef İbrahim Selam’ dan Mutfağımız Adına Anlamlı Çalışma
Wome Otel’de gerçekleştirilen İstikbal Köklerdedir etkinliğinde ünlü şefler Geleneksel Türk mutfağı, Osmanlı Saray mutfağı, Anadolu mutfağı ve Ortadoğu mutfaklarından yemekler  yaptılar. 
 
Geleneksel lezzetler etkinliğinde Alanya bölgesindeki otellerde görev yapan şefler hem ustaydı hem öğrenci. Amacı turistik tesislerde geleneksel mutfakların yer almasını sağlamak olan etkinlikte birbirinden farklı lezzet tadım için yapıldı.
 
Wome Otel müşterilerinin tadım yaptığı etkinlikte soslar başta olmak üzere baharat çeşitleri yemeklerde ön plana çıktı. Et yemekleri, sebze türleri, tatlılar, pide ve ekmek çeşitlerinin bir arada olduğu tadım etkinliğinde 150 çeşit yemek yapıldı.
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞI
Etkinliğin mimarlarından Hataylı Türk Mutfağı Şeflerimizden Şef İbrahim Selam, Osmanlı, Türk, Anadolu ve Orta Doğu mutfağını buluşturmak amacıyla yola çıktıklarını söyledi. Geleneksel mutfakların yaşatılması için çaba gösterdiklerini belirten Selam “Öz mutfağımızda herşey var. İstikbal Köklerdedir” dedi. Bir başka Şef Deniz Karagöz ise meslektaşlarına çağrı yaptı “Yöresel yemeklerini mönülerimize koyalım. İthal soslar değil, yöresel soslar kullanalım. Bizim mutfağımızda herşey var” dedi. Kendisine ve mesai arkadaşlarına çalısmalarından dolayı teşekkür eder başarılar dileriz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler