Istanbul Culinary Cup’a Yoğun İlgi

Istanbul Culinary Cup’a Yoğun İlgi

Fuarın ilk günü olmasına rağmen keyifli geçti. Bütün şeflerimiz standımızı ziyaret etti ve yarın da katılımın yüksek olacağını...

Istanbul Culinary Cup’a Yoğun İlgi
Istanbul Culinary Cup 2019 bugün, Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Organizasyon kapsamında bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmada, Türkiye’nin pek çok bölgesinden profesyonel şefler, amatörler, öğrenciler ve birçok yarışmacı adayı bir araya geldi.
 
Bu yıl 13-14 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Istanbul Culinary Cup 2019 bugün, Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. İlk günü yoğun bir katılımla geçen etkinlikte sektörün önde gelen firmaları, şefleri ve sektör profesyonelleri bir araya geldi. Yarın daha yoğun katılımın olması beklenen Istanbul Culinary Cup 2019’u değerlendiren firma yetkilileri ve şefler etkinliğin öne çıkan tarafları oldu.

Firma yetkilileri ve şeflerin Istanbul Culinary Cup 2019’un ilk gününe dair görüşleri şöyle:
 
Polat Renaissance Yeşilköy Executive Chef’i Yücel Dereyayla,
“İstanbul Culinary Cup’ın ilk günü gayet yoğun ve güzel geçti. Türkiye’nin en önemli ve başarılı şeflerinin jüri üyeliğini yaptığı ve katıldığı en büyük yarışmalardan biri oldu. İyi ve genç şef adaylarımızın güzel heyecanıyla yarışmalarımız devam ediyor ve yarışmaların çeşitlenmesi sektöre daha çok değer katmakla birlikte yön veriyor. Biz şefler olarak, genç şeflerimize; bilgi birikimlerimizi, tecrübelerimizi katmak için buradayız, bu yüzden güzel bir organizasyon oluyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 

 
AŞÇI DERNEK FEDERASYONKayra Gıda’dan Emrah Altınkaya:
“Fuarın ilk günü olmasına rağmen keyifli geçti. Bütün şeflerimiz standımızı ziyaret etti ve yarın da katılımın yüksek olacağını düşünüyorum. Kayra Gıda olarak sektör profesyonellerini buluşturan ve bir network oluşturan etkinliklerden biri de İstanbul Culinary Cup. Ve bu anlamda önümüzdeki yıl tekrar bu etkinliğe katılma niyetimiz var.” 

 
Tomakan Yönetici Ortağı Ali Arslan Tomakan:
“Fuarda ilk gün yoğun geçti. Aslına bakarsak bir ihtisas fuarı olduğu için hedef odaklı ve bütün satın almacılar, otel, restoran ve şefler buradalar. Aslında nokta atışı bir organizasyon ve bu yüzden benim için keyifli. Yerli, doğal gıda ürünlerimiz var. Etkinlikte endüstriyel üretim bandına girmemiş olan ürünler ve tadımlar gerçekleştiriyoruz. Direkt hangi bölgenin neyi meşhursa o ürünleri topluyoruz ve farklı tatları sunmaya çalışıyoruz.” 

 
Donipa Satış Müdürü Hakan Sertkaya:
“Sabah saatlerinde durgun olmasına rağmen öğleden sonra yoğunluk iyi oranda arttı. Geçtiğimiz yıllarda tek gün olarak gerçekleşen organizasyon bu yıl ilk defa iki gün boyunca devam edecek. Biz de bu yıl iki firmamız ile katıldık ve her yıl olduğu gibi bundan sonraki yıllarda da katılmaya devam edeceğiz.” 

 
Kütahya Porselen Marmara Bölgesi HoReCa Satış Yöneticisi Hakan Has:
“Ziyaretçilerin ilgisi öğleden sonra daha da arttı. Biz de yeni ürünlerimizi ziyaretçilere sunmaktan dolayı mutluyuz."

 
GASTRONOMİ HARİTAMIZReis Gıda Reklam ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Deniz Gezici:
“Bugün beklediğimizden yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Öğleden sonra yoğunluk daha da arttı. Öte yandan bu yılki tema sokak lezzetleri olduğu için akla ilk gelen nohutlu pilav oluyor ve dışarıda sokak lezzetleri konseptinde tadım etkinlikleri gerçekleşiyor. Biz de nohutta Koçbaşı, pirinçte ise Osmancık pirinci kullandık.”

 
Robot Coupe Türkiye Bölge Müdürü Volkan Güreş:
“İstanbul Culinary Cup’ın ilk gününde yoğun bir kalabalık var. Aradığımız herkesi fuarda görebiliyoruz. Dün kulağını çınlattığımız herkes bugün burada. İstanbul Culinary Cup’ın bu yönü var. Kullanıcılar etkinliğe gelme ihtiyacı duyuyor, biz de böylece onlarla buluşma imkânı buluyoruz. Hem kullanıcılar hem üreticiler için büyük bir fırsat sunuyor.” 

 
Porland Proje Uzmanı Demet Aytaç:
“Fuar bizim için çok iyi geçiyor ve Türkiye’nin köklü derneklerinden olan Aşçılar Derneği’ne çok teşekkür ediyoruz. Her yıl katıldığımız bir fuar. Bugün de burada sokak lezzetlerine uygun ürünlerimizi sergiliyor tadım etkinlikleri düzenliyoruz.”

 
Öztiryakiler Murahhas Üyesi Tahsin Öztiryaki:
“Aşçılar işlerine sahip çıkıyorlar, hem kendilerini daha fazla geliştirmişler hem de genç şef adaylarını daha çok başarılı yapmak için büyük bir özveri içindeler. Çok kıymetli ve değerli bir çalışma var burada. Bizler de elimizden geldikçe onlara destek olmaya çalışıyoruz. İstanbul Culinary Cup Yarışması’nın, ana mutfak sponsorluğunu üstlendik. Biz de bu etkinlik için bir ekip kurduk ve dolayısıyla firmamızda bu işleri yapan bir birimimiz oluştu. Türkiye’deki aşçıların sayısı ve yeni ürünlerin kullanımı arttı.
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞIDolayısıyla Türk mutfağı sanayisine katkı sağladı ve biz yeni ürünleri temin edip, sunduğumuz için çok mutluyuz. Şu anda yarışmada ocaklarımız, konveksiyonlu fırınlarımız çalışır durumda ki bir mutfağın ana gereçleri de bunlar. Öztiryakiler olarak tanıttığımız ürünler ise; banket arabaları, yeni jenerasyon fırınlarımız ve ocaklarımız var.”

 
Batu Balık kurucusu Emrah Güner:
“Aşçılar Derneği’nin düzenlediği, Türkiye’nin birçok şehrinden gastronomi bölümü öğrencilerinin yarıştığı ve en değerli şeflerimizin jüri üyeliğini yaptığı bu kıymetli organizasyonun bir parçası olmak gurur verici. Organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.” 

 
Bonservis Pazarlama ve İş Geliştirme Yöneticisi Lora Ahbap:
“İstanbul Culinary Cup, çok yoğun geçiyor. Görmek istediğimiz tüm şefler bugün burada. Bu bakımdan ürünlerimizin tanıtımını yapmak istediğimiz herkesi bir araya getiren bir etkinlik oldu. Bugün lokomotif ürünümüz Millac ile buradayız. Kremalarımızla birçok tadımlık ürünler hazırladık ve misafirlerimize ikram ediyoruz."


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler