Şef Mustafa Baylan’dan Sağlıklı Yemekler

Şef Mustafa Baylan’dan Sağlıklı Yemekler

Şef Mustafa Baylan, “Şifalı bir restoran olmak istiyoruz. Doğadaki tüm bitkileri en doğru zamanında ön plana çıka...

Şef Mustafa Baylan’dan Sağlıklı Yemekler
Ünlü şef Mustafa Baylan, yeni mekanı Cheffood ile lezzet severlere kapısını açtı. Etiler’e yeni bir soluk getiren Cheeffod’un menüsünde, birbirinden lezzetli ve sağlıklı seçenekler bulunuyor.
Otantik ve ferah dekorasyonuyla Anadolu kültürünü yaşatan mekan, sağlıklı ve günlük çıkan yemekleriyle kısa sürede gönülleri fethetti. Bugüne kadar çok sayıda beş yıldızlı otelin ve ünlü restoranın mutfak şefliğini üstlenen Executive Chef Mustafa Baylan, yeni mekânında ilkleri gerçekleştirmeyi amaç ediniyor. Baylan, doğada doğal olarak yetişen yabani yenilebilir ürünleri, geleneksel pişirme yöntemlerini kullanarak misafirlerine hem şifa hem de lezzet sunuyor.
 
Mevsimine göre her ay yenilebilir bir yabani otun tema olarak seçileceğini belirten Şef Mustafa Baylan, “Şifalı bir restoran olmak istiyoruz. Doğadaki tüm bitkileri en doğru zamanında ön plana çıkartacağız.  Mesela sütlüce otu yaraların iyileştirilmesinde oldukça faydalı bir ot. Sütlüce’nin zeytinyağlısı, çorbası, kavurması, böreğini yapıyoruz. Etle, balıkla, karidesle otları buluşturacağız ama bitki ön planda olacak” diye konuştu.
 
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler