Mutfakta Kadın Çalışanlar Artıyor

Mutfakta Kadın Çalışanlar Artıyor

Kursiyerlerine, "Ev Yemekleri Yapımı Belgesi ve Pastacılık Belgesi" veren BELMEK, kadınların...

Mutfakta Kadın Çalışanlar Artıyor
BELMEK’te yemek ve pastacılık eğitimi alan kadınlar marifetlerini artırıyor. Kadınlar öğrendikleri yeni bilgileri ustalıkla soflara yansıtıyor.
 
ANKARA Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve El Becerileri Kursları'nda (BELMEK) ücretsiz yemek ve pastacılık eğitimi veriliyor. Ev hanımdan öğrenciye birçok yaş grubunun yoğun ilgi gösterdiği kurslar özellikle kadınların meslek edinmelerine de imkan sağlıyor. 
 
Kursiyerlerine, "Ev Yemekleri Yapımı Belgesi ve Pastacılık Belgesi" veren BELMEK, kadınların girişimci olmasına hatta kendi işletmelerini kurmasına da imkân sağlıyor. BELMEK Mutfağında; bir yandan aşçı ve pasta ustaları yetişirken bir yandan da hobi olarak birçok kültüre ait yemek tarifi öğreniliyor. 
 

ÇORBALAR

Usta şefler tarafından 18-70 yaş aralığındaki kursiyerlere mutfak terimleri, yemek yapmanın ve sunumun püf noktaları, doğrama teknikleri ve pişirme yöntemleri gibi temel bilgiler kadar Osmanlı Mutfağı başta olmak üzere geleneksel Türk Mutfağı ve Dünya Mutfaklarından lezzetler uygulamalı olarak anlatılıyor. 
 
 
Yemek kurslarında en çok ilgi gören branşlardan biri de özel günler için açılan Pastacılık Kursları. Nişan, doğum günü, mevlit gibi özel günlerde sunulan ikramların yapılışının tüm detaylarıyla anlatıldığı kurslara, başkentli kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.
 
Aşçının iş bulma imkanı ve Aşçının maaşı
Otel, turizm bölgelerinden çalışan bu meslek erbabı kişiler için oldukça fazla iş bulma imkanı düşünülse de sezonluk bir çalışma dönemi olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekir. 
 
Alınması gereken eğitim meslek liseleri çok programlı liselerin gıda teknolojisi, mutfak hizmetleri bölümlerinde alınır. Ayrıca yükselmek isteyenler üniversitelerin ilgili bölümlerinden kendini geliştirebilirler. Ayrıca Turizm Bakanlığı’na bağlı eğitim merkezlerinde işgücü yetiştirme kurslarında, halk eğitim merkezlerinin açtığı kurslar sayesinde aşçılık mesleği hızlı bir şekilde öğrenilebilir.
 
Eğitimler sonunda çıraklık eğitimini bitirenlere kalfalık belgesi verilir, meslek lisesini bitirenlere de teknisyen ünvanı verilir. Ayrıca Türkiye İş Kurumu ve Turizm Bakanlığı tarafından açılan kursları bitirenlere de sertifika verilip aşçı ünvanı verilir.
 

PATLICAN YEMEKLERİ

Aşçının Çalışma alanları ve Aşçının iş imkanları
Günümüz insanlar hazırcılığa alıştığı için evde bile yeme içme alışkanlığı kaybedilmek üzere. Bu sebeple bu meslekte oldukça fazla para olduğu söylenebilir. Ancak her meslekte olduğu gibi işini en iyi şekilde yapanların para kazanabileceğini söylüyoruz.
 
Aşçı olanların iş bulma alanları;
yatılı okul mutfaklarında, hastanelerde, fabrika mutfaklarında, askeri mutfaklarda, işyeri mutfaklarında, yemek fabrikalarında, otel mutfaklarında, açık büfelerde ve benzer her türlü günlük yeme içme ile ilgili açılan kurum ve kuruluşlarda sayısız iş bulma imkanları mevcuttur. Yerine göre kendini kanıtlamış bir aşçı oldukça fahiş fiyat ücret alabilmektedir.

 

 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler