Karadeniz'in Dünyaya Açılan Lezzeti: Ordu Pidesi

Karadeniz'in Dünyaya Açılan Lezzeti: Ordu Pidesi

Sistemli bir çalışma neticesiyle pideyi dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini anlatan Aktaşlar Lezzet Grubu...

Karadeniz'in Dünyaya Açılan Lezzeti: Geleneksel Ordu Pidesi
Ordulu iki genç kardeş, yöreye özgü pide ile Türkiye'deki 7 şubenin ardından Ortadoğu ve Avrupa pazarında da damakları tatlandırıyor
 
Ordu'da 1981 yılında 40 kişilik müşteri kapasiteli pide ve lahmacun salonu olarak açılan firma, baba Cevdet ve amca Nurettin Aktaş'tan iki kardeşe geçmesiyle sektörde yeniliklere imza atıldı. 38 yaşındaki Tamer Aktaş ve 33 yaşındaki kardeşi Samet Aktaş, Ordu'da üç restoranın ardından farklı konseptte bir kafe ile müşterilerine hizmet vermeyi sürdürdü. Ülke geneline yayılma hedefi ile yola çıkan kardeşler, İstanbul'da üç şube açtı.
 
Karadeniz yaylalarında doğal ortamda beslenen hayvanların eti ve yöresel tereyağı ile harmanlanmış farklı çeşitlerdeki Ordu pidesi, dondurulmuş şekilde market zincirlerinde yerini aldı. Ordu firması, ilk olarak Gürcistan'da damakları lezzetlendirirken, Azerbaycan, Almanya, İngiltere ve Katar gibi ülkelerle buluşan pidenin, Avrupa ve diğer ülkelerde de yerini alması hedefleniyor.
 
Dünya Pidemizi Tanımalı
Sistemli bir çalışma neticesiyle pideyi dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini anlatan Aktaşlar Lezzet Grubu Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, pidenin bir milli ürün olduğuna işaret ederek, "Pide geleneksel bir ürünümüz. Karadeniz ve Ordulular için bir tutku ve sıradan bir yemek değil. Biz tutkuyla sevdiğimiz ürünümüzü tüm dünyada herkesin tatmasını istedik. 
 
Tıpkı pizza, hamburger nasıl hayatımıza girebildiyse biz de pideyi tüm dünyaya, insanların hayatına sokabilmeyi hedefledik" diye konuştu. Dondurulmuş pideyi yurt içi ve yurt dışına dağıttıklarını dile getiren Aktaş, "3-4 yıl sonra bizim de ülkemizin gurur duyacağı pide markamız olacak" dedi.
 
Günde 200 Bin Adet
Firmanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Samet Aktaş ise şu anda 7 şubeli restoran zincirleri bulunduğunu dile getirdi. Restoranların dışında çocukluk hayalleri olan dondurulmuş ürün pazarına girdiklerini belirten Aktaş, "Günlük 200 bin adet üretim kapasitesiyle çalışıyoruz. Birçok kurum kuruluşlarda özel tüketim yerlerinde Ordu pidesini tattırıyoruz" şeklinde konuştu. 
 
Diğer pide çeşitlerinin çiğ kıyma ile yapıldığını ancak Ordu pidesinin kavrularak pişirildiğini anlatan Aktaş, en büyük özelliğinin ise tereyağı kullanılması ve yöreye özgü üretim tekniklerinin uygulanması olduğunu aktardı. "Bütün dünya bu lezzeti tatmalı" diyerek yola çıktıklarının altını çizen Aktaş, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri gibi diğer Arap ülkelerinde de bayilikler yoluyla yer almayı da amaçladıklarını sözlerine ekledi.
 
Aktaşlar Lezzet Grubu Şirketi'nin bünyesinde 7 restoran bulunuyor ve fabrikalarında 400 kişi istihdam ediliyor.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler