Hatay Gastronomisi Polonya’da

Hatay Gastronomisi Polonya’da

Geçen sene gastronomi alanında ‘Yaratıcı Kentler Ağı’ onuruna layık görülen Hatay’ı bu toplantıda Hatay Büyükşehir...

Hatay Gastronomisi Polonya’da
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü(UNESCO) Yaratıcı Kentler Ağı 12. Yıllık Olağan Toplantısı, Polonya’nın ev sahipliğinde gerçekleşiyor.
 
Geçen sene gastronomi alanında ‘Yaratıcı Kentler Ağı’ onuruna layık görülen Hatay’ı bu toplantıda Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkan Danışmanı ve UNESCO Gastronomi Hatay Sorumlusu Ömer Faruk Çelebi temsil ediyor.
 
Bu yılki teması “Yaratıcı Kavşaklar” olan toplantıya 40 belediye başkanı da dâhil olmak UNESCO Yaratıcı Kentler Ağı’nın 180 kentini temsil eden üzere 350 delege katıldı.
 
11 Haziran’da başlayan toplantıların açılış gününde konuşan Katowice Belediye Başkanı Ernesto Ottone R. ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’nın küçük kasabalardan metropollere kadar birçok şehri harekete geçirdiğini ve bununla birlikte şehirlerin yarınlarını inşa ettiğini ifade etti.
 
İçerisinde Edinburgh, Frutillar, João Pessoa, Limoges, Madaba, Ouagadougou, Phuket, Porto Novo ve Zahlé kentlerinin de olduğu UNESCO yaratıcı kentlerinin belediye başkanları, kendi yaratıcılık vizyonlarını yenilikçilik ve sürdürülebilir kalkınma için bir kaynak olarak sundu.
 
 
Hatay İpek Yolu Gastronomi Kentleri Topluluğu’na Üye Oldu
Toplantıda Hatay’ı temsil eden Ömer Faruk Çelebi, Türkiye’nin bir diğer gastronomi kenti olan Gaziantep’in önerisi ile 9 üyeden oluşturulan ‘İpek Yolu Gastronomi Kentleri Topluluğu’na Hatay’ın da dâhil olması için mutabakat belgesini imzalayarak Hatay’ı da bu projeye ortak etti.
 
Gerçekleştirdiği sunumda proje ve toplantılarla ilgili düşüncelerini paylaşan Çelebi, Hatay’ın tarihini, gastronomi ile olan bağını, Medeniyetler Sofrası temasını ve kentin birçok özelliğini katılımcılarla paylaştı.
 
Hatay’ın ‘Gastronomi Kenti’ seçilmesi sürecini ve bu süreçte yaşadıkları gelişmeleri de paylaşana Çelebi, “Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın görüşleri, gastronomi ekibini desteklemesi ve bu konuyu EXPO 2021 Hatay için dâhil etmesi işimizi kolaylaştırdı. 
 
Dünyanın seçkin ülkeleri ile birlikte Kent Çiftlikleri, Dikey Tarım ve Avrupa Birliği-Çin ortaklığındaki Akuaponiks ve Hidroponiks gibi dev projede pilot ve yönetici olması kentimizin geleceğini, tarımsal üretimimizi kökünden değiştirecek devrim niteliğinde projelerdir” dedi. Toplantılar 15 Haziran’a kadara sürecek. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler