Ekici Lezzet Hikâyeleri'nin Yeni Tadı 'Kırçangraten'

Ekici Lezzet Hikâyeleri'nin Yeni Tadı 'Kırçangraten'

Ekici Peynir'in düzenlediği Lezzet Hikâyeleri'nin 2018 yılındaki ilk durağı Samsun oldu. Yöresel yemeklerini...

Ekici Lezzet Hikâyeleri'nin Yeni Tadı 'Kırçangraten'
Feride İÇKİLLİ
Ekici Peynir'in düzenlediği Lezzet Hikâyeleri'nin 2018 yılındaki ilk durağı Samsun oldu. Yöresel yemeklerini peynir ile en iyi yorumlayan Saliha Karaal, 'kırçangraten' yemeği ile birinci oldu.
 
Türkiye'nin peynir uzmanı Ekici'nin 60. yılı dolayısıyla geçen sene başlattığı Lezzet Hikâyeleri projesi bu sene Karadeniz'in en eşsiz kıyı kentlerinden Samsun'da başladı. Samsun'a özel yöresel tarifleri Ekici Peynir'le yeniden yorumlayarak,  sitesine başvuran yarışmacılar arasından beş finalist seçildi.
 
5 Yöresel Lezzet Yarıştı
Begonvill Cafe Restoran'ta gerçekleştirilen final organizasyonunda; Nur Sağlam Ekici Tel Peynir ile Samsun simidi, Mine Kasa Ekici Lokum Kıvamında Beyaz Peynir ve Ekici Kaşar Peynir ile su böreği, Gülay Bolat Ekici Kaşar Peynir ile keşkek, Saliha Karaal Ekici Kaşar Peynir ile kırçangraten, Müjgan Tomakin Ekici Tel Peynir ile mıhlama yaptı.
 
Finalistlerin hazırladıkları lezzetleri; Funda Gedikoğlu, Sevim Bekgöz, Ekici Peynir Pazarlama Direktörü Elçin Ekici Öztürk, Ekici Peynir Yönetim Kurulu Üyeleri Burçin Ekici ve Bilge Ekici'den oluşan jüri değerlendirdi. Yarışmayı Ekici Kaşar Peynir ile yaptığı 'kırçangraten' yemeği ile Saliha Karaal kazandı. Peynirin fark yarattığı lezzetleri ortaya çıkarmayı önemsediklerini söyleyen Elçin Ekici Öztürk, "Yemeklerin hepsi çok lezzetliydi" dedi.
 
Bir Diken Bile Ekmek Verir”
Yarışmaya kırçan otunu peynir ile yorumlayarak, 'kırçangraten' ismini verdiği yemekle katılan Saliha Karaal, "Kırçan, Türkiye'de az bulunan ve dikenli bir ottur. Ama onu doğru biçimde pişirerek ve lezzetlendirerek bir yarışmada birinci bile olunabiliyor. Annem 'bir diken bile ekmek verir' derdi.
 
Bugün bunu gerçekten hissediyorum. Tüm arkadaşlarım çok büyük emeklerle çok güzel lezzetler oluşturdu. Bu sonucu aldığım için çok mutluyum" diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler