İş Bulma Sevinci

İş Bulma Sevinci

Antalya Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi'nde İş-Kur destekli açılan 'Aşçı Yardımcılığı Kursu'na katılan 25 kursiyerin...

İş Bulma Sevinci
Antalya Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi’nde İş-Kur destekli açılan ‘Aşçı Yardımcılığı Kursu’na katılan 25 kursiyerin tamamı henüz daha kurs bitmeden iş sahibi oldu.
 
Antalya Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi'nde İş-Kur destekli açılan 'Aşçı Yardımcılığı Kursu'na katılan 25 kursiyerin tamamı daha kurs bitmeden iş sahibi oldu. Kursun son gününde sertifikalarını alan kursiyerler sevinçlerini kendi yaptıkları yemeklerle kutladı.
 
480 Saatte İş Sahibi
Kursiyerlerin tamamı oteller tarafından işi alındı. Kursiyerlerden Okan Sevindik, eskiden mağaza yöneticiliği yaptığını ve mutfağa merakı olduğundan dolayı kursa geldiğini söyledi. Yemek yapmayı öğrendiğini söyleyen Sevindik, "İleride kendi iş yerimi açmak istiyorum" dedi. Ev hanımı olan Arife Pekşen ise çalışmak istediğinden dolayı kursa geldiğini ve iş bulduğunu söyledi. 
 
Betül Kara da, "Elimde bir mesleğim olsun diye kursa geldim. Annemin yükünü hafifletmek istiyorum. Kurs bitmeden iş sahibi oldum. Geleceğe yönelik artık bir kaygım yok, kendime ve mesleğime güveniyorum" diye konuştu. Daha önce hiç çalışmadığını söyleyen Nezahat Kaya ise, "Çalışmak için deneyim istiyorlardı. Şimdi iş sahibi oldum ve çok mutluyum" ifadelerini kullandı.
 
Kalifiye Eleman Oldular
İş-Kur Şube Müdürü Neva Akçayır, meslek kurslarındaki eğitimlerle kalifiye eleman yetiştirildiğini söyledi. Çamlıbel Halk Eğitim Müdürü İbrahim Ethem Çarkçı ise açtıkları kurslarla işsizleri hem iş hem de meslek sahibi yaptıklarını belirtti. 480 saat eğitim alan kursiyerlere günlük 25 lira harçlık ve SGK desteği verildi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler