Sinop'un Lezzetleri Meclis Mutfağında Tanıtıldı

Sinop'un Lezzetleri Meclis Mutfağında Tanıtıldı

Sinop yöresine has bazı yemekler Türkiye Büyük Millet Meclisi mutfağında misafirlerin beğenisine sunuldu.

Sinop'un Lezzetleri Meclis Mutfağında Tanıtıldı
Sinop yöresine has bazı yemekler Türkiye Büyük Millet Meclisi mutfağında misafirlerin beğenisine sunuldu.
 
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, “Marka Şehir Sinop”umuzun mimariden musikiye, görsel sanatlardan edebiyata kadar, her fırsatta ve her alanda tanıtılmasına önem verdiklerini belirtti.
 
Maviş, bu kapsamda 11 Nisan Çarşamba günü Milletvekillerimizin Sinop mutfak kültürünü ve mirasını tanımaları için Sinop'un lezzetlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi mutfağında misafirlerin beğenisine sunduklarını söyledi.
 
Maviş, Meclis restoranında davetimize iştirak eden misafirlere, deniz dalgaların ilmek ilmek işlediği Sinop kıyılarımızı, yüzlerce yıllık görkemli ağaçların meydana getirdiği sık ormanlarımızı, şelalelerin aktığı güzel dağlarımızı, peri masallarında duyulan keşfedilmemiş yerleri, 
 
6000 yıllık tarihi boyunca konuk ettiği birçok uygarlığın miras bıraktığı eserlerin yanyana bir arada görülebildiği kültürel dokuyu, atlı veya atsız doğa yürüyüşlerinde nadir çiçek kokularının hissedileceği tertemiz doğal güzelliklerimizi, uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek tarihi efsaneleri veKaradenizin hırçınlığına inat her daim sakin kalmayı başarabilen Sinop Sahilini tanıtma fırsatı bulduklarını ifade etti.
 
Mutfağımız Meclis Aracılığıyla Türkiyeye Tanıtıldı
Maviş, Denizi gibi doğası da oldukça cömert olan Sinop’un verimli topraklarında yetiştirilen ürünlerle lezzete dönüştürülen Sinop mutfağını süsleyen ve kısa süre önce tescili sağlanan Sinop Nokulu, Sinop Mantısı, Keşkek, Un Helvası ve kavurmayla birlikte Boyabat pilavını ziyaretçilerin beğenisine sunduklarını belirtti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler