Türk Lezzetleri Başkent Sofrasından Tanıtılacak

Türk Lezzetleri Başkent Sofrasından Tanıtılacak

Ankara Valisi Ercan Topaca, 22-25 Mart tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek Gastronomi...

Türk Lezzetleri Başkent Sofrasından Tanıtılacak
Ankara Valisi Ercan Topaca, 22-25 Mart tarihleri arasında Ankara’da düzenlenecek Gastronomi Zirvesi’nin, Türk kültürünün tanıtımı için önemli olduğunu söyledi.
 
Vali Topaca, ‘2018 Travel Expo Ankara’ kapsamında ATO Congresium’da gerçekleştirilecek ‘Gastronomi Zirvesi’ne ilişkin Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde basın toplantısı düzenledi. İlk kez düzenlenecek Gastronomi Zirvesi’nin sadece Başkent’in değil Türkiye ve içinde bulunduğu bölgenin tanıtımında önemli rol oynayacağına dikkat çeken Vali Topaca şu açıklamalarda bulundu:
 
Bir Platform Olacak
“Turizmi geliştirecek bu zirve, Yeni Restoran Açarken gastronomi sektörünün sağlıklı bir şekilde işletilmesi, dünyaya ve ilgililere tanıtılması açısından büyük önem taşımaktadır. ülkemize gelen turist sayısı zaman zaman siyasi etkenlere bağlı inişli çıkışlı olmasına rağmen, sürekli yükselen bir trend gösteriyor. Bu zirve, Ankara’mızı, Ankara’nın kültürünü, yemek kültürünü dünyaya tanıtma anlamında bizim için önemli bir platform olacaktır.
 
Turizm İçin Önem Taşıyor
Gastronomiyle ilgili değerleri de tanıtmak refah düzeyinin artırılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Turizm, ülkelerin kalkınmasında çok önemli bir rol oynamaya başlamıştır. Bunun en bariz örneklerinden birisi de ülkemizdir.”
 
Dünyanın En Büyük Baklavası Yapılacak
TOPACA, zirve kapsamında ‘Guinness Dünyanın En Büyük Baklava Rekoru’ denemesine de imza atılacağına dikkat çekerek, “Rekorun kırılması için 210 kilo baklavanın tek tepside pişirilmesi gerekiyor. İnşallah ustalarımız, en büyük baklavayı yaparak, Türk baklavasını Guinness ile taçlandıracak” diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler