Meslek Lisesi Öğrencilerine Sohbetli ‘Balık Sağlıktır’ Dersi

Meslek Lisesi Öğrencilerine Sohbetli ‘Balık Sağlıktır’ Dersi

İZMİR Su ürünleri Yetiştiricileri ve üreticileri Birliği Başkanı Hasan Girenes’le sohbetimden notlar iletmiştim bir süre önce.

Meslek Lisesi Öğrencilerine Sohbetli ‘Balık Sağlıktır’ Dersi
Nedim Bubik
 
İZMİR Su ürünleri Yetiştiricileri ve üreticileri Birliği Başkanı Hasan Girenes’le sohbetimden notlar iletmiştim bir süre önce. Tesislerde çipura, levrek, fangri, mercan, granyüz, sinarit, trança, sivriburun, karagöz, minekop üretildiğini, 91 ülkeye ihracat gerçekleştiğini, kesinlikle hormon, antibiyotik kullanılmadığını aktarmıştım. “İhraç ettiğimiz, dünyanın yediği ürünlerin aynısı iç pazara veriliyor. Kıymetini bilmeden ağız, burun kıvırıyoruz” diyen Girenes, ülkemizde balık tüketimini artırmayı amaçladıklarını dile getirmişti.
 
Geleceğin Şeflerine Bilinç
Ve Girenes’ten, yine balık tüketimini artırmayı hedefleyen bir çalışmayla ilgili mektup aldım. Yorum katmadan, “Kolay gelsin, çabalarınız sonuç versin” diyerek paylaşıyorum:
 
“İzmir Su ürünleri Yetiştiricileri ve üreticileri Birliği olarak başlattığımız bir çalışmayı size aktarmak istiyorum. ülkemizde oldukça düşük olan balık tüketimi, sağlıklı nesiller yetiştirmek adına önemli bir sorun teşkil etmektedir. Geleceğin şeflerini yetiştirecek olan meslek liselerinde bu bilinci mutfağa taşımak arzusundayız.
 
Beslenmedeki Rolü Anlatılıyor
Bu noktadan hareketle, pilot olarak seçilmiş meslek teknik Anadolu liselerinde planlanan çalışma içeriği özetle, Türk ve dünya mutfağında balık yemekleri kültürü, balığın sağlıklı beslenmede rolü ve balıkla ilgili püf noktaları hakkında bilgi aktarımı şeklinde olup, sohbet sonrası öğrencilerle bir balık yemeği pişirme uygulaması hedeflenmiştir. Ayrıca öğrencilerin çalışmalarına destek olmak amacıyla okullara balık filetosu hediye ediliyor.
 
Önce Ayrıntılı Bilgi Aktarımı
çalışma, köşe yazarı Fedai ünal (Fedo’nun Dükkanı-Milliyet Ege) ile iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Fedai Bey, deniz mutfağı, farklı kültürlerde balık tüketimi ve Türk Mutfağı’nda balık konularını içeren bir sohbet içeriği hazırladı. Birliğimizin İletişim Sorumlusu Rahim Yurdakul, beslenmede balığın faydaları, kültür balığının kalitesi ve yanlış bilinenler hakkında bilgilendirme yapıyor.
 
Ardından Birlikte Yemek Yapma
Ardından, çocuklarla birlikte bir balık yemeği yapılarak etkinlik tamamlanıyor. Okullara bırakılan balıkların çocuklar tarafından geliştirilecek özgün bir balık yemeği için kullanılması teşvik ediliyor. Bu konuda tahminimizin çok üzerinde, çok başarılı geri dönüşler almaya başladık. Gördüğümüz ilgi ve öğrencilerin katılım arzusu bizleri mutlu ediyor.
 
Yeni Reçeteler Paylaşılacak
çalışma tamamlandığında, yeni yemekler geliştirmeyi başaran okullardan, yemeğin reçetesi alınarak web sitesinde, sosyal medyamızda ve Fedai Bey’in köşesinde paylaşılacak. ‘Balık sağlıktır’ sloganıyla, ülkemizin sağlıklı geleceği adına yapmaya gayret ettiğimiz çalışmamızı sizlerle paylaşmak istedim.” 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler