Gastronomi Şehri Antakya Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Gastronomi Şehri Antakya Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Antakya Mutfak Müzesi’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Antakya’nın yöresel ürünlerine sahip çıkmanın Türk vatandaşı olarak,

Gastronomi Şehri Antakya Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Gastronomi Derneği’nin de katılımıyla “Gastronomi Şehri Antakya” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
 
Antakya Mutfak Müzesi’nde gerçekleşen toplantıda konuşan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Antakya’nın yöresel ürünlerine sahip çıkmanın Türk vatandaşı olarak, Antakyalı olarak, Hataylı olarak kendilerinin görevleri olduğunu söyledi.
 
Çinçin, ziyaretçilerin yöresel tatları yerinde görmek ve tatmak için geldiğini belirterek, "Biz bu çatıyı beraber kullanacağız. Sık sık farkındalıklar oluşturmaya çalışacağız. Bunlar bizim ata, baba mirasımız. Bunlara sahip çıkmak da Türk vatandaşı olarak Antakyalı olarak, Hataylı olarak bizim görevimiz. Bu gözden ırak tutulacak bir mevzu değil. 
 
Dünya gelişiyor, teknolojiler gelişiyor, haberleşme gelişiyor. Zaman hızlı akıyor ve alım gücü dünyada yüksek kişiler, turistik seyahat etmeye niyetli kişiler tarihi kültür değerlerinin peşinde gittiği gibi damak zevkinin de peşinde gidiyor. 
 
Yani Antakya peynirli künefesini muhakkak ki soğuk zincirde çok güzel yapan sunan kıymetli dostlarımız, arkadaşlarımız var. Ancak onu yerinde tatmak istiyor, yerine gelmek istiyor. O havayı da teneffüs etmek istiyor. 
 
Bu minvalde Allah’a şükürler olsun yüzlerce ürünümüz var. Bu bir tanesi diye söylüyorum. Bir daha Antakya peynirli künefesini işaret etme sebebim uluslararası tesciline müracaat ettiğimiz için söylüyorum, bu bir kıymettir, bu bir değerdir" dedi.
 
Konuşmanın ardından Antakya ekmeği hakkında ve Suriyelilere yönelik açılan mutfak kursu ile ilgili bilgiler verildi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler