İbb'nin Sosyal Tesislerinde Görev Yapan Madalyalı Aşçıları;

İbb'nin Sosyal Tesislerinde Görev Yapan Madalyalı Aşçıları;

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından düzenlenen 16’ncı Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde...

İbb'nin Sosyal Tesislerinde Görev Yapan Madalyalı Aşçıları;
İbb'nin Sosyal Tesislerinde Görev Yapan Madalyalı Aşçılar, Ödüllü Yemeklerini Sergiledi. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından düzenlenen 16’ncı Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde İBB aşçıları hünerlerini sergileyerek, 8 altın, 8 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.
 
Madalyalı aşçılar, ödüle lâyık görülen yemeklerini basın mensupları için bir kez daha hazırlayarak hünerlerini sergiledi.
Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en prestijli gastronomi yarışmalarından biri olan 16’ncı Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde görev yapan aşçılar yine ustalıklarını ispatladılar. 
 
Aşçılar düzenlenen yarışmada; 8 altın, 8 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak, yeteneklerini bir kez daha ispatladı.Madalyalı aşçılar,İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal’ın da katılımıyla ödüle lâyık görülen yemeklerini basın mensupları için bir kez daha hazırladı. Daha sonra yapılan törenle, madalya kazanan aşçılara Başkan Mevlüt Uysal tarafından sertifika ve birer adet cumhuriyet altını takdim edildi.
 
“Özel sektörden daha iyi konumdayızdır diye düşünüyorum”
Sertifika töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, tesislerde görev yapan aşçıları tebrik ettiğini belirterek, “Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal tesislerimizle İstanbulluya hizmet ediyoruz. 
 
 
Gelen yabancı misafirlerimize de hizmet ediyoruz ama birinci önceliğimiz, tesisler açılırken İstanbul halkı, onlara iyi bir hizmet verme noktasındaydık ancak onlara bu hizmeti verirken de, genelde hep şu eleştiri olur. Kamu hizmet verirken özel sektörle kıyaslayınca biraz daha zayıf kalır, düşüncesi hakimdir. 
 
Ama ben bu noktada büyükşehirin, evet bu görüşü destekler mahiyette bazı şeyler de kamuda geride kalsak bile sosyal tesislerde geride kalmadığımızı düşünüyorum. 19 sosyal tesisimiz var. Yaklaşık 13.5 milyon İstanbulluya yıllık hizmet sunuyoruz.
 
Bu kadar geniş bir kitleye hizmet veriyor olmamıza rağmen, özel sektörden bize yapılan şikayetlere baktığımız zaman özel sektörden daha iyi konumdayızdır diye düşünüyorum. Bu manada sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Florya Sosyal Tesislerinde aşçı olan Cemil Demirkol ise, “Biz yarışmaya 4 kişilik ekip olarak katıldık. Uluslararası bir yarışmaydı. 49 ülkeden bin 200 yarışmacı vardı. Bunların içerisinden sıyrılarak birinci olduk. Türk mutfağı dalında. Yarışmada; kereviz dolması, bonfile sarma, bir de fıstıklı sarma yaptık" dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler