Aşçılar Mehterle Sınıra Uğurlandı

Aşçılar Mehterle Sınıra Uğurlandı

Uşak’tan Afrin’deki kahraman Mehmetçik için toplanan yardımlar, mehter takımı ile yola çıktı. Törende konuşan Başkan Nurullah Cahan, “Allah ordumuzu muzaffer eylesin” dedi.

Aşçılar Mehterle Sınıra Uğurlandı
Uşak’tan Afrin’deki kahraman Mehmetçik için toplanan yardımlar, mehter takımı ile yola çıktı. Törende konuşan Başkan Nurullah Cahan, “Allah ordumuzu muzaffer eylesin” dedi.
 
Uşak Belediyesi ile Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği (UŞAPADER) tarafından Afrin'e ve sınırda kurulan çadır kentlere gönderilmek üzere hazırlanan yardımlar yola çıktı. Pekçok sivil toplum kuruluşunun da katkılarıyla gönderilen yardımlar mehter takımı eşliğinde ulaştırılacak.
 
Uşak'a yaklaşık 950 km uzaklıktaki askeri noktalara ve sivil halkın bulunduğu alanlara Uşak'tan moral ve destek götüren Uşaklı aşçılar ayrıca Özdemirler İlkokulu'nda eğitim gören miniklerin ellerinden çıkma mektupları da Türk askerine ulaştıracak.
 
Dualarımız Onlarla
Düzenlenen törende konuşan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Uşak Belediyesi olarak nerede bizim üzerimize bir görev düşmüşse orada olduk. Uşak'ın öz değerleri olan tarhana ile, battaniye ile yardıma gidiliyor. Dualarımızı ve selamlarımızı da gönderiyoruz.
 
Allah askerimizin yar ve yardımcısı olsun" dedi. Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Fatih Demir ise, "Bugünkü amacımız mehteran takımıyla ve yine belediyemizin destekleriyle Reyhanlı halkına moral sağlamak ve oradaki asker kardeşlerimizin yanında olmak. Sınıra çorba çeşmemizi de götürdük. Ve belediyemizin erzaklarını oradaki kardeşlerimize dağıtarak Uşak ilimize döneceğiz. Bizler doğusuyla batısıyla, kuzeyi ile güneyi ile biriz ve beraberiz. Bölünmez bir bütünüz" diye konuştu.
 
Gönülleri Isıttı
Kahraman Mehmetçik'e Manisa'dan da destek yağdı. Kula İlçesi'nde yaşayan Meliha Çelik (63), sol eli iş göremez durumda olduğu için tek eliyle güçlükle ördüğü 5 çift yün çorabı, 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere gönderilmek üzere Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a teslim etti. Çelik, "Vatan savunmasındaki askerimiz soğukta üşümesinler. Onlar bizim evlatlarımız. Dualarımız onlarla. Allah, hepsinin sağ salim memleketimize dönmesini nasip etsin" dedi.
 
Kanımız Feda Olsun
Manisa'da Yunusemre Belediyesi Kent Konseyi, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekâtı'nda görev yapan askerlere destek olmak amacıyla kan bağışında bulundu, pilav hayrı yaptı. Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "Umalım ki Afrin'de Mehmetçiğimizin kanı akmasın, kana da ihtiyaç olmasın" diye konuştu. Akşama kadar süren etkinlikte 50 ünite kan toplandı.
 
Mehmetçik'e Moral Mektubu
Yunusemre İlçesi'ndeki Mehmet Suphi Egemen İlkokulu'nda eğitim alan 400 öğrenci, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere moral vermek amacıyla kampanya başlattı. Kampanya kapsamında Mehmetçik'e mektup yazan öğrenciler, içinde eldiven ve çorap gibi çeşitli hediyelerin yer aldığı koliler hazırladı. Türk bayrağına sarılı koliler, okulda düzenlenen törenle Afrin'e gönderilmek üzere okul müdürü Evra Seda Kerey tarafından Belediye Başkanı Mehmet Çerçi'ye teslim edildi. Salihli'de ise askerlere, 5 ton üzüm ve 5 ton leblebi gönderilecek.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler