Bilgili Değil, Cahil Ama Popüler Bazı Şefler ! Cehalet Paçalarınızda Şelale !

Bilgili Değil, Cahil Ama Popüler Bazı Şefler ! Cehalet Paçalarınızda Şelale !

Medeniyetlerin Beşiğinde Var Olan Anadolu Mutfak Zenginliğimiz Hakkındaki Cehaletiniz Ne Acı Bir Durum Değil Mi ? Binlerce Yılın Mutfak Füzyonu Elimizde Dururken Bu Mutfak Fakiri Bazı..

Bilgili Değil, Cahil Ama Popüler Bazı Şefler ! Cehalet Paçalarınızda Şelale ! 
 
Pişmiş Ete 1 Metreden Tuz Atmakla, Tava Alevlendirip Dükkan Yakmakla Olmuyor Bu İşler ! Yaptığınız Aciz Şovlar İle Ancak 1 Merkebin 3 Öğünde Yiyebileceği Samandan Çıkacak Alev Kadar Gündemde Kalırsınız !!! Unutmayınız; Gerçek Yaşamda “Kısa Mesafede Kazanılan Büyük Ödüller” Her Zaman Şaibeli ve Kirlidir  !!! 
 
Hep bir şeyler uyduruyorlar ve bunları Türkiye ve Türk mutfak kültürü üzerinde deniyorlar. O kadar çok özentiye sahip işletmeci ve şeflerimiz var ki hemen atlarlar sazan gibi. Yahu bu ülkede "gercekten" layıkı ile osmanlı ve Türk mutfağı sofrası kurup şerbetten şuruptan habersiz sofranın ortasına’da 3 kuruş para için utanmadan 2,5 litrelik COLA şişesi diken ve örnek diye adlandırılan Türk şefleri var.
 
Uydur Uydur Salla Mantığı ile Nereye Kadar !!!
 
Medeniyetlerin Beşiğinde Var Olan Anadolu Mutfak Zenginliğimiz Hakkındaki Cehaletiniz Ne Acı  Bir Durum Değil Mi ? Binlerce Yılın Mutfak Füzyonu Elimizde Dururken Bu Mutfak Fakiri Bazı İşletmeler, İşletmeciler ve Şefler Uydur Uydur Salla Mantığı ile Avrupa ve Asya Ülkelerden Gelen Misafirlerimiz Büyük Bir Hevesle Türk Mutfağı Olarak Geldikleri Restoranlarımızda Kendi Mutfak Kültürlerinin Vasat Versiyonları İle Karşılaşmaları  Sonucunda Ciddi Bir Hayal Kırıklığına Uğruyorlar !
 
Aynı Ürünleri Türklere ’de Dünya Mutfağı Diye Yutturmaya Çalışıyorsunuz !!! Bu Yabancı Mutfak Özentilerinize Bir Son Verin ! En Azından Osmanlı ve Türk Mutfağı Tabelası Altında Yapmayın Bunu ! Asırların Geleneksel Türk Mutfağı Konseptinde Bize Has menülerinizle hizmet vermeye çalışalım!
 
Ülkemizin ve Mutfağımızın Değerli Aşçıları ve Şef ‘leri;
 
Coğrafyamıza ait Anadolunun tarihi  lezzetleri, dünden bu güne Dünyadaki akan kan ve gözyaşı ‘nın sorumluları olan; Amerika, İngiliz, Alman, İsrail, Hollanda, Fransa ve İtalyan markalarının market raflarındaki paketlenmiş hazır ürünleri ’ne endeksliyor! Farkındamısınız !
 
Mutfaklarınızda yabancı markaları kullanmayınız.  Bunların ürünlerinin tanıtımlarına katılmayınız. Biliniz-ki bunların bizim Ülkemiz için ürettikleri her üründe ileriye yönelik bir “onursuzluk” vardır. Yemeklerimizin lezzetini bu ülkelerin ürünlerine endekslemeyiniz ! Ülkemizin Kendi ürünlerini kullanınız yada Şef ‘iseniz eğer kendiniz yapınız !!!
 
Yabancı Gıda Markalarının Türk Mutfağındaki Oyuncak şef ‘leri;
 
Sizlere bu Yabancı markalar tarafından verilen promosyonların amacı; Sayenizde Aşçılarımızı kendi tuzaklarına düşürmektir. Sizler bizim mutfağımızdaki Yabancı markalar tarafından ağlara bağlanarak öten ve diğer keklikleri sesiniz ile tuzağa ve tuzaklara çağırarak kendi cinsinize "ihanet" eden "hain keklik"lersiniz.
 
Hayatınız boyunca iki tane makaleniz, köşe yazınız yok, yemek kitabınız çıkıyor !!! Kim yazıyor sizin adınıza bu kitapları? Kitaplarınızda bir  "Türk şefi" olarak verdiğiniz yemek tarifilerinde; italyan marka "......" sostan 10 gr. fransız marka "...." yağdan 5 gr koyunuz diye düştüğünüz dipnotlardan hiçmi utanmanız yok !!!
 
Haçlı Seferleri Gibi Dünya Gastronomi ‘sinde de Bunun Savaşları Var !!!
 
Bu avrupa ‘lılar Boşuna bizim önümüze bir moda akımı gibi füzyon, moleküler diye kendi kavramlarını koymadılar. Bunlar Sermayesi bizim  coğrafyamızdan kopyaladıkları ürünler ile Fransız, İspanya ekolünü Dünyada tek marka  yapmak isteyenlerdir. Kendilerine özendirmeye dayalı kavramlarıyla  yıllarca yok etmek istedikleri ANADOLU ‘nun Mutfak kültürüne yıldız ver-mez-ler !
 
Yahu çok safsınız çok !!! Verilen bir Türk şefi yada Restoranı da olursa ANADOLU mutfak coğrafyası konseptinden cıkmış ve söz konusu ekol menfaatlerine hizmet etmeye başlamış demektir. !!! Bölgesel ve yöresel mutfaklarımızı koruyonuz. Saygıdeğer Türk  şef ’leri; Geleneksel mutfaklarımız üzerinde Oynanan Bu Oyunlara Gelmeyiniz !
 
Ülkemizde birçok şey birbirine girmiş ve birbirinden ayırd edilmesi yine yeni türeyecek ayrı bir uzmanlık alanına giriyor. 
 
Hayatta çıraklık yada ustalık yapmamış bir is adamı Dünya mutfağı ve Türk mutfağı diye piyasaya çıkıyor gazetelere tarif veriyor.
 
Daha yakin zamanda ülkemizde bu işin profesyonelleri tarafından osmanlı ve Türk mutfağı konulu yemek yarışmasına italyan makarnacı juri seciliyor. Vah benim yarışmacı kardeşlerimin haline… 
 
Piyasada çırak, kalfa kalmadı 17 sinde artık Şef oluyor eli bıçak tutan kardeşlerimiz, birde tezgahına bıçak saplayıp sosyal ağlarda poz veriyor mesleğinde ne anlama bile geldigini bilmeden. Aşçıyım diyen kalmamış memlekette herkes Aşçıbaşı’ da degil “executive chef !” özellikle yeni meslektaşlarımızı popüler olmaya degil bilgili olmaya özendirmek  ilgili kurumların en önemli görevleri arasında olması gerekmiyor mu?
 
Kamyoncu misali önüne gelen osmanlı ve Dünyada Türk mutfağı hakkında demeçler verdigi gibi ulusal gazete ve televizyonlarda Bu tombiklerin bazıları tarifler veriyor : çoban salatasına fransız sosu, rakının yanına kaz ciğeri, mantıya salsa sosu, bulgur pilavına pesto sosu, (bu arada literatürde pesto sos diye bir şey yoktur, her türlü sebzenin yada meyvenin pesto' su olabilir. isterse Dünyanın en kral ansiklopedisi yazsın! 
 
 
PESTO demek herhangi bir meyvenin yada sebzenin ezilerek elde edilen suyuna verilen isimdir. Zaten avrupa ve Amerikada ölülerin esyalarını çok ucuz paralara satan işyerlerinden fakirlerin satın alarak beli beline uymadığı icin kemerle sıkıştırılan, paçası boyuna uymadığı icin yerlerde sürünen, bedeni bedenine uymadığı icinde şalvar gibi bol olan bu alışkanlığı ve bunun gibi daha nicelerini bize de moda akimi diye yutturmaya çalışmadılar mı? Bizde yutmadık mı  her defasında ? dedim ya “hıyar ve Tuz” Buda onun gibi bir şey iste !!!
 
Zyt. Yaprak sarmasına risotto pirinci kullanılırmış, (tabi büyük annenizde seni zaten risotto pirinci ile yaptıgı Zyt. yaprak sarmaları ile büyüttü!!!), tarhana çorbasına sosis, (ama incecik kıyın diyor utanmadan (……) Osmanlı mutfağında balık varmıydı yokmuydu ? Hadi yazı tura atalım ! Daha neler neler… 
 
Saygıdeğer Hor Gurmeler, Mutfağımız Hakkında Öğrenilmesi Gereken En Önemli Kural :
 
Unutmayalım ; Çeşit üretmek, tarif vermek yada almak çok onemli degildir. En onemli olan konu tarihi, ulusal, yöresel, geleneksel olarak kısacası mutfağımızın alt yapısında kullanılan malzemelerin özelliklerini nasıl, ne şekilde, niye, ne kadar? diyerek  keşfedebilmektir. kullanılacağı yemeğe göre ürünlerin pişirme sureledirir. Sonrası zaten kendiliğinden tecrübenize yansıyacaktır. 
 
Sen daha; patatesi, mantarı, eti, enginarı, soğanı tanımıyorsun yemek tarifi istiyorsun yada veriyorsun, olmaz dostum olmaz !!! önce sahip oldugunuz malzemeleri bir tanıyın. Cin Olmadan adam çarpamazsınız!!! internet uzerindeki videolar ve tariflerde diyorki ; 10 çeşit baharatı, yağı, eti, soğanı, vs. vs, bir kaba koy, karıştır, ver fırına, 200 derecede 30 dakika pissin, çıkar ye !!!! Halt etmişsiniz siz ! Sunu iyi bilin ki O mutfak  bizim mutfağımız degil, o şef  te bizim şefimiz degildir…
 
Maalesef Camiamızda Bilgisizlik ve Yabancı özentisi Tedaviye Muhtaçtır...
 
Ey mutfak fakirleri sizin amacınız ne, kaş mı yapmak istiyorsunuz göz mü çıkarmak ?  bizim dünyanın incisi mutfağımıza yapmayın bu kötülükleri, bakınız Aşçı olarak ekmegini yediğimiz bu mutfak ülkemize ve bizden sonra gelecek nesillerimize de lazım.
 
Günümüzde Zirve Yapmış Olan Gurmeliğin Zanaatkâr‘lık Anlayışı Değişirmi ?
 
Sizin o beğenmeyerek burun kıvırdığınız ; lahmacun ustası, tandır ustası, pide ustası, sulu yemek, doner ustası, kebap ustaları bu ulkenin degerlerini yaşatıyorlar. haa onlar dikkate alınmayan onemsiz aşçılar oluyor sizler 32 cm lik bir tabağa sadece bir lokmalık bir yemek parçası koyarak etrafına 10 kati dekorlar ve cımbız ile çiçekler yerleştirdiğiniz icin ve bu yaptığınızı da misafirinizi gerizekalı yerine koyarak yarim saat saçmaladığınız icin büyük şefler executive chefler oluyorsunuz öylemi? yani “chili con carne ve kıymalı kuru fasulye” misali. Biri yabancı bir dilde digeri bizim Öz dilimiz Türkçe de. Ama bunu idrak edebilen kaç kisiyiz?
 
Önemli Olan Popüler Olmak Degil, Alanında Bilgili Olabilmektir, Yöresel Mutfak Hazinelerimizden Habersiz Mutfak Fakirleri !!!
 
Konseptinin ne idiği bile belli olmayan, yeri gelince osmanlı mutfağı, yeri gelince, Türk mutfağı, bazen her ne ise dünya mutfağı, bazende uluslararasi mutfaklar diye hem oğlan evinde hem kız evinde oynayan, mutfak tarihi ve altyapısı hakkında zırnık bilgisi olmayan ama kaza ile popüler olan cahil, hatta zırcahil  aşçılarımız lütfen her fırsatta yabancı bir kelime bulduğunuz zaman ne anlama geldigini bir araştırın.
 
Elinde her hıyar gördüğünüz kisinin yanına tuzu alıp koşmayın. 18 yaşındaki genc kardeşim ilgili dernek ve federasyonlarda para karşılığında alarak boynuna taktığı 18 madalya ve koltuğunun altındaki bir klasör başari belgesi ve sertifika ile “dünyaca ünlü şef olarak ilgili televizyonlarda lanse ediliyor. Vah Camiamın haline…
 
Ülkemizdeki ulusal bir gazete hayati boyunca asçılıkla ilgisi olmayan ama parası olan ve popüler olmak isteyen birini ünlü gurme diye piyasaya yutturmaya çalışıyorlar ve adamın verdigi siparişe bak; 400 gr. lik antrikot istiyorum wel weldam olsun (çok çok pissin) ama yumuşak olsun, pirzolam krispy olsun lütfen, sezon salatamın marulu havucu ve sosu “side” ayrı tabaklarda olsun, pilavda tuz olmasın!  Al eline merdaneyi arkana iki çırak yürü masaya tabiri caizse… Cahil bir de sen gurme olacaksın, ak sakalından utan! 
 
Kendi öz mantısına mantı diyemeyerek “turkish ravyoli” diyebilen cahiller! Ravyoli dediğin zaman başın göğe eriyor değil mi ? Mantı desen ipe çekecekler seni sanki! memleket mutfağının bir ürününü kendi ismiyle lanse etmen cahillik göstergesi mi olacak yoksa, utanç mı duyacaksın?  sen zaten bilmediğin bir dilde bir seyleri anlatmaya çalışarak cahilliğin daniskasını yapıyorsun ! “unutmayın bazı isimler başka dillere çevrilmez”
 
Benim lahmacunum da Turkish pizza değil kardeşim! onun adi “LAHMACUN” yabancılar tarafından da böyle öğrenilsin, böyle anılsın, böyle istensin... Yemeklerimizi kendi isimleri ile anmazsak zamanla başkalarının hanelerine yazılacak zamanla farkında misiniz? Yoksa her menüde illaki bir kaç kelime yada yemek İngilizce yada başka dilde mi olmalı, illaki bir yemek ismi 10 kelimelik bir kaç cümleden mi ibaret olmalı.
 
 
Konsepti, İtalyan, Fransız, yada uluslararasi ülke mutfaklara ait restoranlara saygı duyuyorum nihayetinde çeşit olarak daha fakir olsalarda bir ülke mutfağı nihayetinde. Elbette bu kadar mutfağımız hakkında duyarsızlık varken bizim ürünlerimizi almaya çalışacaklar. Veren aptal alan akıllı. Sahip çık ürününe verme kardeşim! Hem onların almasına gerek de yok ki, bizim Fransız, italyan hayranı hain ve cahil aşçılarımız onları yormadan bu işi gönüllü yapıyorlar zaten.
 
Ama ben Türk mutfağıyım deyip te menüsünde ne idiği belli olmayan yemekler sergilemeye çalışan restoranlara, ustalara ve şefleredir sitemim. Benim ülke mutfağımı kullanarak ondan ekmek yiyorsan ona saygı duyacaksın, sahip çıkacaksın, mutfağımızın buna bu günlerde sahip çıkılmaya ihtiyacı var bu zenginlik hepimizin…
 
Tekrar Ediyorum ;
Önemli Olan Popüler Olmak Degil, Alanında Bilgili Olabilmektir !!!
 
Özellikle Meslekteki Yeni Kardeşlerim;
Camiamızdaki hiç bir Dernek yada Federasyondan, Resmi Ve Gayri Resmi Kurum, Vakıf, Resmi Yada Gayri Resmi Şirket, Özel Sponsor'dan Destek Almadan Sadece Şahsi imkanlarım Dahilinde Tüm Çabalarım; Mutfağımızı Gerçek Değerleri ile Dünyaya Daha iyi Tanıtabilmek ve Yine Dünyadaki Mutfaklar Arasında Hakettiği yere Taşıyabilmek içindir. 
 
Ekli dosyalar, Videolar, Albümler, Sunumlar Yazılar, Tarihi Yemek Tarifleri, Raporlama ve Sirküler Dipnotlar ve Bilgilerden Faydalanabilirsiniz… Lütfen Sitemde bulunan sizler için hazırladığım bu çalışmaları ilgili linkleri inceleyerek sosyal ağlarınızda paylaşarak sizlerde mutfağımıza ve etrafınıza daha fazla faydalı olabilirsiniz.
 
Sorumsuz ve menfaatçi insanlar' dan alınacak en güzel intikam "yaptığın işte onlardan daha başarılı olmaktır." Onlara ve onlardan olanlara bu kuyruk acısı bir ömür yeter...
 
Camiamızdaki bu duyarsızlıklar, haksızlıklar ve yanlışlıklara dur diyebilmek çin Türk aşçı haberlerini kurdum ve bazı haber siteleri Türkiye sıralamasında 5-6 milyonlarda iken sorumlu üslüp ve bilgi paylaşımı ile Türk aşçı haberleri 20-30 bin'lere geldi, hamdolsun. Allaha şükür bir çok şey düzeldi. Türk aşçı haberleri editörleri sağolsun benim sitemi'de yönlendirmelerim doğrultusunda bir aşçılık kütüphanesi haline getirdiler. 
 
Birileri kendi kendini yargılıyor ve yapacaklarını iki defa düşünüyor artık... Size mutfağımıza hizmet ettiğini söyleyen dernek, federasyon, konfederasyon vb. BAŞKANLARINA sadece sorunuz lütfen;
 
"BU GÜNE KADAR "KENDİ CEBİNİZDEN" MUTFAĞIMIZ İÇİN NE YAPTINIZ?"
 
Özellikle Meslekteki Yeni Kardeşlerim İçin Hazırladım Yada Hazırlattırdım... Bu Kadar Bilgiyi Bir Arada Bulabileceğiniz Şahsi Web Sitemden Bazı Başlıklar Aşağıdaki Gibidir. Laf İle Sadece Kısa Bir Süre Ayakta Durabilirsiniz Oysa Bilgi İle Bir Ömür....
 
Bilgi Paylaştıkça Güzeldir Ve Çoğalır. Bu Bir "Hizmet Yarışı"dır... Özellikle Aşçılık ve Mutfak Sanatlarında Yeni Meslek Gönüllüsü Kardeşlerimin Dikkatine; Geleceğin "Sorumlu" Türk mutfağı şefleri olarak bizden daha profesyonel ve başarılı olmak durumundasınız… Şahsi imkanlarım dahilinde hazırladığım web sitemde bulunan ANA BAŞLIKLARIN ALTINDAKİ diğer "faydalı linkleri" Lütfen İnceleyiniz ve Ziyaret Ediniz; 
 
  • Profesyonel Mutfaklar
  • Ana Mutfağın Diğer Bölümlerle İlişkisi Nedir?
  • Bıçak Çeşitleri Nelerdir?
  • Endüstriyel Mutfak Planlanması
  • Gastronomi Sektöründe Hijyen Kuralları Nedir?
  • Geçmişten Günümüze Mutfak Akımları
  • HACCP Nedir?
  • Mutfak Bölümleri Nelerdir? (Mutfak Görevlileri)
  • Mutfak Çalışanlarının Özellikleri
  • Mutfak Çeşitleri Nelerdir?
  • Mutfak Eğitimi Nasıl Verilir?
  • Mutfak Organizasyonu
  • Mutfak Planlaması Nedir?
  • Mutfak Tasarımı Nasıl Yapılır?
  • Mutfak Üniteleri Nelerdir?
  • Mutfak Yönetiminde Depolama İşlemleri Nelerdir?
  • Mutfak Yönetiminde Teslim Alma İşlemleri Nedir?
  • Mutfak Yönetiminde Üretim 'de Dikkat Edilecekler
  • Mutfak Yönetiminde Verimlilik Nedir?
  • Yiyecek–İçecek Departmanı Organizasyon Şeması
  • Otel Mutfağı Organizasyonu
  • Pişirme Ekipmanları Nelerdir?
  • Örnek Menülerim
  • Aktivite & Banquet Menüleri
  • Düğün Menüleri (Örnek)
  • Kış Menüsü Nasıl Yapılır?
  • Menü Analizi Nasıl Yapılır?
  • Menü Çeşitleri Nelerdir?
  • Menü Planlaması Nedir?
  • Menü Yönetimi Nedir?
  • Örnek Otel Menüleri
  • Örnek Restoran Menüleri -01-
  • Örnek Restoran Menüleri -02-
  • Restoran Yemek Menüsünün Önemi ve Özellikleri
  • Seçenekli Menüler
  • Sos Nedir? Özel Yemek Sosları Nasıl Yapılır?
  • Ziyafet Menüleri Ve Protokol Hizmetleri Nedir?
  • Mutfak Kültürümüz
  • Baharatların Osmanlı Saray Mutfağındaki Yeri
  • Çadırdan Saraya Türk Mutfağı
  • Çerkez Mutfağı Nedir?
  • Çiçekli Şerbetler Nelerdir?
  • Çorbanın Tarihi
  • Eski Türkler Ne Yerdi?
  • Evliya Çelebi Özet
  • Geleneksel Türk Mutfağında Gıda Saklama Yöntemleri
  • Geleneksel Türk Tadı "Pekmez"
  • Helvaya Statü Veren Tatlandırıcılar
  • Keşkek Nedir?
  • Muhsinzade Mehmed Paşanın Konak Mutfağı
  • Mutfağımıza Tarihsel Bakış
  • Müntahâb-ı Şifâ
  • Osmanlıda Baklava Nedir?
  • Osmanlı Mutfak Kültürü (Saray)
  • Osmanlı Saray Mutfağı
  • Osmanlı Saray Mutfağı Konseptli Etnik Restoranlar
  • Osmanlı Saray Mutfağı ve Günümüz Türk Mutfağı
  • Osmanlı Saray Mutfağının Toplumsal Hayatta Konumu
  • Osmanlı Sarayında Beslenme
  • Osmanlı Sarayında Mutfak Düzeni ve Teşkilat Yapısı
  • Osmanlı Yemek Kültürü
  • Osmanlıda Şerbetler
  • Saray Geleneğinde Şerbet Ve Şerbet Kapları
  • Saray Mutfak Kültüründe Ziyafetler Ve Yemekler
  • Şifâu¨’l Eskâm ve Devâu¨’l-Âlâm
  • Tarhana Nedir? Tarhana Çeşitleri Nelerdir?
  • Tirit Nedir? Tirit'in Tarihi Geçmişi...
  • Türk Beslenme Kültürü
  • Türk Mutfak Kültüründe “Aş ve Aşhane” Nedir?
  • Türk Mutfak Kültüründe Sofra
  • Türk Mutfak Kültüründe Şerbetler
  • Türk Mutfak Kültüründe Yeme İçme Alışkanlıkları
  • Türk Mutfak Kültürünün Tarihsel Gelişimi
  • Türk Mutfağının Geleceğine Dair Değerlendirmeler
  • Türk Mutfak Kültüründe Yemek Ve Beslenme
  • Yöresel Mutfaklar ve Özellikleri Nelerdir?
  • Aşçılık Kütüphanesi
  • Aşçılık Kütüphanesi
  • Alakart Restoran Nedir?
  • Anadolu Mutfak Kültürünün Gelişimi
  • Antik Çağ’da Yemek Kültürü
  • Antik Roma Yemek Kültürü
  • Aşçıbaşı Ne Demek?
  • Aşçılık Andı
  • Aşçılık Mesleğinin Değişimi
  • Âşûrâ Nedir?
  • Boşnak Yemek Kültürü Nedir
  • Avrupada Aşçılık Nasıl başladı?
  • Çaşnigîrbaşı Ne Demek?
  • Çatal Nedir? Çatal'ın Tarihi...
  • Çorum Mutfağı Nedir?
  • Doğrama Teknikleri Nelerdir?
  • Dünya Mutfak Tarihi Nedir?
  • Dünyada Aşçılık Tarihi Nedir?
  • Divan Edebiyatında Baklava
  • Evliya Çelebi'de Yemeğin Manevi Boyutu
  • Eski Anadolu Türkçesi İle Yazılmış Tıp Eserleri
  • Gastronomi Sektöründe Kadınların Durumu
  • Gıda Tüketiminde Yerel, Millî ve İthal Ürünler
  • Habbazin-i Hassa Ne Demek?
  • Has Mutfak Nedir?
  • Helva Geleneği
  • Helvacıyan-ı Hassa
  • Helvahane Mutfağı
  • İmparator Sofraları
  • İstanbul Mutfağında Yeni Dünya Lezzetleri
  • İstanbul Mutfak Kültürü
  • Kahvaltı Nedir?
  • Kahvenin İnsan Sağlığına Faydaları Nelerdir?
  • Kilercibaşı Ne Demek?
  • Kimlik Bağlamında Yemek Kültürü
  • Kuşhane Mutfağı
  • Matbah-ı Âmire Emini
  • Melceü't-Tabbâhîn
  • Mutfağın Tarihsel Gelişimi
  • Mutfak Tarihimizden Videolar
  • Osmanlı Konağının Giderleri
  • Osmanlı Saray Mutfağında “Çıkma" Sistemi
  • Osmanlı Kültüründe Öğün Zamanları ve Kahvaltı
  • Osmanlı Mutfağı Hakkında En Çok Sorulan Sorular
  • Osmanlı Mutfak Tarihinden Dipnotlar
  • Osmanlı Mutfak Terimleri Sözlüğü
  • Osmanlı Narh Listeleri
  • Osmanlı Saray Düğünlerinde Yemekler Nelerdir?
  • Osmanlı Sarayında Şekerleme Ve Şekerlemeciler
  • Osmanlı ve Cumhuriyet Dönemlerinde Yemek Kitapları
  • Osmanlıda Ahilik
  • Osmanlıda Dondurmacılık
  • Osmanlıda Mutfak Teşkilatı
  • Osmanlıdan Günümüze Helvalar
  • Osmanlılarda Sağlık
  • Pişirme Teknikleri Nelerdir?
  • Tarçının Osmanlı Mutfağındaki Yeri
  • Turizm Ve Ahilik İlişkisi
  • Türk Mutfağı Tanıtım Faaliyetleri
  • Türk Mutfağında Yemek Sosyolojisi Nedir?
  • Türk Mutfak Kültüründe İslamın Etkisi
  • Türk Mutfak Kültüründe Limonata
  • Türkiye’de Kahve ve Mutfak Kültürü
  • Türkiye Selçuklularında Tatlı Kültürü Nedir?
  • Üstüdan-ı Matbah-ı Has Ne Demek?
  • Valide Sultan Mutfağı Nedir?
  • Yabancı Seyyahların Gözünde Türk Yemek Kültürü
  • Yemeğin Dini Simgesel Anlamları Nelerdir?
  • Yemek Destanları
  • Yemeğin Kültürel Tarihi
  • Yemek, Kültür Ve Kimlik
  • Mesleki Örneklerim
  • Örnek Restoranlar
  • Örnek Dekorlar
  • Örnek Açık Büfeler
  • Özel Yemek Sunumları
  • En Başarılı Mutfak Şefleri
  • Türk Mutfağı ve Türk Şefleri
  • Gazete-Tv-Video-Sanat
  • Belçika Resim Sergim
  • Dünyadan Resim Kareleri
  • Sosyal Çalışmalarım
  • Gazete Kupürlerim -1
  • Gazete Kupürlerim -2
  • Satılık Olan Tablolarım
  • Videolarım-01
  • Videolarım-02
  • Popüler Olmakmı Önemli? Bilgili Olmakmı?
  • Patentli Yemeklerim
  • Topuz Kebab® Sunumlar
  • Topuz Kebab® Tarifname
  • Saltanat Sahanı® Tarifname
  • Saltanat Sahanı Resimler
  • Topuz Kebab® Lisans Anlaşması
  • İç Pilav Nasıl Yapılır?
  • Topuz Kebab Nasıl Yapılır?
  • Gastronomi Trendleri
  • Balkan Yarımadası’nda Yemek Kültürü
  • Çiğ Beslenme "Raw Food"
  • Fine Dining Restoranlarda Türk Mutfağının Yeri
  • Füzyon Mutfağı ve Gastronomi Turizmi
  • Gastrodiplomasi Uygulamaları
  • Gastronomi Kavramları
  • Gastronomi Turizmi
  • Gastronomi Ve Yemek Tarihi
  • Moleküler Gastronomi Nedir?
  • Moleküler Gastronomi Konusundaki Görüşler
  • Mutfak Bilimi Nedir?
  • Rafine Mutfak Nedir?
  • Sous Vide Pişirme Yöntemi
  • Türkiye’de Restorancılığın Gelişimi
  • Yabancı Mutfak Şefleri Gözüyle Türk Mutfağı
  • Yavaş Yemek "Slow Food"
  • Yemek Stilistliği Nedir?
  • Yenilebilir Çiçekler Nelerdir?
  • Mevlevi Mutfak Kültürü
  • Matbah-ı Şerif Nedir?
  • Âteşbâz-ı Velî Kimdir?
  • Ateşbaz-ı Veli Makamı
  • Dinlerde Mutfak Ritüelleri
  • Konya Gastronomisinde "Ateşbaz-ı Veli"
  • Matbâh-ı Şerif'in Önemi Ve Mekânsal Özellikleri
  • Mevlevi Mutfağı Nedir?
  • Mevlevi Mutfağında Yiyecekler
  • Mevlevi yeme-İçme Kültürü
  • Mevlevi Yemeklerinin Değerlendirilmesi
  • Mevlevilik Ve Mevlevi Mutfağındaki Bazı Ritüeller
  • Mevlevilikte Mutfak Kültürü
  • Osmanlı Tekke Mutfak Kültürü ve Mecmuâ-i Fevâid
  • Peygamberimiz Nasıl Beslenirdi
  • Osmanlılarda Saray Kavramı
  • Hünkâr Dairesi Nedir?
  • Has Oda’da Yapılan Merasimler
  • Has Oda "Hırka-İ Saadet Dairesi"
  • Enderun Avlusu (III. Avlu)
  • İstanbul Bir Dünya Başkenti
  • Harem Mescidi Ne Demek?
  • Bâbü’s Saade Ne Demek?
  • Hazine Köşkü (Fatih Köşkü-Enderun Hazinesi)
  • Surname-i Hümayun "Osmanlıda Şenlikler" -01
  • Harem Nedir? Harem Dairesinin Bölümleri Nerelerdir?
  • 16. Yüzyılda Osmanlı Bahçe Kültürü Ve Şiir Meclisleri
  • Osmanlı Saray Mutfağında Görevlilerin "Menşei" Nedir?
  • Sarayın Ev Sahibi Olarak Padişah
  • Divan-ı Hümayun Toplantıları ve Elçi Kabulü
  • Surname-i Hümayun "Osmanlıda Şenlikler" -02
  • Osmanlı'da Vakıf Kültürü
  • Osmanlı Ordu Teşkilatı
  • Osmanlıda Meyvecilik Nedir?
  • Avrupa’da Kahve Nedir?
  • Osmanlı Saray Mutfağında Mutfak Araç Ve Gereçleri
  • Osmanlı Saray Mutfağı Görevlileri Kimlerdir?
  • Osmanlı Hanedanının Aile Yapısı ve Gu¨ncel Yaşamı
  • Saray Mutfağında Görevlilerin Gündelik Yaşamı
  • Osmanlı Sarayında Ziyafetler
  • Osmanlı 'da Halk Sofrası
  • Kirar–ı Amire Nedir?
  • Matbah–ı Ağayan Nedir?
  • Osmanlı Saray Mutfağında Görevlilerin Kıyafetleri
  • Osmanlı Saray mutfağında Görevlilerin Maaşları
  • Osmanlı Mimarisinde Meydan Çeşmeleri
  • Osmanlılarda Merasimlerin Toplumsal Kaynaşmaya Katkısı
  • Matbah–ı Divan Nedir?
  • Padişah’ın Öğünleri Nelerdir?
  • Kassabin Karhanesi Ne Demek?
  • Mastergan Karhanesi Ne Demek?
  • Saray Mutfağında "Sebzehane" Nedir?
  • Osmanlı Saray Mutfağında "Katip"
  • Matbah–ı Gılman–ı Enderun Nedir?
  • Dünya Ölçeğinde Osmanlı İstanbulu
  • Osmanlı Devleti’nde Şehzadelik Kurumu
  • Osmanlı Bilim Adamlarından Bazıları
  • Kudüs Nedir? Kudüsün Dünü Ve Bu Günü
  • Osmanlıda Dahili Gümrük Vergisi İstisnaları
  • Osmanlı Eğitim Sisteminde Enderun Mektebi
  • Osmanlıda Ordunun Sefere Uğurlanması ve Karşılanması
  • Osmanlıda Padişahların Biniş ve Tebdilleri
  • Hırka-i Saadet Ziyareti ve Baklava Alayı
  • Osmanlı Devletinde Arslanhane
  • Osmanlıda Devşirme Sistemi
  • Osmanlı Devleti’nde Ekmekçilik
  • Osmanlı’da Harem Meselesi
  • Osmanlı Diplomasi Tarihi
  • Harem-i Hümayun...
  • Osmanlı Devlet Teşkilâtı
  • Osmanlının musikî Okulları
  • Osmanlı Toplum Yapısı
  • Osmanlı Esnaf Teşkilatı
  • Osmanlı Saray Mutfağı
  • Etmeydanı Nedir?
  • İbrahim Paşa Sarayı
  • Kapı Halkı Ne Demek?
  • Sarây-ı Atîk-i Âmire Nedir?
  • Hânsâlâr Nedir?
  • Matbah-ı Âmire Nedir?
  • Kapı Ağaları Ne Demek?
  • Hazinedarbaşı Ne Demek?
  • Hasodalılar Ne Demek?
  • Hâcegân Ne Demek?
  • Bîrun Ne Demek?
  • Mevlana Felsefesi Nedir?
  • Osmanlı İlmiyesi Nedir?
  • Eski Hazine Dairesi Dış Hazine
  • Osmanlı Sarayında Aşure Geleneği
  • Osmanlıda Türkçülük ve Turancılık
  • Zülüflü Baltacılar "Teberdaran-ı Hassa"
  • Osmanlı Saray Mutfağında "Emin" Ne Demek?
  • Osmanlı Mutfağının Genel Özellikleri Nelerdir?
  • Kaşgarlı Mahmud Ve Eseri Dîvânü Lugati't-Türk
  • İstanbul Saray Mutfağının Türk Mutfak Kültürüne Etkisi
  • Divanı Hümayun Hakkında En Çok Sorulan Sorular
  • Mabeyn-i Hümâyûn Dairesi (I. Abdülhamid Dairesi)
  • Osmanlı Saray Mutfağında "İaşe" Nedir?
  • Osmanlı Saray Mutfağı Teşkilatı Nedir?
  • Mevlit Kandili ve Kadir Gecesi Merasimleri
  • Hans Dernschwam Seyahatnamesi
  • Osmanlı Coğrafyasında Egzotik Sebzeler
  • Osmanlı'da Eğlence Kültürü Nedir?
  • Türk Tatlıları Nedir? "Tarihin Tatlı Tarafı"
  • Surname-i Hümayun "Osmanlıda Şenlikler" -03
  • Surname-i Hümayun "Osmanlıda Şenlikler" -04
  • Osmanlı' da Kahve Nedir? "Sohbetin Bahanesi"
  • Osmanlıda Surre Alayı Nedir?
  • Mehterhâne-İ Hümâyûn Nedir?
  • Çifte Kasırlar Ne Demek?
  • Topkapı Sarayı’nın Planı
  • İbn Battûta Kimdir?
  • Adalet Kulesi (Kasr-ı Adl)
  • Cevri Kalfa Dairesi
  • III. Ahmed Kütüphanesi
  • Padişahın Evi Olarak Saray Nedir?
  • Dördüncü Avlu-Köşkler Bahçesi
  • Osmanlı’da Stokçulara Hangi Cezalar Verilirdi
 
Şaka değil gerçek bu linklerin hepsi ve burada olmayan +120 adet daha faydalı bilgi başlığının hepisi ŞAHSİ WEB SİTEMDE.... inceleyiniz!!!
 
Unutmayınızki; ilgili Dernek ve Federasyonlardan katkı bedeli olarak Ödeme yapmanız karşılığında Herhangi bir başarıya dayalı olmaksızın aldığınız yada sizlere verilen madalyalar ve başarı belgeleri sizi bilgili yapmaz."Önemli olan Popüler olmak değil bilgili olmaktır."
 
Bilgi paylaştıkça güzeldir... “sende bir yumurta var, bende bir yumurta var. Ben yumurtamı sana vereyim, sen yumurtanı bana ver. Şimdi sendede bir yumurta var bende de bir yumurta var…
 
Ama bende bir bilgi var sende bir bilgi var. Ben bilgimi sana vereyim sen bilgini bana ver… Şimdi Ne oldu? ikimizde kazandık_? SENDE İKİ BİLGİ VAR BEN DE İKİ BİLGİ VAR!!! Bu bir hizmet yarışıdır ve mutfağımıza hizmet eden ve katkıda bulunan herkesten Allah razı olsun.
 
Bu paylaşımlarımdan dolayı Benden Tarafı sizlere Karşılıksız "HELAL" olsun. Ama Bu Bilgilerin üzerine "Sizlerde" bir şeyler koyarak Mutfağımıza Kazandırmalı, Zamanla Bizlerden Daha'da Bilgili hale Gelerek Sizler'de Bilgilerinizi Mesleki Kardeşleriniz ile Paylaşmalısınız. Şimdiden ilginize teşekkür eder çalışmalarınızda sonsuz başarılar dilerim... 
 
Lütfen Lawrens’ ların Ülke Mutfağımızdaki Ağlara Bağladıkları Hain Kekliklerden olmayınız!!! Vakit bulursanız şahsen kalame aldığım aşçılık andını da okumanızı tavsiye ederim. Ve unutmayınız; Ziya paşanın "Ayinesi İştir Kişinin Lafa Bakılmaz" sözünü gerektiğinde hatırlamak üzere aklınızda bir kenara not ediniz LÜTFEN. Çünkü "hazımsızlık sıkıntısı" olan bazı karakterler uydurmayı çok sever, zaten çoğunlukta en önemli işleri sadece uydurmaktır...
 
Camiamıza Saygılarımla… 

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Mehmetmuratince
    4/1/2018

    Değerli ustama sonuna kadar katiliyorum bende bu savaşın içindeyim nemi yapıyorum bilgimi satmiyorum bir fabrikada ÇÖPÇÜLÜK YAPIYORUM ÖZ MUTFAGİMA İHANET ETMİYORUM uyanin artik ahali bizim mutfagimiz cok zengin o kadar zenginlik varki batı dediginiz seyin çok önünde yapmayin agalar etmeyin beyler bizim mutfagimizi en güzeli ŞEF nedir? USTA ya ne oldu nerde terbiye nerde yemege saygı BİZİM MUTFAGİMİZ ZENGİN özenti olmayi birakin ne olur. USTAM haklı degişik krema destekli abzurt bize ait olmayan yemekleri yapmayın Bana bir tane TAVUK GÖGSÜ tatlısı tarzinda dünyadan tatlı bulsaniza Yok cunki BİZİM MUTFAGİMİZ ZENGİN SAHİP ÇIKALIM

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler