Gaziosmanpaşa'da Minik Eller Mutfağa Girdi

Gaziosmanpaşa'da Minik Eller Mutfağa Girdi

Gaziosmanpaşa’da yarıyıl tatilini değerlendiren minikler, yiyecekleri ürünleri sağlıklı bir ortamda kendileri...

Gaziosmanpaşa'da Minik Eller Mutfağa Girdi
Gaziosmanpaşa’da yarıyıl tatilini değerlendiren minikler, yiyecekleri ürünleri sağlıklı bir ortamda kendileri pişiriyor. Mutfağa giren miniklerden kimi ellerinde merdanelerle şeker hamuru açıyor, kimisi de rengarenk şekerlerle pasta süslüyor.
 
Gaziosmanpaşa Belediyesi okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte minik öğrencilerin okul ve sınav streslerinden uzak, eğlenceli bir tatil dönemi geçirebilmesi için minikleri “Dönüşüm Mutfağı”nda ağırladı. Minikler önce önlüklerini giydi, sonra şapkalarını takıp çalışmalarına başladı. Kimi çocuklar merdanelerle şeker hamuru açtı, kimileri ise rengarenk şekerlerle pastaları süsledi. 
 
Dönüşüm Mutfağı’nda, kız ve erkek çocuklardan oluşan 20 kişilik sınıflarda eğitmenler eşliğinde çilekli pasta, kek ve kurabiyelerin yapımına ilişkin dersler veriliyor. Çocuklar derslerde öğrendikleri sayesinde el becerilerini geliştirirken, sağlıklı malzemeler kullanarak yiyecekler üretmenin de mutluluğunu yaşıyor.
 
‘‘Burada çocuklar birlik ve beraberliği öğreniyor’’
Çocuklarla bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ‘‘Hedefimiz çocukların bir sanat sahibi olması. Birlik ve beraberlik içinde hem yeteneklerini ortaya çıkarmalarını hem paylaşım kültürlerini geliştirmelerini istiyoruz.
 
Değişik okullardan hatta değişik ilçelerden çocuklar burada birlik oluyor. Burada hoşça vakit geçiriyorlar, ufukları açılıyor ve kendi emeklerinin karşılığını görüyorlar. Böylece annelerinin babalarının onlara yapmış olduğu hizmetlerin kıymetini bilmiş oluyorlar’’ diye konuştu.
 
‘‘Burada öğrendiklerimi evde de yapacağım’’
Mutfağa giren minikler ise, ‘‘Burada çok güzel şeyler yaptık, bizim için güzel bir etkinlik oldu. Pasta, kurabiye ve börek yaptık, hepsi birbirinden zevkliydi. Belediye Başkanımıza böyle bir yer açtığı için çok teşekkür ederiz. Burada öğrendiklerimi evde de yapacağım anneme her zaman destek olacağım. Burada olmak çok güzeldi, daha fazla şey öğrenip, ilerliyoruz ve çalışınca başarıyoruz’’ ifadelerini kullandı. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler