Ekonomi Bakanlığı’ndan Türk Mutfağı için yeni proje!

Ekonomi Bakanlığı’ndan Türk Mutfağı için yeni proje!

Türk ürünleri neymiş, Anadolu mutfağı-ürünleri neymiş, bunu en önemli desteklerle, Türk Ticaret Merkezleri mantığından..

Ekonomi Bakanlığı’ndan Türk Mutfağı için yeni proje!
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, birkaç hafta için Türk yemeklerine ilişkin çok önemli bir projeyi tanıtacaklarını açıkladı. Zeybekci, “Dünyanın önemli merkezlerinde, önemli şehirlerinde Türk mutfağı neymiş, 
 
Türk ürünleri neymiş, Anadolu mutfağı-ürünleri neymiş, bunu en önemli desteklerle, Türk Ticaret Merkezleri mantığından yaklaşarak, böyle bir projeyi önümüzdeki günlerde paylaşacağız” dedi.
 
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması’nın ikincisini açıkladı. Araştırma sonucunda ilk 10 firma ve 17 alt sektörde en çok ihracat yapan ilk 3 firmaya ödülleri, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katıldığı törenle verildi.
 
THY yine zirvede, Netlog ilk 10’da
Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Araştırması ile 2016 rakamlarına göre yapılan bu yılın sıralamasında da THY birinci oldu. THY, 2016’daki 37,3 milyar dolarlık hizmet ihracatının 7 milyar dolarını gerçekleştirdi.
 
İlk 10’da THY’nin ardından sırasıyla Polimeks, Pegasus, Yapı Merkezi, SunExpress, Netlog Lojistik, TAV Havalimanları, Rönesans Holding, Atlasjet ve Gap İnşaat yer aldı.
 
123 ülkeye ihracat
Hizmet ihracatının 2016’da 37,3 milyar dolarken, bu yılın 10 ayında geçen yılın rakamını geçerek yüzde 16 artışla 37,5 milyar dolara ulaştığını bildiren TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Tam 123 ülkeye hizmet ihracatı gerçekleştirdik. Hizmet ihracatı, ülkemizin net ihracatçı olduğu bir alan” diye konuştu.
 
Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı’nın 2016’da 18,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini açıklayan Büyükekşi, “Yani toplam hizmet ihracatının neredeyse yarısını bu firmalar oluşturdu. 495 bin istihdam ve 7,5 milyar dolarlık yatırımla ekonomimize can verdiler” dedi.
 
“2023’te 150 milyar dolara ulaşmak istiyoruz”
2023’te 150 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak istediklerini vurgulayan Mehmet Büyükekşi, “Hizmet ihracatçılarını herkesten daha çok motive etmek istiyoruz. İhracat yapan şahıs, firma ve kurum sayısını ve bunların sürekliliğini artırmak istiyoruz. 
 
Hizmet ihracatı artık mal ihracatımızın yüzde 25’ini aştı. Hizmet ihracatçılarımız için ayrı bir birlik kurulmasını talep ediyoruz” çağrısında bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Artı 2 istihdam çağrısını’ hatırlatan Büyükekşi, “Toplam istihdamın yüzde 50’sinden fazlası hizmet sektöründe. Dolayısıyla bu seferberliğe en büyük katkıyı inşallah yine sektörümüz verecek” dedi.
 
“Türk Mutfağı neymiş göstereceğiz”
Törende konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, “2018’de hizmet ihracatımızda dünyanın ilk 10’unda olma yolculuğuna hızlı bir şekilde katılacağız ve 50 milyar doları geçeceğiz. Bunun için her şeyi yapıyoruz” dedi. Hizmet ihracatçılarına önemli destekler verildiğini ifade eden Zeybekci, güncellenmesi beklenen Gümrük Birliği’ne hizmet sektörün de dahil olacağını bildirdi.
 
Birkaç hafta içinde Türk yemeklerine ilişkin çok önemli bir projeyi tanıtacaklarının da müjdesini veren Zeybekci, “Dünyanın önemli noktalarında, önemli merkezlerinde, önemli şehirlerinde Türk mutfağı neymiş, Türk ürünleri neymiş, Anadolu mutfağı-ürünleri neymiş bunu en önemli desteklerle, Türk Ticaret Merkezleri mantığından yaklaşarak böyle bir projeyi önümüzdeki günlerde sizlerle birlikte paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler