Esnaftan

Esnaftan "Gastronomi Turizmi Canlandırılsın" Talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yöresel lezzetlerin turizm..

Esnaftan "Gastronomi Turizmi Canlandırılsın" Talebi
TESK Genel Başkanı Palandöken: "Turizmi 12 aya yayarken sadece sağlık ve doğa turizmini değil, gastronomi turizmini de canlandırmalıyız"
 
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yöresel lezzetlerin turizm açısından önemine işaret ederek, "Turizmi 12 aya yayarken sadece sağlık ve doğa turizmini değil, gastronomi turizmini de canlandırmalıyız." ifadesini kullandı.
 
Palandöken, yazılı açıklamasında, turşudan kebaba, peynirden baklavaya birçok yöresel lezzetin yeterince tanıtılmadığı için bilinmediğini savundu.
 
Turizmi 12 aya yayarken sadece sağlık ve doğa turizminin değil, gastronomi turizminin de canlandırılması gerektiğini belirten Palandöken, bir araştırmaya göre gastronomi turistlerinin yeme içmeye, diğerlerine kıyasla 1,5 kat daha fazla harcama yaptığını ifade etti.
 
Palandöken, hükümetin gelecek yıl için öngördüğü 36,1 milyon yabancı turist ve 28,3 milyar dolar turizm geliri hedefi bakımından yöresel lezzetlerin tanıtımının hayati önem taşıdığını vurgulayarak, yöresel lezzetlerin tanıtılmasını istedi.
 
TESK Başkanı Palandöken, "Ülkemizin doğal ve tarihi güzellikleri, konumu, mevsimsel özellikleri, denizi, güneşi turistler için birer cazibe merkezi ancak turistler sadece gezip görmeye değil yöresel lezzetleri tatmaya da büyük önem veriyor. 
 
Yerel tatların peşinden giden turistlere ülkemizin mutfak kültürünü ve zenginliğini tanıtmak için daha fazla organizasyon yapmalıyız. Şu an sadece bazı bölgelerde yapılan yöresel ve geleneksel ürünler fuarlarını mümkünse tüm illerimize yaymalıyız. Doğa ve tarih turizminde olduğu gibi lezzet turizminde de lider ülke konumuna geçmeliyiz.” değerlendirmesinde bulundu.
 
Yöresel ürünlerin ülke genelinde tanıtılmasının esnaf ve sanatkarlar için büyük önem taşıdığına işaret eden Palandöken, "Ülkemizin coğrafi çeşitliliği kadar yemek çeşitliliği de meşhur. Adana'nın kebabını, Karadeniz'in pidesini, Adıyaman'ın çiğ köftesini, Bursa'nın İskender kebabını, Hatay'ın künefesini, Antep'in baklavasını, Kayseri'nin mantısını, Mersin'in tantunisini, Van'ın otlu peynirini yerelde olduğu kadar genele de yaymalıyız." ifadesini kullandı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler