Pide Fırınlarında Tepside Firik Pilavı Pişirme Dönemi

Pide Fırınlarında Tepside Firik Pilavı Pişirme Dönemi

Gaziantep’in Araban ilçesinde pide fırınlarında pişirilen ve ilçe halkının vazgeçilmezlerinden olan tepsi yemekleri...

Pide Fırınlarında Tepside Firik Pilavı Pişirme Dönemi
Gaziantep’in Araban ilçesinde pide fırınlarında pişirilen ve ilçe halkının vazgeçilmezlerinden olan tepsi yemekleri listesine firik pilavı da eklendi.
 
Gaziantep’in Araban ilçesinde yaz aylarının vazgeçilmez yemeği olan ilçedeki pide fırınlarında pişirilen etli tepsi yemeklerine bir yeni daha eklendi. İlçedeki fırın ustaları, Araban Ovası’nda yetişen doğal sebzelerle yapılan tepsi yemeklerinin yanı sıra evde hazırlanan firik pilavının pişirilmesi amacıyla getirilen tepsileri de geri göndermiyor.
 
Tepside yemek geleneğine yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, zaman, pratiklik ve lezzet gibi nedenlerden cüzi rakamlardaki pişirme ücreti vererek, tepsilerde hazırlanan yemeklerini fırınlarda pişiriyor. Fırın ustaları ise çok pişirme ücretinin yanında yapılan yemeğin yanında da ekmeklerini satabilme imkanı buluyor. 
 
Arabanlıların tepsi yemeklerinin çok meşhur olduğunu belirten ilçe merkezindeki Besni caddesinde yıllardır pide Fırını işletmeciliği yapan pide Ustası Hanifi Yıldırım, ’’Arabanlı ev hanımlarının evlerinde, esnaf erkek vatandaşların da kasaplarda hazırlattıkları tepsi yemeklerine yeni bir yemek çeşidi olarak da normalde evlerin mutfaklarında tencerede bulgur ve firik karışımı ile pişirilen firik pilavını da et ve tavuk ile karıştırıp tepsiye koyarak sıcak su ile pide fırınımızda diğer tepsi yemekleri gibi taş ocakta pişirmemizi istiyorlar. 
 
Taş fırında pişirdiğimiz diğer tepsi yemekleri gibi etli ve tavuklu firik pilavını daha lezzetli olarak piştiği için vatandaşların yoğunlukta tercih ediyorlar. Gastronomi kenti olan Gaziantep’in birbirinden lezzetli taş fırında pişirilen tepsi yemeklerinin listesine tepside etli ve tavuklu firik pilavını da Arabanlı pide fırıncıları olarak ekledik" diye konuştu. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler