Deü’lü Öğrencilere ‘Vegan Yemek Menüsü’

Deü’lü Öğrencilere ‘Vegan Yemek Menüsü’

DOKUZ Eylül üniversitesi’nde (DEü) eğitim gören bir grup vegan ve vejetaryen öğrencinin talebini dikkate alan üniversite...

Deü’lü Öğrencilere ‘Vegan Yemek Menüsü’
DOKUZ Eylül üniversitesi’nde (DEü) eğitim gören bir grup vegan ve vejetaryen öğrencinin talebini dikkate alan üniversite yönetimi, Tınaztepe Yerleşkesi’ndeki Tınaztepe Sosyal Tesisleri’nde bulunan öğrenci yemekhanesinde, normal menüye ek olarak vegan yemek menüsü sunmaya başladı.
 
Dokuz Eylül üniversitesi’nde eğitim gören bir grup vegan ve vejetaryen öğrenci, vegan yemek menüsü talebinde bulundu. öğrencilerin talebini değerlendiren DEü yönetimi, her gün yüzlerce öğrenciye hizmet veren Tınaztepe Yerleşkesi’ndeki Tınaztepe Sosyal Tesisleri 1’inci katta bulunun öğrenci yemekhanesinde, normal menüye ek olarak vegan yemek menüsü sunulması talimatını verdi. Uzman ekip tarafından, hiзbir hayvansal ürün kullanılmadan hazırlanan yemekler öğrencilere sunulmaya başlandı.
 
öğrencilerin, geleceğe hazırlanmasında bilimsel calışmaların yanı sıra, kültürel, sportif etkinlikler ve öğrenci odaklı uygulamalara önem verdiklerine dikkat ceken Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal celik, "Bizim için öncelik, geleceğimiz olan öğrencilerimizdir. 
 
Onları geleceğe, iyi ve donanımlı birer birey olarak hazırlıyoruz. öğrencilerimizin yerleşkelerde huzurlu ve mutlu olmaları iзin elimizden geleni yapıyoruz. öğrencilerimizi sık sık dinliyor ve taleplerini yerine getirmek iзin зaba harcıyoruz" diye konuştu.
 
Öğrencilerden İlgi
öğrenciler vegan yemek menüsüne ilgi gösterdi. Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Dilan Kaya (22), "Vegan ve vejetaryenler olarak hayvansal kaynaklı ürünleri tüketmiyoruz. özgür ve kapsayıcı üniversite ortamında, herkese hitap eden yemekhane hizmeti şart olmuştur. 
 
Bu ihtiyaclardan hareketle üniversite yönetimiyle yaptığımız görüşmeler hızlı bir şekilde sonuc verdi ve vegan menü servisine başlandı. Bize bu imkanı sağlayan Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Erdal çelik’e, bu süreзte bize yardımcı olan Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Kamil Koзak’a ve Beslenme Şube Müdür Vekili öznur Bilic’e teşekkür ediyoruz" dedi. 
 
Uluslararası standartlara sahip kurumsallaşmış yiyecek ve içecek işletmelerinde Mutfak Yönetimi ve Restoran Yönetiminde Mutfak Danışmanlığı ile ilgili “örnek” Yönetim Sirkülerini inceleyebilirsiniz...
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler