Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Türk Mutfağı Haftası

Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Türk Mutfağı Haftası

Yedi Bölgede Türk Mutfağı" etkinliğinde, Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla..

 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Emine Erdoğan’ın himayesinde gerçekleşen "Türk Mutfağı Haftası" tanıtım etkinliklerini sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyoruz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda açılan bu sergi, büyük ilgi topluyor.
 
22 Mayıs'ta gerçekleştirilen "Asırlık Tatların Buluşma Noktası: Yedi Bölgede Türk Mutfağı" etkinliğinde, Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla Türkiye’nin zengin gastronomi kültürü tüm dünyaya tanıtıldı.
 
Bölgesel Lezzetlerin Tanıtıldığı Özel Odalar
Serginin girişinde, ziyaretçiler “Her şey bu topraklarda tek bir buğday tanesiyle başladı.” sözleriyle başlayan bir video ile karşılanıyor. Akdeniz, Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine ayrılan özel odalarda her bölgenin mutfak kültürü ve lezzetleri detaylı bir şekilde tanıtılıyor.
 
Her bölge için özel olarak hazırlanan maketler, el emeği ürünler, coğrafi güzellikler ve gastronomi harimızda lezzetler sergilenenler arasında. Türk misafirperverliğinin mutfak kültürüne yansımalarının öne çıkarıldığı sergide, farklı şehirlerden gelen bakır sunum eşyaları, el emeği motifler ve çini tasarımları dikkat çekiyor.
 
"Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" Kitabı
Sergi boyunca ziyaretçiler, Emine Erdoğan’ın himayesinde hazırlanan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabını da inceleyebiliyorlar. Bu kitapta, yedi bölgeye ait pek çok yöresel lezzetin ayrıntılı tarifleri yer alıyor ve Türk mutfağının zenginliğini gözler önüne seriyor.
 
21-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası kapsamındaki bu sergi, 1 ay boyunca ziyaretçilere açık olacak.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinin Türkiye'nin gastronomi kültürünün uluslararası düzeyde tanıtılmasına büyük katkı sağladığını düşünüyoruz. Bu etkinlikler, Türk mutfağının asırlık tatlarını ve zenginliklerini daha geniş kitlelere ulaştırarak, kültürel mirasımızı koruma ve tanıtma amacını taşımaktadır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler