New York Türkevi'nde Türk Lezzetleri Resepsiyonu

New York Türkevi'nde Türk Lezzetleri Resepsiyonu

Resepsiyonda, Türk tahıl, zeytinyağı, meyve, sebze ve deniz ürünleri üreticileri, davetlilerin sorularını yanıtladı. Ayrıca, "Türk Lezzet Elçileri" olarak bilinen dünyaca..

 
New York Türkevi'nde Türk Lezzetleri Resepsiyonu
Türk Aşçı Haberleri olarak, New York Türkevi'nde düzenlenen ve büyük ilgi gören Türk Lezzetleri Resepsiyonu'nu sizlerle paylaşıyoruz. Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Ahmet Yıldız ve New York Başkonsolosu Reyhan Özgür'ün ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona, gıda endüstrisi temsilcileri, iş insanları ve çeşitli ülkelerin diplomatları katıldı.
 
Türkiye'den ABD'ye gıda ihracatını artırmak amacıyla düzenlenen bu özel resepsiyonda, aynı zamanda Türk Mutfağı Haftası kutlandı ve misafirlere Türk mutfağının eşsiz lezzetleri ikram edildi.
 
Türk Gıda Ürünleri Tanıtıldı
Resepsiyonda, Türk tahıl, zeytinyağı, meyve, sebze ve deniz ürünleri üreticileri, davetlilerin sorularını yanıtladı. Ayrıca, "Türk Lezzet Elçileri" olarak bilinen dünyaca ünlü şefler Tom J. Macrina, Reimund Pitz ve Greg Matchett, Türk gıda ürünlerinin yetiştirilmesinden servise hazırlanmasına ve sunumuna kadar olan süreç hakkında detaylı bilgiler verdi.
 
Bu etkinlikte, Türk mutfağının zengin ve çeşitli lezzetleri tanıtılarak Türkiye'nin gıda ihracatının artırılması hedeflendi. Misafirler, Türk mutfağının inceliklerini ve lezzetlerini tatma fırsatı buldu.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen bu tür etkinliklerin, Türk mutfağının dünya genelinde tanıtılmasına büyük katkı sağladığını düşünüyoruz. Türk lezzetlerinin uluslararası arenada daha fazla tanınması ve takdir edilmesi, ülkemizin gastronomi alanındaki gücünü bir kez daha ortaya koyuyor.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler