Kars Peynir Müzesine Bayram Tatilinde Ziyaretçi Akını

Kars Peynir Müzesine Bayram Tatilinde Ziyaretçi Akını

Gravyer başta olmak üzere birçok peynirin üretildiği Kars'ta, tarihi Süvari Tabyası’nda kurulan bu tematik müze, ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunuyor. Türkiye'nin ilk tematik..

 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Türkiye’nin ilk ve tek peynir müzesi olan Kars Peynir Müzesi’nin bayram tatilinde yoğun ilgi gördüğünü sizlerle paylaşıyoruz. Bayram tatilini geçirmek üzere Kars’a gelen yerli ve yabancı turistler, müzenin büyüleyici atmosferine hayran kalıyor.
 
Gravyer başta olmak üzere birçok peynirin üretildiği Kars'ta, tarihi Süvari Tabyası’nda kurulan bu tematik müze, ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunuyor. Türkiye'nin ilk tematik Peynir Müzesi olan Kars Peynir Müzesi, içerisinde ahır, süt dolu güğümler, yayla yaşamı ve peynir çeşitlerinin yapım süreçlerini anlatan bölümlerle dikkat çekiyor. Ayrıca, 1.100 metrekarelik dolaşılabilir alanıyla "dünyanın en büyük peynir müzesi" unvanına sahip.
 
Trabzon'dan bayram tatilini geçirmek üzere Kars’a gelen Havva Göçen Kar, "Peynir Müzesi’ndeyiz ve gerçekten iyi ki gelmişiz. Bu kadar güzel bir tarihi yapının düzenlenip Kars’a özgü peynir çeşitlerinin sergilenmesi ve hikayelerinin anlatılması hepimizi çok etkiledi. Bilmediğimiz birçok şeyi rehber eşliğinde öğrendik, mutluyuz ve memnun kaldık," dedi.
 
Türkiye Gastronomi turizmine da katkıları bulunan Müzenin kendilerini derinden etkilediğini ifade eden Harun Hamza Çebi ise, "Gezdiğimiz mekanların en güzelindeyiz. Bu mekanların böyle değerlendirilmesi bizim için çok değerli, çünkü kaybolmalarını önlüyoruz. Ayrıca, bu mekanların müze olarak değerlendirilmesi ve yöresel ürünlerin tanıtılması harika. Bu müzeyi gezmekten büyük keyif aldık, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz," diye konuştu.
 
Kars’ta üretilen birçok peynire tat veren endemik çiçeklerin de tanıtıldığı müzede, gravyer yapım süreci, peynir salonu, video odası, temsili Kars Garı, Kars bitki örtüsü, Ankara Gazi Garı, Kars evleri, şef ve atölye bölümleri yer alıyor.
 
Gravyer peynirinin canlandırmalı olarak anlatıldığı müzede, Kars’a özgü peynirlerin yapım aşamalarından kesitler de sunuluyor. Müze girişine konulan temsili gravyer peynirleri ise ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Kars Peynir Müzesi'nin bu büyük başarısını ve ziyaretçilerin gösterdiği ilgiyi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Peynir Müzesi, Kars mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini gözler önüne seriyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler