Aşçı Köfteci Esnaf Odası'ndan Kurban Bayramı Uyarısı

Aşçı Köfteci Esnaf Odası'ndan Kurban Bayramı Uyarısı

Kurban kesiminin mutlaka uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, kesim veya parçalama sırasında meydana gelebilecek..

 
Türk Aşçı Haberlerinden: Aşçı Köfteci Esnaf Odası'ndan Kurban Bayramı Uyarısı. Mustafakemalpaşa Esnaf Odası'ndan Kurban Bayramı İçin Önemli Uyarılar...
 
Türk Aşçı Haberleri'nin edindiği bilgilere göre, Mustafakemalpaşa Aşçı Köfteci ve Benzerleri Esnaf Odası, kurban kesimi ve sonrasındaki süreçte dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin önemli bir açıklama yayımladı. Sorunsuz bir Kurban Bayramı geçirmek için vatandaşların uyması gereken kurallar şu şekilde sıralandı:
 
Kurban kesiminin mutlaka uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, kesim veya parçalama sırasında meydana gelebilecek kazaların ciddi yaralanmalara veya can kayıplarına yol açabileceği vurgulandı.
 
Kurban etlerinin işlenmesi sürecinde profesyonel kasapların tercih edilmesinin önemi üzerinde duruldu. Kurban kesimi sonrasında etlerin sağlığa uygun şekilde işlenmesi için mahallenin deneyimli kasaplarına başvurulması gerektiği ifade edildi. Sağlıksız et parçalarının, sinirlerin ve damarların uzman kasaplar tarafından temizlenmesi gerektiğine dikkat çekildi.
 
Ayrıca, sıcak havaların etkisiyle kesilen kurban etlerinin poşet içinde ve havasız ortamlarda bırakılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.
 
Son dönemde farklı meslek gruplarından kişilerin sadece Kurban Bayramı'nda ekonomik kazanç sağlamak amacıyla sokak aralarında et kıyımı yaptığına dikkat çekilerek, vatandaşların bu tür yerlerde etlerini işlettirmemesi gerektiği belirtildi.
 
Kurban Eti İşleme Ücretleri Belli Oldu
 
Türk Aşçı Haberleri'nin haberine göre, Mustafakemalpaşa Aşçı Köfteci ve Benzerleri Esnaf Odası, 2024 yılı için kurban eti işleme ücretlerini de açıkladı. Açıklanan ücretler şu şekildedir:
 
Kurban eti kıyma ve kuşbaşı işlemi: kg başına 20 TL
Parça kuzu işleme ücreti: kg başına 50 TL
Bütün kuzu işleme ücreti: 1000 TL
 
Kurban Bayramı'nda dikkat edilmesi gereken sağlık kurallarına vurgu yapan Mustafakemalpaşa Aşçı Köfteci ve Benzerleri Esnaf Odası, vatandaşların bilinçli ve dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler