Peynir Devi Altınkılıç Gıda'nın Borsa'da Halka Arz

Peynir Devi Altınkılıç Gıda'nın Borsa'da Halka Arz

Deniz Yatırım liderliğinde, 29-30 Mayıs 2024 tarihlerinde Borsa İstanbul'da talep toplama ve satış yöntemiyle gerçekleştirilecek olan halka arzda, pay başına birim fiyat 22,98 TL olarak..

 
Peynir Devi Altınkılıç Gıda'nın Borsa'da Halka Arzı: İşte Detaylar...
 
Türk Aşçı Haberleri'nin de ilgisini çeken, Türkiye’nin önde gelen peynir üreticilerinden Altınkılıç Gıda, halka arz sürecine giriyor. Türkiye'de endüstriyel kefirin ilk üreticisi olarak bilinen Altınkılıç Gıda ve Süt Sanayi Ticaret A.Ş., borsada işlem görmek için gün sayıyor. İşte halka arzla ilgili merak edilenler...
 
Altınkılıç Gıda Halka Arz Tarihi Ve Lot Dağıtımı
Deniz Yatırım liderliğinde, 29-30 Mayıs 2024 tarihlerinde Borsa İstanbul'da talep toplama ve satış yöntemiyle gerçekleştirilecek olan halka arzda, pay başına birim fiyat 22,98 TL olarak belirlendi. "ALKLC" koduyla işlem görecek olan Altınkılıç Gıda'nın halka arz büyüklüğü 778,7 milyon TL olacak ve halka açıklık oranı %30,25 olarak öngörülüyor.
 
Talep Toplama Yöntemi Ve Lot Dağıtımı
Eşit dağıtım yöntemi uygulanacak halka arzda, katılımcı sayısına bağlı olarak tahmini lot dağıtımı aşağıdaki gibi olacak:
 
2.1 Milyon katılım için yaklaşık 17 Lot (390 TL)
2.5 Milyon katılım için yaklaşık 14 Lot (321 TL)
2.9 Milyon katılım için yaklaşık 12 Lot (275 TL)
3.3 Milyon katılım için yaklaşık 11 Lot (252 TL)
3.7 Milyon katılım için yaklaşık 10 Lot (229 TL)
4.1 Milyon katılım için yaklaşık 9 Lot (206 TL)
4.5 Milyon katılım için yaklaşık 8 Lot (183 TL)
4.9 Milyon katılım için yaklaşık 7 Lot (160 TL)
 
Katılım Endeksine Uygunluk
Altınkılıç Gıda'nın halka arzı, katılım endeksine uygun olarak gerçekleştirilecek ve şirketin halka açık payları Borsa İstanbul Ana Pazar'da işlem görmeye başlayacak.
 
Halka Arz Gelirlerinin Kullanım Alanları
Şirket, halka arzdan elde edilecek gelirin kullanım alanlarını şu şekilde belirledi:
 
%65-70 İşletme sermayesi
%10-12 Burhaniye OSB tesis yatırımı
%3-4 Makine alımı, iyileştirme ve modernizasyon
%4-5 Yeni ürünlere ilişkin reklam ve pazarlama
%12-15 Finansal borçların kapatılması
 
Altınkılıç Gıda Hakkında
1991 yılında Ezine’de kurulan Altınkılıç Gıda ve Süt Sanayi Ticaret A.Ş., başta Ezine Peyniri olmak üzere, klasik beyaz peynir, koyun peyniri ve İzmir Tulumu üretimi ile tanınır. 1996 yılında Balıkesir’de açılan fabrikasında Peynir çeşitlerinden kaşar peyniri üretimine de başlayan firma, 2001 yılında Ege Üniversitesi ve diğer üniversitelerle işbirliği yaparak besleyici süt ürünleri üretmeye devam etti. Şirketin %50'si Mehmet Ali Altınkılıç, %45'i Kemal Altınkılıç ve %5'i Fatih Altınkılıç'a ait.
 
Altınkılıç Gıda'nın Kuruluş Hikayesi
Mehmet Altınkılıç, 1957 yılında Anadolu'dan İstanbul'a göç ederek peynir üretimiyle tanıştı. 1976 yılında kendi işini kurarak Unkapanı’nda 20 m² alanda toptancılığa başladı ve kısa sürede büyüdü. 1991 yılında Ezine'de kurulan 20.000 metrekarelik tesisle birlikte Altınkılıç Gıda markası doğdu ve Türkiye’nin seçkin peynir üreticileri arasında yerini aldı.
 
Bu önemli halka arz süreci, Türk Aşçı Haberleri tarafından da yakından takip edilmekte ve Altınkılıç Gıda'nın başarısının yatırımcılar tarafından nasıl karşılanacağı merakla beklenmektedir.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler