Söke’nin Gastronomi Mirası Gün Yüzüne Çıktı

Söke’nin Gastronomi Mirası Gün Yüzüne Çıktı

Söke’nin coğrafi işaretli ürünlerinden tatlı maya ekmeği, Söke pidesi, yaprak sarması ve daha birçok lezzet katılımcılara sunuldu. Yarışmada dereceye girenler ödüllerini..

 
Söke’nin Yerel Lezzetleri Yarıştı: Gastronomi Mirası Gün Yüzüne Çıktı...
 
Türk Aşçı Haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesi olarak yapmış olduğumuz araştırmalara göre, Söke’nin gastronomi mirasının önemli lezzetleri olan Kulak Çorbası, Çalkama, Şevketi Bostan ve Kulak Tatlısı, Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneği'nin öncülüğünde düzenlenen yarışmada buluştu. Söke Belediyesi ve ilgili kurumların katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlik, yerel lezzetlerin tanıtımına önemli bir katkı sağladı.
 
Etkinlik, Söke Belediyesi kuruluşu olan LİMA Restoran'da, ünlü gurme ve akademisyenlerin jüri üyeliğinde gerçekleştirildi. Yarışmaya Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı, belediye meclis üyeleri ve birçok davetli katıldı. Renkli görüntülere sahne olan yarışmada, Söke’nin gastronomi kültürü coşkuyla kutlandı.
 
Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerlerini Koruma Derneği adına konuşma yapan Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Türk, yöresel yemek yarışmasına katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan ise konuşmasında yemeklerin, kültürün ve toplumun birleştirici gücüne vurgu yaparak, “Yemek sadece karın doyurmanın ötesinde; bir kültürün, bir toplumun ve hatta bir ailenin birleştirici gücüdür. Söke Belediyesi olarak, ilçemizin gastronomi kültürüne sahip çıkmak ve bu alanda tanıtımına katkı sağlamak amacıyla bu projenin bir parçası olmaktan mutluyuz” dedi.
 
Etkinlikte, Söke’nin coğrafi işaretli ürünlerinden tatlı maya ekmeği, Söke pidesi, yaprak sarması ve daha birçok lezzet katılımcılara sunuldu. Yarışmada dereceye girenler ödüllerini alırken, katılımcılar da bu lezzetlerin tadına bakma fırsatı buldu.
 
Yarışmanın Detayları ve Kazananlar
 
Kulak Çorbası kategorisinde birinci Ayşen Savaşır, ikinci Nilgün Çandır, üçüncü Tülay Aydoğan oldu. Çalkama kategorisinde birinciliği Dilek Savaşır kazanırken, ikinci Filiz Uludağ, üçüncü ise Bihter İncekarael oldu. Şevketi Bostan kategorisinde birinci Muradiye Eser, ikinci Fatma Varol, üçüncü Oya Pullukcu seçildi. Kulak Tatlısı kategorisinde ise birinci Değer Kiryar, ikinci Seyhan Karakaş, üçüncü Hatice Batık oldu. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.
 
Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, etkinliğin sonunda Söke Tarih Araştırmaları ve Kültür Değerleri Koruma Derneği'ne öncülüklerinden dolayı plaket takdim etti. Başkan Arıkan, "Doğa, tarih ve kültürün harmanlandığı bu güzel topraklarda, ülkemize ve dünyaya tanıtmamız gereken önemli değerlerimiz var. Bu değerlerin en önemlilerinden biri de yemeklerimiz ve tarımsal gıda ürünlerimizdir. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz 'Yöresel Yemek Yarışması'nın, önümüzdeki yıllarda daha da büyüyerek, bir gıda festivaline dönüşmesini arzu ediyorum" dedi.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak edindiğimiz bilgilere göre, bu tür etkinlikler, yerel lezzetlerin tanıtımı ve gastronomi mirasının korunması açısından büyük bir önem taşıyor. Söke’nin gastronomi kültürü, bu tür organizasyonlarla hem Türkiye genelinde hem de uluslararası alanda daha fazla tanınacak ve değerlenecek.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler