Ünlü Şefler Gastronomi Festivalinde Buluşuyor...

Ünlü Şefler Gastronomi Festivalinde Buluşuyor...

Gastronomi Festivali, akademi ve sektör liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan GastroTalks söyleşileri ve panayır alanında müzik eşliğinde sunulacak yiyecek ve..

 
İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Gastronomi Festivali Başlıyor...
 
Türk Aşçı Haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak yapmış olduğumuz araştırmalara göre İstanbul Gelişim Üniversitesi, 15 Mayıs 2024 tarihinde ilk defa İGÜ Kule Bahçe’de düzenlenecek olan Gastronomi Festivali'nde 30’dan fazla firma ve Onur Konuğu olarak Şef Mehmet Yalçınkaya başta olmak üzere birçok uzman şefi ağırlayacak.
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan Gastronomi Festivali, akademi ve sektör liderlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan GastroTalks söyleşileri ve panayır alanında müzik eşliğinde sunulacak yiyecek ve içecek ikramlarıyla kampüste şenlik havası estirecek. Yaklaşık 1300 Gastronomi öğrencisiyle İstanbul’da en fazla ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenciye sahip olan İGÜ, bu festivalde gastronomi dünyasının önde gelen firmalarını bir araya getirecek. Etkinlikte gastronomi sektöründeki başarı hikayeleri, yapay zeka kullanımı, güncel yatırım trendleri, kahve ve fırın işletmeleri, yenilikçi teknolojiler, sektörün büyüme eğilimleri, ikonik restoranlar ve restoran sıralamaları ele alınacak.
 
İki oturumdan oluşacak festivalin ilk oturumunda Karaköy Güllüoğlu Baklavaları’ndan Nadir Güllü, Öztiryakiler’den Tahsin Öztiryaki, Koza Gıda’dan Osman Sekban ve Ekol Food’tan Önder Bilen başarı hikayelerini paylaşacak.
 
Şeflerden İlham Verici Hikayeler
 
Festivalin ikinci oturumunda, genç şeflere ilham olacak hikayeler anlatılacak. Sheraton İstanbul Levent’ten Şef Muhittin Fidan, Rönesans Polat İstanbul’dan Şef Arif Madakbaş, Hilton Otel’den Şef Gökhan Özcan, Raffles Otel’den Şef Okan Aydemir, Swiss Otel’den Şef Soner Kesgin, Marriott Marmara Sea Otel’den Şef Mehmet Faruk Yardımcı, Big Chef’ten Şef Şenol Demirtaş ve Harmony Green Village’dan Şef Emre Karakafa, sektöre dair deneyimlerini paylaşacaklar.
 
Gastronomi Festivali, sektörel ve akademik deneyimi bir araya getirmeyi amaçlıyor. Öğrenciler, eğlenirken aynı zamanda sektörün önde gelen şefleri ve firmalarıyla bir araya gelerek kariyer planlaması yapma fırsatı bulacak. Şenlik boyunca firmalarla görüşme yaparak geleceğini şekillendirecek staj ve iş imkanları da yakalayabilecekler.
 
Gastronomi Alanında Kendini Geliştirmek İsteyen Herkes Davetli
 
İstanbul Gelişim Üniversitesi Gastronomi Bölümleri Koordinatörü Doç. Dr. Serdar Egeli, İGÜ’nün gastronomi bölümlerine verdiği önemi vurgulayarak gerçekleştirilecek festivalin, sadece kurum öğrencilerine değil, aynı zamanda gastronomi alanında kendini geliştirmek isteyen tüm gençlere fayda sağlayacağını belirtti. Doç. Dr. Serdar Egeli, “Kurumumuzda öğrenim gören öğrencilerimiz başta olmak üzere, kurum dışından lise, ön lisans ve lisans düzeyinde öğrenim görmekte olan öğrencilere de kapılarını açacak olan festival; katılımcılara kendini keşfetme, farkındalık oluşturma ve sektör öncüleriyle tanışma imkânı sunacaktır.” dedi.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak yapmış olduğumuz araştırmalara göre bu etkinlik, gastronomi sektöründe kendini geliştirmek isteyen tüm bireyler için büyük bir fırsat sunuyor. Gastronomi Festivali, hem bilgi edinme hem de kariyer olanaklarını keşfetme açısından katılımcılara değerli bir deneyim sağlayacak.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler