Ali Rıza Dölkeleş'den Kıbrıs Yöresel Yemekleri

Ali Rıza Dölkeleş'den Kıbrıs Yöresel Yemekleri

Kıbrıs'ın mutfak dünyasına damga vuran isimlerden biri, Limak Cyprus Deluxe Hotel’in Mutfak Şefi Ali Rıza Dölkeleş, gastronomi serüvenini ve mutfaktaki yenilikçi yaklaş..

 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri Web Sitesi - Kıbrıs'tan Özel Raporda Kıbrıs’ın Yıldız Şefi: Mutfak Sanatında Bir Tutam Lezzet
 
Kıbrıs'ın mutfak dünyasına damga vuran isimlerden biri, Limak Cyprus Deluxe Hotel’in Mutfak Şefi Ali Rıza Dölkeleş, gastronomi serüvenini ve mutfaktaki yenilikçi yaklaşımlarını gastronomi dünyası ile paylaştı. Yaklaşık iki yıl önce, uzun yıllar hizmet verdiği Antalya’dan Kıbrıs’ın sıcak sularına taşınan Dölkeleş, yenilikçi ruhu, üretkenliği ve eğitmen kişiliğiyle tanınıyor.
 
Mutfakla ilk tanışıklığını 11 yaşında, bir lahmacun pide salonunda çırak olarak başlayan Şef Dölkeleş, 35 yılını aşan profesyonel kariyerinde, 2023 yılını hem doluluk hem de misafir memnuniyeti açısından başarıyla kapattığını belirtiyor. 2024 yılına dair hedeflerini bizimle paylaşan Dölkeleş, mutfakta her gün yenilik ve kalite peşinde koşmanın önemini vurguluyor.
 
Kıbrıs ve Türkiye’deki gastronomi tercihleri üzerine de değerlendirmelerde bulunan Dölkeleş, Kıbrıs’a gelen misafirlerin kalite beklentilerinin ve yerel lezzetlere olan ilgilerinin yüksek olduğunu, bu doğrultuda Kıbrıs yöresel yemeklerine büfelerinde özel yer verdiklerini ifade ediyor. 
 
Şefin Köşesi adı altında sunduğu özel yemekler ve yakında yayımlayacağı “Kıbrıs Yöresel Yemekler” kitabı ile misafirlere unutulmaz tatlar sunmayı hedefliyor.
 
Ayrıca, uluslararası ödüllere sahip bir Milli Aşçı olarak genç şeflere mentorluk yapmanın yanı sıra, mutfakta kariyer yapmak isteyenlere de tavsiyelerde bulunan Dölkeleş, sürekli öğrenme ve yenilikçi olmanın önemine dikkat çekiyor.
 
Türk konaklama sektöründe ve otel mutfaklarında yaşanan zorluklara da değinen Dölkeleş, kadın şeflerin yetersizliği, eğitim ve kalifiye personel eksikliği gibi konulara çözüm bulunması gerektiğini belirtiyor. Gastronomi turizminin önemine değinen Dölkeleş, Türk gastronomisinin markalaşması için bölgesel ürünlerin ve festivallerin desteklenmesinin önemini vurguluyor.
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri Web Sitesi olarak, Türk mutfağı şeflerinden Ali Rıza Dölkeleş’e gastronomi dünyasına kattığı değerler ve paylaşımları için teşekkür eder, mutfak sanatında daha nice başarılara imza atmasını dileriz. Unutmayalım, mükemmel lezzetler nazik dokunuşlarla başlar…


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler