Şef

Şef "Marco Sacco" Zehirlediği Müşterilere Tazminat Verecek

Prestijli ödüllü 59 yaşındaki İtalyan aşçı Marco Sacco'nun, 2021'de tanınmış Piccolo Lago di Verbania restoranında hazırladığı deniz ürünleri risotto, düğün davetlileri..

 
Ünlü Şefin Düğünde Servis Ettiği Yemekler Sağlık Krizine Yol Açtı!
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesinin sunumuyla, yemek dünyasından şok edici bir olayı aktarıyoruz. Prestijli bir ödülün sahibi İtalyan aşçı, bir düğün etkinliğinde sunduğu yemeklerle çok sayıda konuğu hastanelik etti. Olayın detaylarına dair yapılan incelemelerde, aşçının konuklara servis ettiği deniz mahsullerinin sağlık sorunlarına neden olduğu belirlendi.
 
Prestijli ödüllü 59 yaşındaki İtalyan aşçı Marco Sacco'nun, 2021'de tanınmış Piccolo Lago di Verbania restoranında hazırladığı deniz ürünleri risotto, düğün davetlileri tarafından büyük bir beğeniyle tüketildi. Ancak, yemeğin ardından davetlilerde mide bulantısı ve kusma gibi ciddi sağlık sorunları baş gösterdi. Birçoğu acil tedavi için hastanelere başvurdu.
 
Marco Sacco Ve Restoran Yönetimi Müşterilere Tazminat Ödemeye Mahkum Edildi
 
Düğün etkinliğinin ardından yaşanan bu sağlık skandalı, aşçı Marco Sacco ve restoran yöneticisi Raffaella Marchetti'yi hukuki bir sürecin içine sürükledi. İkili, ihmal ve sağlığa zararlı gıda maddeleri ticareti yapmakla suçlandı.
 
Yaşananlardan dolayı hem Sacco hem de Marchetti, düğün çiftine ve etkinlikteki 53 davetliye toplamda 18 bin pound ödemeye mahkum edildi. Bu cezai yaptırım, para cezalarının yanı sıra iki ay 20 gün süreyle şartlı hapis cezasını da içeriyor.
 
Sağlık krizine neden olan gıda maddesi ise, Sacco'nun Fransa'dan ithal ettiği ve davetlilere çiğ olarak sunduğu istiridyelerdi. Yapılan araştırmalarda, bu istiridyelerin norovirüs ile kontamine olduğu ve bu durumun ambalaj üzerinde herhangi bir uyarı olmaksızın gerçekleştiği tespit edildi.
 
Mahkemede aşçı Sacco, kendini, daha önce aynı tedarikçiden aldığı ürünlerle üç binden fazla yemek servisi yapmış olmasına ve daha önce herhangi bir sorun yaşanmamış olmasına dayanarak savundu. Sacco, "Ürünlerin etiketinde ve teknik veri sayfasında belirtildiği üzere, çiğ tüketilebilen istiridyeler satın almıştık" diyerek kendini savundu.
 
Bu haber, Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesi tarafından sunulmuştur. Olay, restoran sektöründe dikkatli olmanın ve tedarik edilen ürünlerin güvenliğinden emin olmanın önemini bir kez daha hatırlatıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler