Hijyen Eğitimlerinde 'İşimiz Temiz' Projesi Her İle Ulaşıyor

Hijyen Eğitimlerinde 'İşimiz Temiz' Projesi Her İle Ulaşıyor

Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan Projeye Muğla Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonunda katılan yerel işletmeciler, 'İşimiz Temiz' belgesinin, işletmelerine sağ..

 
Türkiye Genelinde Hijyen Eğitimleri Genişliyor: 'İşimiz Temiz' Projesi Her İle Ulaşıyor...
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesi olarak, hijyen ve temizlik konularında farkındalığı artırmayı amaçlayan önemli bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyoruz. 2021 yılında Muğla, İzmir ve Antalya olmak üzere üç pilot ilde başlatılan 'İşimiz Temiz' projesi, şimdi tüm Türkiye'ye yayılıyor.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve OPET'in iş birliğiyle hayata geçirilen bu proje, başlangıcından bu yana hızla genişleyerek 2022 yılında 20 ile ulaşmıştı. 20 Şubat'ta Antalya'da düzenlenen tanıtım toplantısıyla 81 ilde uygulanmaya başlanan proje, konaklama, yiyecek, içecek ve ulaşım sektörlerinde faaliyet gösteren mikro işletmelere yönelik hijyen eğitimleri sunuyor.
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan Projeye Muğla Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonunda katılan yerel işletmeciler, 'İşimiz Temiz' belgesinin, işletmelerine sağladığı katkıları ve iş hayatındaki önemini vurguluyorlar. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun belirttiği üzere, "İşimiz Temiz" projesiyle bugüne dek 150 bin kişiye eğitim verildi ve bu sayede temizlik ve hijyen konusunda toplumsal farkındalık arttı.
 
Projenin Amacı ve Kapsamı
'İşimiz Temiz' Projesi, toplum sağlığının korunması ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla yola çıkarak, halk eğitimi merkezlerinde verilen temizlik ve hijyen eğitimleriyle mikro işletmelerin ve çalışanların kapasitelerinin geliştirilmesini hedefliyor. Proje, ülkemizin imzacısı olduğu ulusal ve uluslararası yasal metinlerde yer alan temizlik ve hijyen standartlarının, kamu kurum ve kuruluşlarının temel görev ve sorumluluğu kapsamında ele alınmasını sağlıyor.
 
Bu geniş kapsamlı eğitim programı, hizmet sektöründeki mikro işletmelerin çalışan sayısının 10 kişiden az olması ve yıllık net satış hasılatının veya mali bilançosundan herhangi birinin üç milyon Türk Lirasını aşmaması koşullarına uyan işletme sahiplerine, çalışanlarına ve tüm bireylere yöneliktir.
 
'Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri' olarak, 'İşimiz Temiz' projesinin, hijyen ve temizlik konusunda toplumsal bilincin artırılmasında büyük bir adım olduğunu ve bu tür girişimlerin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Projenin tüm Türkiye'ye yayılmasıyla birlikte, daha sağlıklı ve hijyenik bir toplum yapısının oluşturulması hedefleniyor. Bu kapsamlı eğitimler sayesinde, mikro işletmeler ve bireyler temizlik konusunda bilinçlendirilirken, toplum sağlığının korunması adına önemli bir katkı sağlanıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler