Edirne Gastronomisine Tam Not

Edirne Gastronomisine Tam Not

İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (İZFAŞ) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından 7 - 9 Aralık 2017 tarihleri

Edirne Gastronomisine Tam Not
İzmir'de 7 - 9 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'nde stant açarak Edirne'nin gastronomik değerlerinin tanıtımını sağlayan Edirne Belediyesi'nin açtığı stant Türkiye'den ve dünyadan çok sayıda ünlü gastronomi ve seyahat yazarı tarafından ziyaret edildi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (İZFAŞ) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) tarafından 7 - 9 Aralık 2017 tarihleri arasında İzmir'de gerçekleştirilen Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi'nde Edirne Belediyesi de bir stant açarak yerini aldı.
 
Dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getirmek, gelişen turizmin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni yaklaşımlar kazanmak amacıyla düzenlenen fuarda Edirne standına yoğun ilgi gösterilirken kongrede gastronominin bölge turizmine olan katkıları gündeme getirildi.
 
Toplam 3 gün süren kongrede Edirne Belediyesi'nin standı da büyük ilgi gördü. 'Edirne Kırmızı'nın ön planda tutulduğu stantta Türkiye'den ve dünyadan çok sayıda gastronomi yazarı ve gurmeyi ağırlayan Edirne standı, katılımcılardan tam not aldı. 
 
Edirne'nin çok sayıdaki yöresel lezzetlerinin de tanıtıldığı standı Televizyoncu, Turizmci, Gurme Wilco Van Herpen ve dünyaca ünlü şef Hector Cabello Lerma'nın yanı sıra Türkiye'den Saffet Emre Tonguç, Gilan Benmayor, Müge Akgün, Serkan Ocak gibi seyahat ve gastronomi yazarları ziyaret ederek sosyal medya hesaplarından Edirne standı ile ilgili paylaşımlarda bulundu.
 
Stantta Edirne tava ciğeri ve kuru biberinin yanı sıra Kırsalın Doğal Pazarı'nda satışa sunulan bazı yöresel lezzetler, İpsala pirinci, Meriç yer fıstığı, Havsa salçası gibi çok sayıda gastronomik ürün sergilendi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler