Anamur'da Sera Yapımına Devrim Niteliğinde Karar Çıktı....

Anamur'da Sera Yapımına Devrim Niteliğinde Karar Çıktı....

Bu güne kadar Anamur'da sera yaptıracak olan çiftçiler Anamur Belediyesinden "Sera Yapım İzni" almaları...

Anamur'da Sera Yapımına Devrim Niteliğinde Karar Çıktı....
Bu gün saat 10.00'da Anamur Belediyesi Meclis toplantısında Anamur'lu örtü altı üreticileri (seracıları) yakınen ilgilendiren devrim niteliğinde bir karar çıktı.
 
Bu güne kadar Anamur'da sera yaptıracak olan çiftçiler Anamur Belediyesinden "Sera Yapım İzni" almaları gerekiyor ve bu izin bir nevi yapı ruhsatı gibi algılanıyordu...! oysa sera entegre tesis niteliği taşımayan tarımsal faaliyet alanı.
 
"Sera Yapım İzni" için de Belediye vatandaştan muvafakat name (diğer hissedarlardan olur belgesi ) istiyordu. Bundan dolayı da kendi hissesine sera yaptıracak olan vatandaş ya cezaya maruz kalıyor, yada bütün hissedarlarlasın  muvafakat yazısı almak zorunda kalıyordu ve maddi olarak bir külfete mal oluyordu .
 
Bir çok vatandaşın canını yakan bu uygulamanın son örneği de Anamur Bozdoğan mahallesinde ikamet eden Durali Ertuğan, Nurettin Ertuğan, Fatma Ertuğan isimli vatandaşların başına geldi.
 
İmar komisyonuna müracaat eden Durali Ertuğan kendi ve kendisi gibi mağdur edilen vatandaş için imar komisyonundan yardım istedi. Durali Ertuğan 48 dönümlük hisseli tapulu arazilerinin kendine düşen 7 dönümlük kısmının 3 dönümlük bölümüne sera yapmış;
 
çekme paylarını ve gerekli işlemleri yaptığı halde muvafakat almadığından dolayı Anamur Belediyesi imar müdürlüğü tarafından işlem başlatılmış, Ertuğana mahkeme kararı ile  43 bin lira ceza kesilmiş, bu parayı da ödeyemeyeceğinden dolayı hapse girmenin eşiğine gelmişti. 
 
MHP'li 3  -Ak Parti'li 1 - CHP 'li 1 Meclis Üyesi Beraber Başardılar...
 
Anamur Belediyesi Ak Parti, MHP ve CHP'li Meclis Üyeleri İmar Komisyonu olarak 07.12.2017 perşembe günü MHP'li Meclis Üyesi Derya Tuna Karan başkanlığında üyeler; MHP'li Meclis Üyesi Ahmet Karan, MHP'li Meclis Üyesi Hatice Bozkurt Kutlutürk, Ak Parti'li Meclis Üyesi;
 
Yılmaz Bulut ve CHP'li Meclis Üyesi Cenk Ateş'in katılımıyla toplanarak, imar komisyonuna havale edilen konuları imar kanunu ilgili yönetmelikleri kamu yararı ve şehircilik işleri bakımından değerlendirdiler. Değerlendirme sonucunu da meclise taşıdılar.
 
Meclis toplantısında gündeme alınan ve tartışılan bu konuda imar komisyonu başkanı ve üyeleri Belediyenin  "Sera yapım izni" yapı izniyle karıştırıldığını,dolayısıyla mahkeme kararının vatandaşı mağdur ettiğini belirterek;  
 
Seraların yapı değil..! plastik örtülü tarım alanı olduğundan,Belediyenin sera yapımı için ruhsat değil "kontrollük harcı" alması gerektiğini ve Belediyenin hissedarlar arası muvafakat şartını da kaldırması için meclise öneri sundular.
 
Mecliste tartışılan bu konu hakkında Meclisi yöneten Belediye Başkanı Mehmet Türe tarafından toplantıda hazır bulunan  Av. Selehattin Özilice'ye de konunun kanuni boyutunu açıklamak üzere söz vermesi üzerine Özilice; 
 
hissedarlar arasında muvafakatiyet belgesinin  belediyenin istemesi gereken bir belge olmadığını diğer şartlar yerine getirildikten sonra belediyenin sadece kontrollük yapması gerektiğini, eğer hissedarlar arasında muvafakatiyet konusunda bir problem doğacak olursa mahkemeye başvurması gerektiğini anlatması üzerine imar komisyonunun talebi yerinde görülerek oy çoğunluğu ile meclisten geçti.  kaynak
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler