Lübnanlı Öğrenciler Türk Yemeklerini Çok Sevdi

Lübnanlı Öğrenciler Türk Yemeklerini Çok Sevdi

Lübnan'daki Cinan Üniversitesi öğrencileri, kampüs içinde hizmet veren Türk lokantası sayesinde Türk yemeklerini...

Lübnanlı Öğrenciler Türk Yemeklerini Çok Sevdi
Lübnan'daki Cinan Üniversitesi öğrencileri, kampüs içinde hizmet veren Türk lokantası sayesinde Türk yemeklerini tanıma fırsatı buluyor. Lübnan'ın Trablus şehrinde yer alan Cinan Üniversitesi'nin kantinindeki Türk lokantasında yemekler Gaziantepli aşçı Serhat Özyesmin'in elinden çıkıyor. 
 
Aşçı Özyesmin, lokantayı yaklaşık altı ay önce açtıklarını ve her geçen gün daha fazla Lübnanlı öğrencinin Türk yemeklerine ilgi gösterdiğini söyledi.
 
"Lübnanlı öğrenciler Türk yemeklerini çok sevdi"
Özyesmin, "Lübnanlı öğrenciler Türk yemeklerini çok sevdi. Öğrencilerin birçoğu Türk yemeklerini ilk defa bizim lokantamızda yediler. Normalde üniversitede yemek yemeyen bazı öğrenciler bile artık dışarıdaki lokantalara gitmiyor, Türk yemeklerini sevdikleri için bize geliyor." dedi.
 
Haftada bir gün farklı bir yemek yaparak Türk mutfağını öğrencilere tanıtmaya çalıştığını ifade eden Özyesmin, son olarak Antep kuru dolması yaptığını, herkesin çok beğendiğini ve yeniden yapması yönünde yoğun talep olduğunu dile getirdi.
 
"Öğrencilerimizin Türk mutfağını keşfetmeleri bizi çok mutlu ediyor"
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak 4 senedir Cinan Üniversitesi'nde Türkçe öğretmenliği yapan Veysel Tokur ise lokantanın Türk kültürünü tanıtmak açısından sağladığı faydaya dikkati çekti.
 
Tokur, "Türkçe dersleri yeni bir dil öğrenmenin yanı sıra Türkiye'yi ve Türk kültürünü tanımak için de önemli bir araç. Öğrencilerimizin, Türk kültürünün bir parçası olan Türk mutfağını, üniversitede Türk aşçının çalıştığı bir Türk lokantası ile yakından keşfetmeleri bizi çok mutlu ediyor." dedi. 
 
"Türk döneri ve pidesi daha lezzetli"
Cinan Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Muhammed İbrahim, "Lübnan'da da pide ve döner yapılıyor ancak Türk döneri ve pidesi bizdekinden farklı ve daha lezzetli." diye konuştu. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler