Turizm Çalışanlarına Ekmek Kapısı Oldu

Turizm Çalışanlarına Ekmek Kapısı Oldu

Antalya'nın Gazipaşa ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde vatandaşlar mantar toplamak için adeta...

Turizm Çalışanlarına Ekmek Kapısı Oldu
TAH - Sadi GÜR
 
Antalya'nın Gazipaşa ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde vatandaşlar mantar toplamak için adeta dağlara akın etti. 
 
Antalya'nın Gazipaşa Mahallesi'nde bulunan Yeşilyurt Köyü'ne kış aylarında bir çok turizm çalışanı ailesini ziyaret etmek için geliyor. Binlerce vatandaşın doldurduğu mahallede ziyaret sırasında en önemli aktivite ise mantar toplamak.
 
Yağmurların yağması sonrası güneşin açmasıyla bir anda artan kanlıca mantarı Alanya ve Gazipaşa'da çalışan turizmcilere adeta ekmek kapısı oluyor. Kışın otelleri kapalı olduğu için çalışma fırsatı bulamayan turizmciler mantar toplayarak hep gelir elde ediyor hemde keyifli vakit geçirmiş oluyor. 
 
Yeşilyurt Mahallesi'nde mantarları toplayan vatandaşlar mahalle marketinin önünde toplanıyorlar. Gazipaşa ve Alanya'dan gelen alıcılar kilosunu 15 TL'den satın alıyorlar ve vatandaşlar ek gelir elde etmiş oluyorlar. Bu yüzden Toroslar bu mevsimlerde mantar avcıları tarafından sık sık ziyaret ediliyor. 
 
Mantar için sabahın erken saatlerinde çıkan vatadaşlar konuyla ilgili açıklama yaptılar. Mantar avcıları; "Maddi getiriyi bir tarafa bırakırsak mantar toplamak adeta bir tutku." dediler. Mantar çok olunca mutlu olduklarını belirten vatandaşlar, "Mantarı görünce ne yorgunluk kalıyor ne başka bir şey. Bu bir tutku başka bir zevk. Hem mantar topluyor hemde aile ziyareti yapıyoruz." diye konuştular.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler