Ömür AKKOR
Yazar:Ömür AKKOR
Ömür Akkor Kimdir? Nereli? Kısaca Biyografisi
Ömür Akkor 1975 doğumludur. Tek yumurta ikizi Yunus Emre Akkor‘da kendisi gibi aşçıdır. Ömür Akkor kardeşinden sadece 15 dakika daha büyüktür. Babası gazetecilik ve esnaflık yapmış emekli, annesi ise emekli öğretmen’dir. Bir ablası vardır, oda Yüksek Mimar olarak çalışmalarını sürdürmektedir.
 
Üniversite eğitimini Bursa’da İktisat üzerine okuyan Ömür Akkor baba tarafından aslen Gaziantep Kilis’lidir.
Daha sonra ailesi ile birlikte Bursa’da buluşmuşlardır ve orada Semsek ismi ile Antep mutfağı ağırlıklı bir restaurant işletmişlerdir. Ortadoğu ve Doğu Akdeniz mutfağı üzerine araştırmalar yapmış, hatta Osmanlı döneminde yapılan yemeklerin orjinalini yapabilmek için özel Osmanlıca dersleri almıştır.
 
Bursa’da kaldığı sürede Bursa Mutfağı isminde bir kitaba imzasını atan Ömür Akkar ayrıca Bursa’da, Sui Çukurköşk adlı restoranın mutfak danışmanlığı ve şefliğini yapmıştır. Günümüzde özellikle sosyal medya ve televizyon ekranları üzerinden yaptığı paylaşımları ve tarifleri ile dikkatleri üzerine çekmeye devam etmektedir.
 
Yemek kitapları Nobel’i olarak bilinen Gourmand Yemek Kitapları Ödülleri’nde en iyi yemek kitabı ödülü dahil 3 ödülü ikiz kardeşi Yunus Emre Akkor ile birlikte almayı başarmıştır.
 
Bugüne kadar Türkiye’de basılmış olan kitapları,
Bursa Mutfağı 2009, Selçuklu Mutfağı 2012, Osmanlı’dan Günümüze Yumurtalı Tarifler 2012, Mutfaktan Güzel Kokular Geliyor 2013 – Türkiye’nin ilk braille alfabeli görme engelli yemek kitabı, Anadolu’nun Eski Tadı 2013, Ömür Akkor Yemek Seyahatnamesine Giriş Cilt.1 Sağlıklı Şekersiz Tatlılar 2014, Türk Mutfağından Pratik Tarifler 2014, Alafranga Yumurta Tarifleri 2014 ve Osmanlı Mutfağı 2014