Bükreş'te Türk Mutfağı ve Türk Lezzetlerinin Adresi

Bükreş'te Türk Mutfağı ve Türk Lezzetlerinin Adresi

Birçok heybetli bina ve anıt, şehir merkezini süslerken yeşil alanlar hem kentlilere hem de ziyaretçilere şehrin gürültüsün 'den uzakta huzur bulma şansı sunuyor. Romanya'da Bükre...

 
Romanya'nın başkenti Bükreş'te günlük Türkçe yayınlanan tek gazete olan Gazete Balkan'ın 16. Başarılı Türk Firmaları ödül töreninde, Türk mutfağı ve gastronomisine verdiğim katkılardan dolayı şahsıma da ödül verildi. 
 
Bu arada bir dizi etkinliğe de katılıp Türk restoranlarını ziyaret ettim. Romanya'nın en büyük şehri ve ülkenin kültür, finans, sanat ve sanayi merkezi olan Bükreş, ülkenin kalbi.
 
Bükreş'te Türk Mutfağı ve Türk Lezzetlerinin AdresiBirçok heybetli bina ve anıt, şehir merkezini süslerken yeşil alanlar hem kentlilere hem de ziyaretçilere şehrin gürültüsünden uzakta huzur bulma şansı sunuyor. Romanya'da Bükreş'in en lüks yeri olan Herastrau bölgesinde 2. restoranını açan Ensar Duman, bir başarı hikayesi yazıyor. 
 
Türkiye turizm haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Şimdiden 1000 metrekare alan üzerine kurulu, 300 kişi kapasiteli üst düzey hizmet verecek fine dining tarzı restoranının 3. şubesinin çalışmalarına başlamış. 2025 sonuna kadar 5. şubesini açmayı planlıyor.
 
Bu hafta lezzet durağımızda, Romanya'nın Bükreş'in en lüks, üst düzey ünlü insanların geldiği en elit bölgesi Herastrau'da Türk Mutfağının zenginliğini, gelenek ve göreneğini Romanya Bükreş'te temsil eden geleneksel mutfağımızın en özel lezzetlerini sunan çok şık özel bir mekan Duman Herastrau. 1 yıl önce açılmış, açıldığı günden itibaren yoğun bir ilgi ile karşılanmış. Özellikle hafta sonları müşterilerine 2 saatlik randevu verebiliyorlar.
 
130- 140 kişilik mekan, 150 çeşit yemekle geleneksel Osmanlı saray mutfağını yaşatıyor. Duman Herastrau'da Osmanlı mutfağını tadacak ve Türk misafirperverliğini keşfedeceksiniz. Yeğeni Emirhan Yılmaz ile birlikte işlettiği restoranda amaçlarının Romanya'da, Türk Mutfağını en iyi örnekleri ile temsil etmek olduğunu söyleyen Ensar Duman, "Yurt dışında bir mekan yaptığınızda, kendi kültürünüzü, mutfağınızı tanıtmak zorundasınız, insanların kalbine dokunmalısınız" diyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler