Aşçılar Diyarı Mengen'de Aşçılık Festivali Coşkusu

Aşçılar Diyarı Mengen'de Aşçılık Festivali Coşkusu

Festivalin düzenleme komitesi 'nde yer alan Anadolu Aşçılar Federasyonu Başkanı Tamer Özkan, Türk mutfağının artık "Aşçılar Diyarı" Mengen'de yetişen uzman şeflere ema..

 
Mengen, bir kez daha aşçılık sanatının kalbinde yer aldı. Ünlü festival kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşüne protokol üyeleri, usta aşçılar, aşçı adayları ve birçok vatandaş katılım gösterdi. Bu yürüyüş, aşçılığın Mengen'deki yerini ve önemini gösterdi.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre;
 
Festivalin Açılışı Pazar Alanında!
Görkemli yürüyüşün ardından, festivale ev sahipliği yapan pazar alanında coşkulu bir açılış töreni düzenlendi. Açılışta, Ankara Yenimahalle Belediyesi'nin halk oyunları ekibi etkileyici bir performans sergiledi.
 
Aşçılık Artık Entelektüel Bir Meslek!
Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, en farklı fuar ve festivallerden olan organizasyonda yaptığı konuşmada aşçılığın ilçe için önemine vurgu yaptı. Başkan Bulut, "Dün alaylı aşçılarımız vardı, bugün eğitimli aşçılarımızın başarısıyla gurur duyuyoruz." dedi ve aşçılığın artık televizyonlarda dahi öne çıktığını belirtti.
 
Anadolu Aşçılar Federasyonu'ndan Önemli Mesaj
Festivalin düzenleme komitesinde yer alan Anadolu Aşçılar Federasyonu Başkanı Tamer Özkan, Türk mutfağının artık "Aşçılar Diyarı" Mengen'de yetişen uzman şeflere emanet edileceğini belirtti.
 
Festivalden Renkli Kareler
Protokol üyeleri, festival alanındaki stantları gezerek yöresel lezzetleri tatma fırsatı buldu. Kadınlar arasında düzenlenen yöresel yemek yarışması da büyük ilgi gördü.
 
Müzik ve Gastronomi El Ele
Festivalde gastronomi konferansı düzenlenecek. Ayrıca Selin Ataş ve Tuğba Yurt'un konserleriyle müzik ziyafeti yaşanacak. Festival, yarın gerçekleştirilecek halk oyunu gösterileri ve konserlerle sona erecek.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler