5. Gastro Afyon Festivali 29 Eylül Cuma Günü Başlıyor...

5. Gastro Afyon Festivali 29 Eylül Cuma Günü Başlıyor...

5. Uluslar arası Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festival programında; Yemek yarışmaları, workshoplar, paneller, konserler, çocuk etkinlikleri gerçekleştirile 'cek. Festival 29 Eylül cuma..

 
5. Uluslar arası Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali 29-30 Eylül-1 Ekim 2023 tarihleri arasında Motor Sporları Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Festival 29 Eylül Cuma Günü Başlıyor...
 
5. Uluslar arası Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festival programında; Yemek yarışmaları, workshoplar, paneller, konserler, çocuk etkinlikleri gerçekleştirilecek. Festival 29 Eylül 2023 Cuma günü öğleden sonra Motor Sporları Merkezi’nde ki festival alanında 16.00’da kortej yürüyüşü ile başlayacak. Açılış programında protokol konuşmaları ardından festival ateşi yakılacak. “Gastronomide Sıfır Atık” fotoğraf sergisi akabinde Hz. Mevlana’nın 750’nci Vuslat Yıldönümüne özel aşure yapım, dağıtım ve sunum gerçekleştirilecek. 
 
Lokum tezgâhında Cumhuriyetin 100’ncü Yılında 100 Kilgrom Lokumdan Türk Bayrağı yapılacak. Beşinci Gastro Afyon Festivalinde açılış programına katılan protokol üyelerinin stantları ziyaret etmelerinin ardından Şef Özlem Mekik’in Moderatörlüğünde; Gurme Şef Akif Budak, Uzman Dr. Ender Saraç ve Beslenme Uzmanı Ebru Çatak “Sağlık Turizmi ve Beslenme” başlığında konuşacaklar. Ardından Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile en son Mutlak Teknolojilerinin kullanıldığı “Gastronomide Sıfır Atık, Sağlıklı Atıştırmalık Lezzetler” başlığında sunum yapacaklar. 
 
Afyonkarahisar Lezzetlerini Tadım Yolu etkinliği kapsamında festival alanında Afyonkarahisar’ın Coğrafi İşaretli Ürünleri Mermer Müzesi’nde sergilenecek. Yumurta Yemekleri ve Yumurta Sanatları Sergisinin yapılacağı festival alanında Afyonkarahisar Haşhaş ve Katmer şovu, Haşhaşlı Profiterol Şelale Gösterisi ile ilk gün programı festival alanında Yeşilçam Müzikleri konseri verecek olan AKÜ Devlet Konservatuarı ve AKSAM topluluğunun vereceği konserle tamamlanacak. Akşam saat 20.00’de Oruçoğlu Termal Otel’de 5. Uluslar arası Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivalinin Gala Yemeği gerçekleştirilecek.
 
Festival 30 Eylül Cumartesi Günü Dolu Dizgin Sürecek
 
5. Uluslar arası Gastro Afyon Lezzet ve turizm haberlerinde de yer alan en iyi fuar ve festivallerden Turizm Festival programı 30 Eylül 2023 Cumartesi sabahı saat 11.00’de yarışma alanında “Gelin ve Kaynanalar Yarışıyor” etkinliğiyle devam edecek. Kadınlararası helva yapımı yarışması “Kadınana Yarışması” başlığında hamur işi şerbetli tatlı kategorisinde yapılacak. Festival alanında leblebi tozu yeme yarışması düzenlenecek. “En İyi Çay Demleme Yarışması” sonrası öğlen saat 12.45’de “Afyon Mutfağında İnovatif Çalışmalar” başlığında Şef-TV Programcısı Hazer Amani öncülüğünde program yapılacak. Daha sonra “Afyon Mutfağında İnovatif Çalışmalar” kapsamında Şef-EKS Mutfak Kurucusu Eyüp Kemal Sevinç ve aynı başlıkta Şef-Gaziantep Mutfak Sanatları Merkezi Koordinatörü Türk mutfağı şeflerinden Doğa Çiftçi sunum yapacak. 
 
Konuk ülkeler KKTC ve Azerbaycan Yemekleri başlığında KKTC’den gelen Şef Selim Yeşilpınar ile Azerbaycan’dan gelen Şef Tural Humbatov ana sahnede sunumlarını yapacaklar. Workshop sahnesinde Nur Lokantası’ndan Kadir Çınar tarafından “Ekmek Kadayıfı Sanatı” başlıklı sunum gerçekletirilecek. “Gastronominin Turizmdeki Yeri” konusunu Milliyet Gazetesi Gastronomi Yazarı MDD Danışma Kurulu Üyesi Zeynep Kakınç’ın moderatörlüğünde; Turizmci-Yazar Cem Kınay, GİKAD Kıbrıs Başkanı İçim Kavuklu, Dünya Kardeş Şehirleri Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, Divan Otelleri Pazarlama Koordinatörü Deniz Dikkaya tartışacaklar. 
 
“Gıda Sektörü ve Türkiye Gastronomisi” konusunu ise; Şef Özlem Mekik’in moderatörlüğünde; Orkide Grup Pazarlama Koordinatörü Dilek Eker, Et Ala İşletmecisi Burhan Sabanoğlu, Ekonomist Saadet Büyük ve Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Şölen Çay’dan Ali Uçar konuşacaklar. “Yerel Yönetimlerde Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi ve Kültürel Miras Çalışmaları” konusunda Milliyet Gazetesi Gastronomi Yazarı MDD Danışma Kurulu Üyesi Zeynep Kakınç’ın moderatörülüğünde; Uluslar arası Yiyecek İçecek Danışmanı Osman Serim, Kültür ve Saray Tarihçisi Çağrı Başkurt, Şef-WFP Teknik Danışmanı Kollektif Chefs Kurucusu Yalçın İnam konuşacaklar. 
 
“Afyonkarahisar’ın Gastronomi Turizmindeki Yeri” başlığında da Gurme Şef Akif Budak’ın moderatörlüğünde; Şef-Yazar Vedat Başaran, ZAFTODER Başkanı Ali Gümüşhan, TUROYD Başkanı Ali Can Aksu, Hilton Otel ve Rent Go İşletmecisi Mehmet Ali Tuna konuşacaklar. Cumartesi günkü festival programı; Afyonkarahisar Lezzetlerinin Tadım Yolu Etkinliği, “Gastronomide Sıfır Atık Sergisi”, Çocuk Etkinlikleri ve Yarışmalar, Afyonkarahisar Yemek Müzesi Sergisi, Yumurta Yemekleri ve Yumurta Sanatları Sergisi, AKÜ Gastronomi ve Aşçılık Bölümü öğrencilerinin “Sıfır Atık Workshop” sunumu, Adnan Menderes Üniversitesi’nden “Atık Yok, Lezzet Var, Sıfır Atık Çocuk Atıştırmalıkları” Kazan Yemekleri Afyonkarahisar’ın sıra yemekleri, Şovu, Cüneyt Asan ile Dana Şov atölye çalışması, Haşhaşlı Lokma ikramı ile sürecek. Akşam saat 20.00’de festival alanında Turgay Başyayla konser verecek.
 
5. Gastro Afyon Festivali 1 Ekim’de Tamamlanacak
 
1 Ekim 2023 Pazar günü sabah saat 11.00’de yarışma alanında Ebeveyn-Çocuk Göce Köftesi Hazırlama Yarışması başlayacak. 12-15 yaş arası “En Hızlı Patates Soyma Yarışması” gerçekleştirilecek. Aynı yaş grubu “En Hızlı Nişan Kurabiyesi Paketleme Yarışmasına” katılacak. Haşhaşlı Lokul kategorisinde engelli bireyler yarışacaklar. Sucuk Yeme Yarışması, Lokum Yeme Yarışması, En İyi Türk Kahvesi yapım yarışmaları düzenlenecek. “Yerel Tatlar Küresel Uygulamalar” başlığında Yemek Kültürü Araştırmacısı-Yazar Süleyman Dilsiz sunum yapacak. 
 
“Et’e Dair Herşey” başlığında 2024 Dünya Gastronomi Ve Turizm Trendlerinin de yer alacağı Günaydın Restoranları’ndan Cüneyt Asan, Konya Lokmahane Kurucusu Şef Harun Reşit Dönmez konuşacaklar. Akademisyen TV Programcısı “Geçmişten Günümüze Bulgur Yemekleri” Asuman Kerkez, Aftat’tan “Ekmek Kadayıfı Yapımı” konusuna Şükrü Pancar Workshop Sahnesi’nde sunumunu yapacak. Hayat Büyükşehir Belediyesi Gastronomi Evi Koordinatörü İpek Aslan ile Şef Sevcan Aksu tarafından “Gastronomi Dünyasına Miras Şıhılmahşi Yemeği” konusu ele alınacak. “Gastronomi’de Kadın Girişimciler” konusu AKÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkçı’nın moderatörlüğünde; Musakka Restauranttan Ayşe Safkurşun, Sevgül Batur, Çobanlar Kadın Kültür Evleri Kooperatifinden Nermin Denk, Çay Kadın Kültür Evleri Kooperatifinden Yıldız Devir’in katılımıyla yapılacak. 
 
“Mevlevi Mutfağı, Ney ve Nefes” konusunda da Moderatör ve konuşmacı İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Nohutçu ile Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Nevin Halıcı Yazar bilgiler verecekler. “Mutfakta Geri Dönüşüm” konusu Okan Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök moderatörlüğünde; Akademisyen TV Programcısı Asuman Kerkez, Okan Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi-Yazar Maria Ekmekçioğlu, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Uzmanı Candan Şahin ve Aydın Menderes Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Emrah Köksal Sezgin’le konuşulacak.
 
Pazar günü festivalin son programı; Afyonkarahisar Lezzetlerinin Tadım Yolu Etkinliği, “Gastronomide Sıfır Atık Sergisi”, Çocuk Etkinlikleri ve Yarışmalar, Afyonkarahisar Yemek Müzesi Sergisi, irmik helvası ikramı, Cumhuriyetin 100’ncü yılına özel 100 Metre Sucuk Gömme, Afyonkarahisar’ın zinardı yemeklerinden oluşacak kazan yemekleri şovu, Youtuber Sertaş Abi tarafından “Çocuklarla Hasbihal” ile tamamlanacak. Festival programı kapanışı Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Orkestrası tarafından verilecek “Gastronomik Türküler” konseri ile yapılacak.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler