• Şef Murat Bozok Kimdir?

    Şef Murat Bozok Kimdir?

  • Şef Murat Bozok Kimdir?

    Şef Murat Bozok Kimdir?

  • Şef Murat Bozok Kimdir?

    Şef Murat Bozok Kimdir?

  • Şef Murat Bozok Kimdir?

    Şef Murat Bozok Kimdir?

  • Şef Murat Bozok Kimdir?

    Şef Murat Bozok Kimdir?

  • Şef Murat Bozok Kimdir?

    Şef Murat Bozok Kimdir?

  • Şef Murat Bozok Kimdir?

    Şef Murat Bozok Kimdir?

  • Şef Murat Bozok Kimdir?

    Şef Murat Bozok Kimdir?


Şef Murat Bozok Kimdir?

Şef Murat Bozok aşçılık eğitimlerini nerede almıştır? Şef Murat Bozok nerelidir? Bilinen Türk mutfağı şeflerinden Şef Murat Bozok hangi mutfak konseptleri üzerine çalışmakta 'dır? En başarılı şeflerden..

 
Şef Murat Bozok aşçılık eğitimlerini nerede almıştır? Şef Murat Bozok  nerelidir? Bilinen Türk mutfağı şeflerinden Şef Murat Bozok hangi mutfak konseptleri üzerine çalışmaktadır?
 
En başarılı şeflerden Murat Bozok hangi okul mezunudur? Şef Murat Bozok aşçılık mesleğine nasıl başlamıştır?
 
Tek aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak "şef kimdir" haberlerimizde Şef Murat Bozok'u araştırdık...
 
Şef Murat Bozok, 6 Aralık 1975 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. İngilizce İşletme Bölümü mezunu olan Bozok, sevdiği meslek olan aşçılığı seçmek için Amerika'ya yerleşmiş ve Johnson & Wales Üniversitesi'nde eğitim almıştır.
 
Mezun olduktan sonra Michelin yıldızlı restoranlarda çalışmak için dünyaca ünlü şeflere mektuplar yazarak deneyim kazanma fırsatı elde etmiştir. Londra, Paris ve İngiltere'deki birçok Michelin yıldızlı restoranda çalışmış ve deneyimlerini arttırmıştır. Şef Murat. 
 
Eğitim hayatında İngilizce İşletme Bölümü mezunu olan ünlü Türk şefi Bozok, ancak sevdiği meslek olan aşçılığı seçmek için Amerika'ya taşınmıştır. Johnson & Wales Üniversitesi'nde eğitim almış ve burada aşçılık konusundaki yeteneklerini geliştirmiştir. Mezun olduktan sonra uluslararası bir kariyer yapmak amacıyla Michelin yıldızlı restoranlarda çalışma fırsatı aramıştır.
 
Bozok, deneyim kazanmak için dünyaca ünlü şeflere mektuplar yazarak Londra, Paris ve İngiltere'deki birçok Michelin yıldızlı restoranda çalışma imkanı elde etmiştir. Bu süre zarfında farklı mutfaklarda çalışarak ustalaşmış ve büyük bir tecrübe edinmiştir.
 
2009 yılında Türkiye'ye dönen Murat Bozok, "Mimolett" adını verdiği bir fine-dining restoranını İstanbul'da açmıştır. 
 
Restoranı birçok ödül kazanmış ve başarılı bir şekilde işletmiştir. Ayrıca, Bozok, Milliyet ve Habertürk gazetelerinde köşe yazarlığı yapmış ve bu platformlarda lezzet ve yemek konularında yazılar kaleme almıştır.
 
Şef Murat Bozok, kendi danışmanlık şirketi olan MBK Istanbul'un sahibidir ve gastronomi alanında danışmanlık hizmetleri sunmaktadır. Aynı zamanda, "Bıçağın İki Yüzü" programını hazırlayıp sunmuştur ve bu program Beingurme kanalında yayınlanmıştır. Bozok, izleyiciler tarafından sevilen ve ilgiyle takip edilen bir şef olarak bilinmektedir.
 
Şef Murat Bozok, MasterChef All Star yarışmasının 11. bölümünde konuk jüri olarak yer almıştır. Bu katılımıyla da televizyon dünyasında da tanınmış ve merak edilen bir isim haline gelmiştir. İzleyiciler arasında Murat Bozok'un yaşının kaç olduğu ve nereli olduğu gibi sorular sıkça gündeme gelmektedir. Şef Murat Bozok, 47 yaşındadır ve İstanbul doğumludur.
 
2009 Yılında Restoranını Açmıştı
 
2009 yılında Türkiye'ye dönen Murat Bozok, "Mimolett" adlı fine-dining restoranını açmış ve birçok ödül kazanmıştır. Ayrıca, Milliyet ve Habertürk gazetelerinde köşe yazarlığı yapmıştır. Danışmanlık hizmetleri veren MBK Istanbul'un sahibidir ve "Bıçağın İki Yüzü" programını hazırladığı Beingurme kanalında yer almaktadır.
 
Şef Murat Bozok, MasterChef All Star yarışmasının 11. bölümünde konuk jüri olarak yer almıştır. İzleyiciler tarafından merak edilen sorular arasında Murat Bozok'un yaşının kaç olduğu ve nereli olduğu da bulunmaktadır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler