Zihinsel Gücünüzü Kahvaltıda Yediklerinizle Artırın

Zihinsel Gücünüzü Kahvaltıda Yediklerinizle Artırın

Kahvaltıda yumurta yemeye bayılanlardan mısınız? Harika. American Journal of Clinical Nutrition’da yayımlanan...

Zihinsel Gücünüzü Kahvaltıda Yediklerinizle Artırın
 
Biraz yumurta yiyin
Kahvaltıda yumurta yemeye bayılanlardan mısınız? Harika. American Journal of Clinical Nutrition’da yayımlanan bir araştırmaya göre, tüketilen yumurta miktarı arttıkça, kişilerin bilişsel fonksiyon testlerindeki performansları da artıyor. Beyniniz için yumurta yiyin.
 
Kuşları izleyin
Pencereden dışarıya bakın. Exeter Üniversitesi bilim insanlarına göre, gözünüze çarpan kuş sayısı ne kadar çoksa, depresyon, anksiyete ve stres de o kadar azalıyor. Doğanın gücünü küçümsemeyin. Benzer etkilere çiçekler, ağaçlar vs de dahil.
 
Harekete geçin
Yetişkinlik döneminde yaptığınız egzersizler, ilerleyen yıllarda felce bağlı zararların onarılması konusunda beyninize yardımcı olabiliyor.
 
Diyabetin çözümü açlık mı?
University of Southern California araştırmacılarına göre döngüsel açlık içeren sıkı diyetler, diyabeti tersine çevirebilir: Diyabet hastası fareler, haftanın 4 günü açlık diyetine alındığında, pankreaslarında bulunan beta hücreleri tekrar insülin üretmeye başlamış. 
 
Buna bağlı olarak kan şekerleri daha dengeli hale gelirken, insülin dirençlerinde de azalma gözlemlenmiş. Fakat siz bunu sakın denemeyin. Çünkü araştırmalar henüz insanlar üzerinde yapılmış değil. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler