Şef Ahmet Dede Kimdir?

Şef Ahmet Dede Kimdir?

Ünlü şef Ahmet Dede nerelidir? Ahmet Dede hangi ülkede? Ahmet Dede hangi okul mezunu? İki Michelin Yıldızı sahibi Şef Ahmet Dede'nin biyografisi nedir? Liseden sonra amcasının restoranınd

 
Şef Ahmet Dede kimdir? Michelin Yıldızı sahibi Şef Ahmet Dede'nin biyografisi nedir? Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak "şef kimdir" haberlerimizde kaynağında araştırdık...
 
“Şef Ahmet Dede kimdir?” sorusu, Masterchef 2021 yarışmasının tanıtım fragmanlarının ardından en sık sorulan sorular arasında yerini aldı. Masterchef 2021 yarışmasına konuk olan ve yarışmacılara şeflik yapacak olan, Michelin yılıdızı sahibi Şef Ahmet Dede’nin kim olduğu, nereli ve kaç yaşında olduğu sorgulanıyor.
 
Türk mutfağı sevdalıları internet üzerinden yapmış oldukları araştırmalarda “Şef Ahmet Dede kimdir?”, “Michelin yıldızı sahibi Türk Şef Ahmet Dede nereli ve kaç yaşındadır?” sorularına cevap aramaya başladı.
 
Ünlü şef Ahmet Dede nerelidir? Şef Ahmet Dede hangi ülkede?
 
Ahmet Dede hangi okul mezunu? Michelin Yıldızı sahibi Şef Ahmet Dede, MasterChef 168. bölümüne konuk olarak katıldı. Dede, İrlanda’daki Restoranı'nda yaptığı yemeklerle iki kez Michelin Yıldızı'nı almaya hak kazanmıştı. Şef Ahmet Dede nerede çalışıyor? 
 
Şef Ahmet Dede Kimdir?Liseden sonra amcasının restoranında çalışmaya başlayan Ahmet Dede, 3 erkek çocuğun en küçüğüdür. Ankara’da doğup büyüyen Ahmet Dede, 2009 Mart ayında İrlanda Dublin'e taşındı.
 
Dublin'e gittikten sonra 6 haftalık hızlandırılmış aşçılık kursuna giden ve şef olarak İrlanda'da Chapter 1 isimli restoranda 2 yıl çalışan Dede, daha sonra gittiği Amsterdam'da 2 yıldızlı bir restoranda 1,5 yıl çalıştı.
 
Ardından Dublin'e geri dönerek Green House'da çalışmaya başlayan Dede, Norveç'te kaldığı 3 ayda sadece Norveç'te yetişen malzemelerle işleyen bir restoranda faaliyet gösterdi.
 
Tekrar Dublin'e dönen Dede, 2017'de baş aşçı olarak 400 kişilik küçük bir kasaba olan Baltimore'daki bir restoranda çalıştı. 2018 yılında ilk Michelin yıldızını alan başarılı Türk şef, İrlanda’daki Restoranı'nda yaptığı yemeklerle ikinci Michelin yıldızını aldı.
 
İki Michelin Yıldızlı Türk mutfağı şeflerinden "Ahmet Dede" nerede çalışıyor?
 
Michelin yıldızı sahibi ünlü şefin henüz ülkemizde restoranı bulunmuyor. Ahmet Dede'nin 'Dede' adındaki restoranı İrlanda'nın Cork İlçesi, Baltimore'da bulunmaktadır.
 
İki Michelin Yıldızlı başarılı şef Dede Restaurant sahibi kimdir?
 
İlk Michelin yıldızını 2018 yılında alan Ahmet Dede, 2020 yılının Haziran ayında, kendi soyadını taşıyan 'Dede' restoranı açtı. Bu restoranda Türk lezzetlerini sunan Ahmet Dede, 2021 yılında tekrar Michelin yıldızı aldı.
 
İki Michelin Yıldızlı Türk mutfağı şeflerinden "Ahmet Dede" hangi okul mezunu?
 
Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Uzunlar, Devlet Tiyatrolarında göreve başladı. Özel ve ödenekli tiyatrolarda birçok oyunda oyuncu olarak da görev aldı.
 
İki Michelin Yıldızlı Ahmet Dede hangi ülkede?
 
Dublin, İrlanda'nın başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri. Ülkenin doğu kıyısının ortasında, Liffey Nehri'nin ağzında, Dublin Kontluğu'nun merkezinde yer almaktadır.
 
İki Michelin Yıldızlı Ünlü şef Ahmet Dede nerelidir?
 
Ankara'da doğup büyüyen Ahmet Dede, 2009 Mart ayında İrlanda Dublin'e taşındı. Dublin'e gittikten sonra 6 haftalık hızlandırılmış aşçılık kursuna giden ve şef olarak İrlanda'da Chapter 1 isimli restoranda 2 yıl çalışan Dede, daha sonra gittiği Amsterdam'da 2 yıldızlı bir restoranda 1,5 yıl çalıştı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler