Ömrü Uzatan Şifalı Baharatlar

Ömrü Uzatan Şifalı Baharatlar

Ömrü Uzatan Şifalı Baharatlar nelerdir? Hangi baharatlar ömrü uzatır? Sağlıklı bir yaşam için bağışıklık sistemimizde Ömrü Uzatan Şifalı Baharatları nasıl buluruz? Ömrü Uzatan Şifalı Baharatlar nasıl kullanılır?

 
Ömrü Uzatan Şifalı Baharatlar nelerdir? Hangi baharatlar ömrü uzatır? Sağlıklı bir yaşam için bağışıklık sistemimizde Ömrü Uzatan Şifalı Baharatları nasıl buluruz? Ömrü Uzatan Şifalı Baharatlar nasıl kullanılır? Ömrü Uzatan Şifalı Baharatların özellikleri nelerdir?
 
Türk aşçı haberleri ve Türkiyenin en güncel mutfak haberleri olarak kaynağından araştırdık...
 
Sağlıklı bir yaşam için beslenme düzeninize baharatları ilave etmelisiniz. Bazı baharatlar var ki kesin olarak ömrü uzattığı kanıtlandı. İşte ömrünüze ömür katacak 6 baharat! Bu baharatları sofranızdan, yemeklerinizden sakın eksik etmeyin...
 
Ömrü Uzatan Şifalı Baharat çeşitlerinden "ZERDEÇAL"
 
İçindeki kurkumin, doğadaki en güçlü antioksidanlardan biridir. Alzheimer riskini azaltır, kanser riskini düşürür. Kötü kolesterol seviyelerini azaltarak, iyi kolesterol seviyelerini yükseltebilir. Çok koruyucu etkiye sahip olan zerdeçal, ağrı eşiğini yükseltir. Çok güçlü antioksidan etkisi gösterdiği için zerdeçal kanserle savaşabilir, beyin fonksiyonlarını iyileştirir.
 
Zerdeçal, karabiberle tüketilirse etkinliği 20 katına çıkar. Zeytinyağıyla birlikte tüketirseniz faydayı maksimuma çıkarabilirsiniz. 500 mg tüketmeniz yeterli olacaktır. Çok fazla tüketmenize gerek yok. Günlük diyetinizde haftanın 1-2 günü karabiber ve zeytinyağı ile birlikte zerdeçalı mutlaka ekleyin.
 
Ömrü Uzatan Şifalı Baharatlar
Ömrü Uzatan Şifalı Baharatlardan "ZENCEFİL"
 
Zencefil, çok güçlü bir antioksidan olarak karşımıza çıkar. Ömrü uzatır, kalp damar sağlığını düşürür. Günde 2 gram zencefil tüketerek sağlığınıza sağlık katabilirsiniz. Zencefil yüzde 40 oranında mide şişkinliği ve hazımsızlığa etkilidir. 
 
Mide bulantılarında da size yardımcı olabilir. Bağırsak sistemini rahatlatırken, kabızlığın önüne geçer. Vücuttaki toksinlerin atılmasına destek olur. Düzenli olarak zencefil kullandığınızda inme ve kalp krizi oranını ciddi şekilde azaltabilirsiniz. 
 
Kötü kolesterol seviyesini düşürücü özelliği vardır. Ağrı kesici özelliğinin yanında, mantar enfeksiyonlarına karşı da etkilidir. Yapılan bilimsel araştırmaların sonucunda, zencefilin kolon kanseri üzerinde iyileştirici etkiye sahip olduğu görülmüştür. Yumurtalık kanserine karşı da savaşır.
 
Ömrü Uzatan Şifalı Baharatlar
Ömrü Uzatan Şifalı Baharatlardan "ACI BİBER"
 
Acı biber, içindeki kapsaisin sayesinde ömrü uzatır. Acı biber tüketimi, erkeklerdeki testosteron seviyesini yükseltir. Kötü kolesterolü düşürürken, bazal metabolizmayı da hızlandırır. Acı biberi haftanın 4 günü diyetinizde mutlaka bulundurmalısınız. 1 gram tüketmeniz yeterlidir. Özellikle kilo vermek istiyorsanız, beslenme ve egzersizle birlikte acı biber, daha hızlı şekilde kilo vermenize destek olacaktır.
 
Ömrü Uzatan Şifalı Baharatlar
Ömrü Uzatan Şifalı Baharatlardan "TARÇIN"
 
Tarçın, anti diyabetik özelliğe sahiptir. Bağışıklık sisteminde Ömrü Uzatan Şifalı Baharatlardan Tarçın Kan şekerini düşürücü etkiye sahiptir. Kan şekerini yüzde 12 seviyesinde düşürebilen tarçın, vücutta kanserlere karşı da koruyucudur. Tarçın, kalp damarlarını ciddi şekilde korurken, iltihapla savaşmayı da sağlar. 
 
Tarçını çaylarda, tatlılarda, yemeklerde kullanabilirsiniz. Seylan tarçını, Çin tarçınından daha iyidir. Tarçının faydalarından faydalanmak istiyorsanız seylanı tercih edebilirsiniz. Seylan tarçın daha yumuşaktır ve kıvrımları daha fazla olur. Fiyatının yüksek olmasından dolayı pek tercih edilmese de sağlığınız için en iyisinin seylan tarçını olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.
 
Ömrü Uzatan Şifalı Baharatlar
Ömrü Uzatan Şifalı Baharatlardan "NANE"
 
Nane, çok iyi bir bağırsak düzenleyicidir. Sinirsel kaynaklı çarpıntıları azaltır. Stres etkilerini azaltarak vücudu gevşetir. Nane tükettiğinizde kendinizi daha iyi hissedersiniz. Depresyondan koruyucudur. Diğer insanlara kıyasla nane tüketen kişiler, ruhsal sorunları daha az yaşayabilir. Gaz sorunlarını giderirken, kabızlık problemlerini ortadan kaldırır. Bağırsak sağlığınıza dikkat ederseniz, kalp sağlığınızı da korumuş olursunuz. O nedenle nane çayı, naneli yemekler tüketerek sağlığınızı garanti altına alabilirsiniz.
 
Ömrü Uzatan Şifalı Baharatlar
Ömrü Uzatan Şifalı Baharatlardan "BİBERİYE" 
 
Biberiye, yapısında çok sayıda vitamin barındırır. E, C ve K vitaminini bulundurur. Ağrı eşiğini yükseltir. Burun tıkanıklığını önler. Migrene karşı etkilidir. Alerjik semptomları azaltırken, erkeklerde testosteron seviyesini artırmaya yardımcı olur. Kas ağrılarını azaltıcı etkiye sahiptir. Alzheimer riskini azaltır. Kalp damar hastalıklarıyla da iyi şekilde mücadele eder. Günde 2 gram tüketebilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler