Ballı Su Nedir? Bağışıklık Sisteminde Ne İşe Yarar?

Ballı Su Nedir? Bağışıklık Sisteminde Ne İşe Yarar?

Ballı su nedir? Ballı suyun faydaları nelerdir? Bu güne kadar evde Ballı su yaptınız mı? Ballı su nasıl yapılır? Ballı suyun özellikleri nelerdir? Ballı su bağışıklık sistemimiz..

 
Ballı su nedir? Ballı suyun faydaları nelerdir? Bu güne kadar evde Ballı su yaptınız mı? Ballı su nasıl yapılır? Ballı suyun özellikleri nelerdir? Ballı su bağışıklık sistemimizde ne işe yarar? Ballı su ne zaman ve nasıl kullanılır?
 
Türk aşçı haberleri olarak kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre, Bal Osmanlı mutfağından günümüze uzanan vazgeçilmez kültür. Sabahları bir bardak ılık suyun faydasını veya cildiniz, için balın ne kadar yararlı olduğunu da duymuş olabilirsiniz. 
 
Peki ballı suyun bir arada ne kadar etkili olduğunu biliyor musunuz? 16 ve 17’nci yüzyıllarda altın çağını yaşayan Osmanlı saray mutfağı, tariflerde bal kullanımının en güzide örneklerini asırlar öncesinden günümüze taşıyor. 
 
Peki, saray mutfağının dünyayı kendisine hayran bırakan eşsiz tariflerinden ve bal çeşitleri ile yapılan ballı suyu yapmaya ne dersiniz? İşte ballı su tarifi...
 
Ballı Su Nedir? Bağışıklık Sisteminde Ne İşe Yarar?Ballı su fazla Kilolarınızı eritir: 
 
Ballı su içmek kilo vermenize yardım eder. Balın içindeki şeker, sağlıklı kalori kaynağı olan doğal şekerdir. Şekerli meşrubatlara karşı duyduğunuz istekle savaşmada önemlidir. Gazoz gibi şekerli içecekler boş kaloriyle doludur. Bunları azaltarak ve ballı suyu tercih ederek kalori alımınızı da azaltırsınız ve kilo verirsiniz.
 
Düzenli olarak ballı su için: 
 
Sabahları ballı ılık bir bardak su içmek sindirim sisteminizi iyileştirmeye yardım eder. Balın antiseptik etkisi midenizdeki asitlik derecesini hafifletir. Kalın bağırsağınızın susuz kalmasını önler ve kabızlık sorunu yaşamazsınız. Bağışıklık sistemini destekler: Bal şaşırtıcı bir bakteri öldürme özelliğine sahiptir. Sade olarak tüketecekseniz organik olmalı. Çünkü bu bal bakterilere karşı faydalı olan enzimlerle doludur. Balın içindeki antioksidanlar ise kötü olan serbest radikallerle savaşır.
  
Ballı su Alerjileri azaltır: 
 
Çiğ ve bölgenizin balını kullanmak bölgenizin polenlerine karşı vücudunuzu alıştırmaya yardımcı olur. Ayrıca çevresel alerjilere olan hassasiyetinizi azaltmaya yardımcıdır. Enerji verir: Enerjinizi artırmak için kahve yerine ılık ballı suyu tercih edin. Vücudunuz çok az susuz kalsa bile kendinizi uyuşuk, tembel ve halsiz hissedersiniz. Bunu önlemek için kahve yerine suyun içine biraz bal ekleyip için. Çünkü kahve idrar söktürücüdür ve vücudunuzun susuzluk çekmesine yol açar.
 
Ballı su Boğaz ağrısını hafifletir ve öksürüğü keser: 
 
Ballı sıcak su boğazdaki ağrıyı ve tahrişi azaltmaya yardımcıdır. Ilık su boğazınızı yumuşatırken bal da boğazınızın ince bir tabakayla örtülmesini sağlar. Bu yumuşatıcı etki öksürüğü de azaltmaya yardım eder. Vücudunuzun toksinlerden arındırır: Ballı su vücudunuzun toksinlerden arınmasına yardım eder. Düzenli olarak içtiğinizde hastalığa yol açan toksinlerden kurtulursunuz. Bu karışıma limon eklerseniz yararını artırırsınız. Böylece toksinleri vücudunuzdan daha sık atarsınız ve idrar yollarınız sağlıklı kalır.
 
Ballı su Gaz sorununa yardımcıdır: 
 
Bağırsaklarınız ağrıyor ve gazınız varsa, bir bardak ılık ballı su içmek gaz sorununuza yardımcı olacaktır. Bal gazı etkisiz hale getirir. Sağlığınızı korur: Ballı ılık su içmek sadece hidrasyonu artırmaz, aynı zamanda vücuduzdaki iyi kolesterol seviyesini artırmaya ve kardiyovasküler gerilimi azaltmaya yardım ediyor.
 
Ballı su tarifi Ballı su nasıl yapılır? 
 
Tek yapmanız gereken bir yemek kaşığı balı (mümkünse organik) bir bardak ılık suya ekleyin ve suyun içinde iyice çözün. İşte bu kadar basit. Gece yatarken ballı su içmek; Vücuda enerji verirken fazladan kalori aldırmaz. Toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Bu özellikleri sayesine diyet listelerinin gözde elemanıdır. Özellikle gece yatmadan önce içilirse metabolizmanın daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. 
 
Aç karnına ballı su içmek; Sabah ilk iş bu karışımı içtiğinizde sindirim sisteminizi tetikler ve bağırsaklarınıza gereken sıvı ihtiyacını karşılar. Böylece kabızlığı önler. Aynı zamanda idrar söktürücü etkisiyle idrar yollarını temizleyerek enfeksiyonları önler
 
Limonlu ballı suyun faydaları nelerdir? 
 
Ballı limonlu su içeriğindeki vitamin, mineral ve amino asitler ile vücudun savunma mekanizmasını güçlendirir. Bal ve limon yüksek oranda antioksidan içeren besinlerdir. Bu sayede vücuttaki serbest radikaller ile savaşır. Hastalıklara kapı aralayan toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. 
 
Ballı sıcak su nasıl yapılır? 
 
Tarif 2. Yarım taze limonun suyuna bir çay kaşığı organik bal ekleyin. Kaynattığınız bir kupa suya ilk sıcağının geçmesini bekledikten sonra limonlu ballı karışımı ekleyin. 
 
Limon içmek için fazla ekşiyle çeyrek limon da sıkabilirsiniz. Bu karışımı her sabah aç karna içmenin faydası var. Ballı su zararlı mı? Bal kaynatılmamalıdır. Isıtılmış balın tüketilmesi, ısıtma işlemi sırasında toksin bileşenlerin oluşumu nedeniyle kişilerin sağlıkları üzerinde zararlı etkilere sebep olabilir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler