Çölyak Hastalığına Kestane Faydalı Olurmu?

Çölyak Hastalığına Kestane Faydalı Olurmu?

Bir kuruyemiş olan kestane ceviz, badem ve fındığın aksine daha az yağ, yüksek oranda nişasta ve C vitamini içeriyor. Hafif tatlı bir tada sahiptir ve nişasta oranı yüksek oldu..

 
Çölyak hastalığına hangi besin iyi gelir?
 
Türkiye dünyanın kestane deposu. Peki kestane Çölyak hastalığına nasıl fayda sağlıyor?
 
Bir kuruyemiş olan kestane ceviz, badem ve fındığın aksine daha az yağ, yüksek oranda nişasta ve C vitamini içeriyor. Hafif tatlı bir tada sahiptir ve nişasta oranı yüksek olduğu için un olarak da kullanılabilir. Kestane unu glüten içermez, ekmek ve hamur işlerinde kullanılabiliyor.
 
Kestane C, E ve B vitaminlerini (B1, B2, B3, B6 ve B9) içerir. Ayrıca bağışıklık sistemimizde fosfor, magnezyum, kükürt ve kalsiyum gibi diğer mineralleri de içerir.
 
Kavrulmuş kestane ise daha fazla vitamin ve daha fazla mineral içerir. Kestane, C vitamini içermektedir ve zengin bir B6 vitamini kaynağıdır. Ayrıca sindirim sisteminin düzgün çalışması için gerekli olan iyi lif kaynağıdır.
 
Peki kestanenin faydaları hakkında bilgi almak istermisiniz?


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler