Gastronomi Kampı

Gastronomi Kampı

Özellikle toplumun omuzlarında yükselecek olan aşçılık mesleği 'nde ve aşçılık eğitimlerinde kız kardeşlerimizin gastronomi alanında da şeflik alanında da yüksek seviyelere gelmesini istiyoruz. Bu kamp...

 
Gaziantep "Gastronomi Kampı"
Kadir GÜNEŞ- Ahmet ATMACA
 
GENÇLİK ve Spor Bakanlığı ve Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7’inci Tematik Kış Kampları kapsamında düzenlenen ‘Gastronomi Kampı’ Gaziantep’te başladı.
 
80 gastronomi bölümü öğrencisinin katıldığı ve 4 gün sürecek olan kamp kapsamında Türkiye’nin tanınmış şefleri tarafından workshoplar ve yemek söyleşileri gerçekleştirilecek. Yalnızca kız öğrencilerin katıldığı kampta ayrıca kültür gezileri de düzenlenecek.
 
Gastronomi Kampı
Türk aşçı haberleri olarak gastronomi haberlerinde edinmiş olduğumuz bilgilere göre, Gaziantep Gastronomi Kampı TÜRKİYE’DE İLK...
 
Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, Türkiye’de 15 ilde çeşitli bilim, edebiyat, fen kampları yapıldığını belirterek, Gaziantep’te de ilk defa gastronomi kapının yapıldığını söyledi. Özbay, kampın bölüm öğrencilerine yönelik faydalı geçeceğini anlatarak,Gastronomi kampı ilk defa düzenleniyor ve bundan sonra sürekli olacak bir kamp. 
 
Gençlik ve Spor Bakanımızın talimatları ile Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğümüz tarafından düzenleniyor. Gaziantep gaziler şehri ve UNESCO tarafından onaylı patentli bir gastronomi kenti. Bu ilk defa düzenleniyor. Şu anda toplam 80 öğrencimiz var. 
 
Gastronomi Kampı
Türkiye’nin tüm illerinden gelen öğrencilerimiz bunlar. Kız öğrencilerimize karşı yapılan bir kamp. Şu anda Türkiye’de 15 ilde çeşitli bilim, edebiyat, fen kampları yapılıyor. Bize gastronomi kampı verildi.
 
Özellikle toplumun omuzlarında yükselecek olan aşçılık mesleğinde ve aşçılık eğitimlerinde kız kardeşlerimizin gastronomi alanında da şeflik alanında da yüksek seviyelere gelmesini istiyoruz. Bu kamp ve fırsatlarla hem sayıyı arttıracağız hem de aradaki bu çıtayı azaltacağız. 
 
Her yemeğin bir hikayesi vardır. O hikayelerle ve başarılarla dolu bir kamp yaşanacak öğrencilerimiz için. Kampta uygulamalı workşhoplar olacak Yemek Tarifleri olacak. Yemek tarihleri üzerine söyleşiler olacak’’dedi.
 
Gastronomi Kampı
Öte yandan Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen öğrencilerde kampın faydalı olacağını ve meslek hayatları için önemli olduğunu ifade etti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler